Uçak Bileti

Baltık Denizi kıyısında yer alan bir Kuzey Avrupa ülkesi olan Finlandiya, modern görüntüsü, yüksek yaşam standartları ve gelişmiş eğitim yapısıyla dünyanın en yaşanabilir yerleşim yerlerinden biri. Tarihi yapıları, meydanları, şehir parkları, müzeleri ve birbirinden harika doğal güzellikleriyle nefes kesen bu ülke, ekonomik bir seyahat için pek uygun değil. Bu nedenle Finlandiya’da biletinizi almadan önce bütçenizi iyi planlamanızda yarar var.

Finlandiya’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Suomenlinna Adası

Başkent Helsinki’den hareket eden teknelerle yaklaşık 15 dakikada ulaşabileceğiniz Suomenlinna Adası, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. 1748 yılında İsveç Kralı’nın talimatıyla yaptırılan Suomenlinna Kalesi‘nin yanı sıra müzeleri, ibadethaneleri ve şirin kafeleriyle de ünlü olan bu ada, ülkenin en çok turist çeken yerleri arasında.

2. Temppeliaukio Kilisesi

Timo ve Tuomo Suomalainen’in tasarımı olan Temppeliaukio Kilisesi (Temppeliaukio Church), devasa bir kaya kütlesinin oyulmasıyla yapıldı. Bu nedenle ‘Kaya Kilise’ olarak da anılan bu yapı, 1969 yılından bu yana ziyarete açık. Dini bir yapı olmasına rağmen muhteşem akustiği nedeniyle çeşitli sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapan Temppeliaukio, Helsinki şehrinde bulunuyor.

Mobil Uygulama

3. Laponya

Nefes kesen güzellikteki Kuzey Işıklarını izleyebileceğiniz en muhteşem yerlerden biri olan Laponya (Lapland), bu harika doğa olayına şahit olmak isteyenlerin buluşma noktaları arasında. Eğer siz de biraz sabırlı ve şanslıysanız, doğanın en cezbedici yüzlerinden birini görmeyi başarabilirsiniz.

4. Seurasaari Açık Hava Müzesi

Fin halkının geleneksel yaşam biçimini merak edenler için kaçırılmayacak bir adres olan Seurasaari Açık Hava Müzesi (Seurasaari Open-Air Museum), Helsinki şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Doğası ve birbirinden ilginç yapılarıyla hayranlık uyandıran bu müzeyi gezmeden önce Helsinki Card alarak, giriş ücreti ödemekten kurtulabilirsiniz.

5. Finlandiya Ulusal Sanat Müzesi

Theodor Höijer tarafından tasarlanan Finlandiya Ulusal Sanat Müzesi (Ateneum), ülkenin en değerli çağdaş sanat koleksiyonlarının yanı sıra Finlandiya Sanat Akademisi’ne de ev sahipliği yapıyor. Pazartesi hariç haftanın her günü ziyarete açık olan bu enfes müzeyi ziyaret ederek, ülkenin sanatsal yönünü keşfetme fırsatı bulabilirsiniz.

Bonus: Santa Claus Village

Rovaniemi şehrinde bulunan Santa Claus Village (Noel Baba köyü), Noel Baba’dan yılbaşı hediyesi isteyen çocukların mektuplarıyla renklenen küçük bir yerleşim yeri. Her ne kadar Noel Baba’nın gerçek yaşam yeri Antalya’nın Demre ilçesi olsa da bugün hala pek çok çocuk onun bu köyde yaşadığını düşünüyor.

Siz de Kuzey Avrupa’nın göz kamaştıran coğrafyasını daha yakından görmek istiyorsanız, Finlandiya uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Turna.com üzerinden Finlandiya vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here