Uçak Bileti

Güney Amerika’nın doğasıyla hayranlık uyandıran ülkelerinden biri olan Bolivya, maceraperest gezginler için oldukça cezbedici bir coğrafya. Vahşi yaşamı keşfedebileceğiniz el değmemiş Amazon yağmur ormanları, bölgedeki geleneksel hayata tanık olabileceğiniz kabileleri ve azgın sularıyla ülkeye hayat veren nehirleriyle büyüleyici bir yapıya sahip olan Bolivya, size hayallerinizin çok üstünde bir seyahat deneyimi vaat ediyor.

Bolivya’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Titicaca Gölü

Güney Amerika’daki en büyük tatlı su gölü olarak bilinen Titicaca Gölü (Lago Titicaca), Copacabana kasabasında bulunuyor. Rivayete göre İnkaların İspanyollar’dan kaçırdığı iki ton altını buraya gömdüğü de söyleniyor. Harika doğası ve dingin atmosferiyle enfes bir manzara oluşturan Titicaca’da, katamaranlarla eğlenceli bir gezi yapabilirsiniz.

2. Tiwanaku

Ülkenin en büyük yerleşim merkezleri arasında bulunan La Paz’ın 70 kilometre batısında yer alan Tiwanaku (Tiahuanaco), İnka İmparatorluğu’na da ev sahipliği yapmış bir antik şehir. 2000 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan bu antik şehirde, İnkalardan kalma çok sayıda kalıntıyı görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Isla Del Sol

Titikaka Gölü üzerindeki en büyük ada olan Isla Del Sol (Güneşin Adası), ülkenin en popüler ziyaret yerlerinden biri. Copacabana’dan hareket eden gezi tekneleriyle ulaşabileceğiniz adanın güney bölümünde yer alan Yumani köyünde ise gezginlerin konaklayabileceği hostel ve pansiyonlar hizmet veriyor. Muhteşem gündoğumu ve günbatımı manzaraları izleyebileceğiniz bu adadan civardaki adalara kalkan botlar da var.

4. Amazon Yağmur Ormanları 

Bütün ihtişamı ve gizemiyle Bolivya, KolombiyaBrezilya ve Peru sınırını kaplayan Amazon Yağmur Ormanları, büyüleyici bir vahşi yaşamın yanı sıra 100’ün üzerinde kabileye de ev sahipliği yapıyor. Eğer bu ormanda bir gezi yapmak istiyorsanız rehber kullanmanız zorunlu. Zira sık ağaçlarla çevrili bu yerde yolunuzu kaybetme ihtimaliniz çok yüksek.

5. El Camino de la Muerte

‘Ölüm yolu’ ismiyle de bilinen El Camino de la Muerte, bu ismi öyle boş yere almadı çünkü bu tehlikeli yolda hayatını kaybeden insanların sayısı hiç de az değil. Keskin virajları, uçurumları ve genişliği üç metreyi bile olmayan dar yoluyla, dünyanın en tehlikeli güzergahlarından biri olarak anılan El Camino de la Muerte, doğa yürüyüşü ve bisiklet turu yapmak isteyen maceraperest gezginleri cezbediyor.

Bonus: Madidi Ulusal Parkı

1995 yılında oluşturulan ve 1.89 milyon hektarlık bir alan üzerinde yer alan Madidi Ulusal Parkı (Madidi National Park), biyolojik çeşitlilik bakımından dünyanın önde gelen alanlarından biri. Andes Dağları’ndan başlayıp Tuichi Nehri’ne dek uzanan bu parkta jaguar, dev karınca ve zehirli kelebekler gibi oldukça ilginç hayvan türleri yaşıyor.

Eğer siz de bu göz kamaştıran coğrafyayı keşfetmek istiyorsanız, Bolivya uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz macera dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

NOT: Bolivya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here