Uçak Bileti

Ayvalık’ın gözbebeği Cunda Adası‘nın resmi adı Alibey Adası. Ayvalık adaları olarak bilinen farklı büyüklükteki 22 adadan meydana gelen Cunda, Ayvalık’ın en turistik merkezi.

Ege Denizi’nde yer alan Türkiye‘ye ait adalar içerisinde en büyük dördüncü ada unvanını taşıyan Cunda, sahil şeridinde yer alan Ege lezzetleri sunan restoranlarıyla gastronominin de merkezi konumunda.

Cunda’da Ne Yenir?

Türkiye’de yeme-içme kültürü denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri Cunda Adası. Her daim taze deniz ürünleri, zeytinyağının renk kattığı muhteşem mezeler, Türk-Yunan buluşmasının imzasını taşıyan tatlar Cunda’nın imzasını oluşturuyor.

Cunda Uno Restaurant, 1991’den bu yana adada hizmet veriyor. Ege mutfağının en güzel lezzetlerinin yanı sıra, dünya mutfağından izler taşıyan menüsü ile pizza, meze çeşitleri, peynir tabağı ve zeytinyağlılar restoranın sunduğu tatlardan.

Mobil Uygulama

Rakı-Balık-Ayvalık deyişinin çıkış noktası olan Cunda’da enfes mezeleri ve deniz ürünleriyle Hop Cunda Restaurant, deniz ürünleri tutkunlarının buluşma adresi. 150’den fazla meze çeşidiyle bu alanda kırılması zor bir rekora sahip olan restoranda fasıl müziği de bulunuyor. Ege otlarının yeri ise bambaşka.

1900’lü yılların başından bu yana adı Cunda ile özdeşleşen Taş Kahve ise Cunda’yı ziyaret edenlerin uğrak noktası. Tarih boyunca eğlence mekanı ve gazino olarak kullanılan kahve yüksek tavanı, taş duvarları ve püfür püfür deniz havasıyla dibek kahvesi ve limonatasıyla ağırlıyor ziyaretçilerini.

Cunda’ya nasıl gidilir?

İstanbul’dan kara yolu ile Ayvalık’a gelmek isteyenler Kocaeli üzerinden, Yalova, Bursa, Balıkesir üzerinden Ayvalık’a ulaşabileceğiniz gibi Yenikapı’dan arabalı vapurla Bandırma’ya geçerek Bandırma üzerinden Ayvalık’a ulaşabilirsiniz. Bir diğer seçenek de Tekirdağ, Çanakkale Boğazı’ndan arabalı vapurla karşıya geçerek Ayvalık’a geçmek.

Ankara’dan kara yolu ile Ayvalık’a gelmek isteyenler, Eskişehir-Bursa-Balıkesir yolu üzerinden Ayvalık’a gelebilirler. İzmir’den Menemen, Aliağa, Dikili sahil yolu takip edilerek 155 km’lik bir yolculuk sonrası Ayvalık’a ulaşılıyor.

Cunda’ya en yakın havalimanı ise Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Koca Seyit Havalimanı. Balıkesir uçak bileti seçeneklerine göz atarak Cunda’ya seyahatinizin ilk adımını atabilirsiniz.

Balıkesir otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Türkiye’nin pek çok ilinden ilçeye direkt gelen otobüs seferleri bulunuyor. Ulusoy, Kamil Koç, Truva, Anadolu ve Metro gibi yurt çapında hizmet veren otobüs firmaları dışında yerel firmalar da Ayvalık’a seferler düzenliyor. Devlet Demiryolları’nın İzmir Mavi Treni ile Balıkesir’e kadar gelip daha sonra TCDD’nin sefere koyduğu aktarma otobüsleri ile Ayvalık’a gidilebilir.

Ayvalık ilçe merkezinden Cunda’ya düzenli dolmuş seferleri var. Ayrıca Ayvalık Belediyesi’nin yanındaki iskeleden Cunda Adası’na motorlarla da geçip mis gibi deniz havasının tadını çıkarabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here