Uçak Bileti

Finlandiya‘nın başkenti Helsinki yürüyerek keşfedilebilen kompakt bir şehir. Şehrin tasarım, mimari, kültür ve alışveriş gibi tüm harika keşif fırsatları açısından ve geniş park alanları, ormanlar, göller, sayısız adanın serpildiği kıyı şeridindeki doğal zenginlikler açısından hiç sıkıntı çekmediğine emin olabilirsiniz.

Modern ve tarihi bir arada barındıran mimari yapılar, anıtlar, yerel pazarlar ve sayısız müzeleriyle Helsinki, ziyaretçiler için çok sayıda görülecek-gezilecek yere sahip. Şehir merkezi yürüyerek gezilebileceği gibi merkez çevresine ulaşım için tramvay seçeneğinden yararlanılmalı.

Helsinki uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kuzeyin Başkenti Helsinki

Günün her saati güneşlenen, uzanan, bisiklete binenlerin görülebildiği Kaivopuisto, Helsinki’nin en ünlü parkı. Şehrin en önemli eğlence parklarından Linnanmaki, 30 farklı eğlence aracıyla ziyaret edilmeye değer. Şehrin resmi merkezi olan Senato Meydanı (Senaatintori) Rus izlerini gözlemlemek için, Finlandiya mimarisine yakından bakmak için ise Temppeliaukio Kilisesi görülmeli. Altı ada üzerine inşa edilen Suomenlinna ise deniz hisarı deneyimi yaşamak için ziyaret edilmesi gereken en önemli yerlerden.

Mobil Uygulama

Mutlaka görülmesi gereken müzeler arasında ise, ülkenin taş devrinden günümüze olan gelişiminin gözlemlenebildiği Finlandiya Ulusal Müzesi (Kansallismuseo), Finlandiya sanatının örneklerinin görülebildiği Kiasma Çağdaş Sanatlar Müzesi, Seurasaari Açık Hava Müzesi, Finlandiya Spor Müzesi ve Mannerheim Müzesi gösterilebilir.

Helsinki Katedrali’ne çıkan merdivenler bu şehrin kendine has atmosferini yakalaya bilmeniz için en iyi yerlerden biridir. Arkanızda devasa beyaz bir katedral ve tam önünüzde Senato Meydanı. Bir süre oturun ve manzaranın iklimden iklime dramatik bir şekilde nasıl değiştiğini hayal edin.

Daha yakın bir deneyim için sezonluk meyvelerin, sebzelerin ve balıkların satıldığı Pazar Meydanı’nda bir yürüyüşe çıkın, stantların arasında dolaşırken bir kahve ve çöreğin tadını çıkarın.

Helsinki’nin en popüler gezilecek yerleri gerçekten de görülesi mekânlar. Örneğin Seurasaari Adası’nda açık hava müzesini ziyaret edebilir, çevresini gezerken sincapları besleyip doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Tarihi ahşap kilise Karuna da görülmeye değer.

Şehir merkezindeki Parlamento Sarayı’nın arkasında bulunan Temppeliaukio Kilisesi modern mimarinin etkileyici bir örneği. Granit taş yatağından fırlamış yapısı ve pırıl pırıl parlayan nefes kesici bakır çatısıyla bu kilise Helsinki’nin en popüler turistik ziyaret yeri. Noel zamanı içerideki atmosfer özellikle büyüleyici ve görülmeye değer.

Helsinki İskandinav sermayelerinin genç kardeşi gibi görünse de sanat okuluna giren, pop müzik küçümseyen ve en yeni stüdyoda çalışan kardeşi. Tasarım sahnesi Design District’i, Helsinki’nin caddeleri ve merak uyandırıcı arka sokaklarında hızla artan butikleri, atölyeleri ve galerileri ile burada bugün dünyanın en heyecan vericilerinden biri. Yerel yemek tadım menüleri, yerel yapım bira barları, kahveleri ve mikro distileleri ve baş döndürücü hızla ortaya çıkan kalabalık atıştırmalıklarla şehrin gurme sahnesi de gelişiyor.

Turna.com üzerinden Finlandiya vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here