Uçak Bileti

Seyahat kültürünün gelişmesiyle birlikte seyahat severler ilgi ve merakları doğrultusunda farklı alanlara öncelik vererek yeni yerleri keşfetmeye başladılar.

Eskiden paket turlarla 7-8 gecelik programlarla düzenlenen seyahatler birbiri ardına görülen şehir ve ülkelerden çok da bir şey görmeden eve dönmek anlamına geliyordu. Seyahat bilincinin artmasıyla birlikte daha niş alanlarda bireysel geziler öne çıkmaya başladı.

İnanç turizmi de bunlardan biri. Dünya tarihinde birer sembole dönüşen inanç merkezleri ve kutsal yapıları görmek için her yıl yüzbinlerce kişi farklı ülkelere seyahat ediyor. Kadim zamanlara götüren kutsal mekanlardan en bilinenler bu yazıda.

Kadim Zamanlara Götüren Kutsal Mekanlar

1. Angkor Wat, Kamboçya

Mobil Uygulama

Kamboçya’nın Siem Reap kentine 6 km uzaklıktaki Angkor Wat (Tapınağı), Angkor antik şehrinde Kral II. Suryavarman Dönemi’nde inşa edilen dev bir tapınak. 1115-1145 yılları arasında inşa edilen yapı Khmer mimarisinin baş yapıtı olarak kabul ediliyor. Kamboçya’nın bayrağında da yer alan yapı dünyanın en ünlü kutsal mekanlarından.

Kamboçya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Petra, Ürdün

Dünyanın en gizemli kentlerinden biri olan ve tesadüfen keşfedildikten sonra dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan Petra, Ürdün’ün güneyinde bulunan bir antik kent. Nebati Krallığı’na başkentlik yapan antik şehir kayalara oyulan kutsal mekanlarıyla göz alıcı bir mimariye sahip.

3. Ayutthaya, Tayland

Dünyada en çok tapınağa ev sahipliği yapan Tayland’ın en ünlü antik kentlerinden Ayutthaya, Tayland’la özdeşleşmiş birçok tapınağın da bulunduğu yer. Tayland’ın başkenti Bangkok’un 85 km kuzeyinde yer alan şehir 1350 yılında kuruldu. Kurulduğu dönemde Ayutthaya Krallığına başkentlik yapan şehir turistlerin de gözdesi.

4. Brobudur, Endonezya

Güneydoğu Asya’nın en popüler tapınaklarından Brobudur, Endonezya’nın Yogyakarta şehrinde bulunuyor. 1991’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren tarihi yapı dünyanın tek parça halindeki en büyük Budist tapınağı unvanına sahip.

5. Göbeklitepe, Türkiye

İnsanlık tarihi ile ilgili bilinen tüm bilgileri değiştiren Göbeklitepe Tapınağı, Türkiye’de Şanlıurfa’da bulunuyor. Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan tapınak daha önceleri tarımla yerleşik düzene geçen insanların dini yapılar inşa ettiğine dair düşüncenin ortadan kalkmasına neden oldu. Tarihi geçmişi günümüzde 12 bin yıl önceye uzanan Göbeklitepe’de insanlar yerleşik düzene geçmeden dini yapılar inşa etmişti.

6. Ebu Simbel, Mısır

Mısır’ın güneyinde Asvan kentinde bulunan Ebu Simbel Tapınağı, II. Ramses’in kendisine karşı başlayan isyanları bastırmak üzere Ebu Simbel’e geldiği dönemde verdiği emirle inşa edildi. Dağın içerisine tamamı oyularak inşa edilen tapınak 20 yılda tamamlandı. Tapınağın en görkemli bölümü girişindeki 4 Ramses heykeli.

7. Kabe, Suudi Arabistan

İslam dünyasının en önemli kutsal mekanlarından Kabe, Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde bulunuyor. Mescid-i Haram olarak adlandırılan noktada inşa edilen camii, geçmişte bölgede yaşayan putperestlerin taptığı putları sergiledikleri kutsal bir yapıydı. Her yıl dini vazifelerini yerine getirmek üzere hacca giden Müslümanların ziyaret ettiği Kabe, dünyada en çok ziyaretçi ağırlayan kutsal mekanlardan biri.

Suudi Arabistan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here