Uçak Bileti

Son yıllarda teknoloji alanında yaptığı atılımlarla Kuzey Avrupa’nın dijital cumhuriyeti olarak anılan Estonya, bölgedeki tarihi dokuyu koruyarak modernleştirilen şehir görüntüsüyle de hayranlık uyandırıyor. Güneyde Letonya Cumhuriyeti, batıda ve kuzeyde Finlandiya Körfezi, doğuda ise Rusya Federasyonu ile komşu olan bu Baltık ülkesi, doğal güzellikleriyle de heyecan verici bir coğrafyaya sahip.

Estonya’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Old City 

Ülkenin en popüler tarihi yapılarına ev sahipliği yapan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Old City (Eski Şehir), başkent Tallinn‘e yolu düşen turistlerin en gözde adreslerinden. Orta Çağ’dan kalma tarihi atmosferi ve kültürel dokusuyla kendine hayran bırakan bu bölge, Estonya’daki kültür gezilerinin en sevilen rotalarından.

2. Oleviste Kilisesi

Tallinn’in en popüler tarihi yapılarından biri olan Oleviste Kilisesi, 12. yüzyılda inşa edildi. 124 metre uzunluğundaki bu yapı, 1500’lü yıllarda dünyanın en büyük binası unvanına sahipti. Tarihi dokusu ve mimari güzelliğinin yanı sıra enfes şehir manzarasıyla da ünlenen Oleviste, haftanın her günü 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Mobil Uygulama

3. Alexander Nevsky Katedrali

Mimar Mikhail Preobrazhensky tarafından tasarlanan Alexander Nevsky Katedrali, Rus tarzı etkileyici mimarisiyle şehrin en popüler turistik yerlerinden biri. 1894-1900 yılları arasında inşa edilen katedral, masal sayfalarından fırlamış izlenimi uyandıran görüntüsüyle Tallinn sokaklarına hoş bir hava katıyor.

4. Haanja Doğa Parkı

Estonya’da nefes alabileceğiniz harika bir doğa alanı olan Haanja Doğa Parkı (Haanja Nature Park), çevresinde bulunan göz alıcı gölleri, gürül gürül akan nehirleri ve yeşilin en güzel tonlarını barındıran ormanlarıyla büyülüyor. Küçük haftasonu kaçamakları için oldukça uygun olan Haanja Doğa Parkı, yaklaşık 17 bin hektarlık bir alan üzerinde yer alıyor.

5. Otepaa

Bisiklet yolları, 12 kilometreyi bulan doğa parkuru ve ormanlık alanlarıyla doğa aşığı gezginler ve Estonyalılar için bir cazibe merkezi haline gelen Otepaa, birbirinden harika manzaralarıyla da biliniyor. Kendisini doğanın kollarına atmak isteyenler için enfes bir yerleşim yeri olan bu kasaba, ülkenin güney bölümünde konumlanıyor.

Ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından Schengen vizesi talep eden Estonya’ya Türkiye’den direkt uçuş yapılıyor. Haftanın beş günü gerçekleşen İstanbul Tallin uçuşları ile yaklaşık 3 saat 25 dakikada ulaşabileceğiniz bu göz kamaştıran ülkede, Lennart Meri Tallinn Havalimanı hizmet veriyor. Ülkedeki en büyük havalimanı olan Lennart Meri, Tallin şehir merkezine ise yaklaşık dört kilometre uzaklıkta bulunuyor. Eğer siz de bu teknoloji devi ülkede unutulmaz bir seyahat hayali kuruyorsanız Estonya uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

NOT: Estonya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here