Uçak Bileti

Türkiye, sayıları 180’i bulan yüksek öğretim kurumlarında eğitim hayatına devam eden öğrenci sayısı bakımından Avrupa’da ikinci sırada yer alıyor. Her yıl üniversite sınavına giren yüzbinlerce öğrenci yaşadığı şehirden farklı bir şehirde eğitim öğretim hayatına katılıyor.

İstanbul üniversite sayısıyla Türkiye’nin zirvesinde yer alırken, İstanbul’u Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya ve Adana gibi büyük şehirler takip ediyor. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR), her yıl yaptığı Türkiye Üniversite Öğrenci Memnuniyeti Araştırması ile öğrenci dostu şehirleri sıralıyor.

Öğrenci Memnuniyeti Araştırması ile şehirlerin ulaşım imkanları, eğlence, spor, şehirde kendini güvende hissetme, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi başlıklarda öğrencilerin öğrenim gördüğü şehirlere ilişkin memnuniyetleri ölçülüyor.

Türkiye’nin Öğrenci Dostu Şehirleri

Türkiye’de Öğrenci Memnuniyeti Araştırması’na göre sıralanan 81 ilden 27 şehir öğrencilerin değerlendirmesine göre sınıfı geçmiş durumda. Öğrencilerin memnuniyet oranının yüksek olduğu illerin başında Eskişehir, Antalya ve Aydın geliyor. Listenin son sıralarında ise Doğu Anadolu’dan Hakkari, Bingöl, Şırnak, Muş ve İç Anadolu Bölgesi’nden Yozgat bulunuyor.

Mobil Uygulama

1. Eskişehir

Eskişehir otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Eskişehir, her yıl yapılan araştırmada zirvede kendine yer bulan bir şehir. Eskişehir Osmangazi ve Anadolu üniversitelerinin bulunduğu şehirde son yapılan düzenlemeyle Anadolu Üniversitesi bölünerek Eskişehir Teknik Üniversitesi de açıldı. Eskişehir’de bu düzenlemenin ardından 3 üniversitede öğrenciler eğitim hayatını sürdürüyor.

80 bine yakın üniversite öğrencisinin bulunduğu Eskişehir, yurt ve kiralık ev sorununun bulunmaması nedeniyle memnuniyet oranının en yüksek olduğu kent. Gıda, ulaşım ve sosyal etkinlikler açısından da zengin olan kent bu alanlarda öğrencileri tatmin ediyor. Yerel yönetimlerin öğrencilere olan katkısı, şehirde yaşayan yerli halkın öğrencilere olan tutumu da Eskişehir’i zirveye yükseltiyor.

2. Aydın

Aydın otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Ege Bölgesi’nin en büyük şehirlerinden Aydın, Adnan Menderes Üniversitesi’ne ev sahipliği yapıyor. Kentte 20 binden fazla üniversite öğrencisi eğitimini sürdürürken, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler yaşadıkları kentten memnun. Aydın’da ulaşımın kolay olması, kira ve yurt olanakları, İzmir’e yakınlık, sosyal aktivite ve tatil merkezleri gibi birçok alternatifin bulunması da artı değer sağlayan noktalar.

3. Antalya

Akdeniz Bölgesi’nin turizm başkenti Antalya, Akdeniz Üniversitesi’ne ev sahipliği yapıyor. Akdeniz Üniversitesi’nin yanı sıra kentte Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi ve Antalya Akev Üniversitesi de öğrencilerin eğitim gördüğü diğer üniversiteler.

Antalya’da ulaşım maliyetlerinin düşük olması, ev ve yurt alternatiflerinin bolluğu, kültür sanat ve festivaller ile canlı bir gece hayatı bulunması öğrencilerin memnuniyetini yükseltiyor.

Antalya uçak bileti seçenekleri için tıklayın.

4. Çanakkale

Güney Marmara’da Ege Denizi kıyısında bulunan Çanakkale’de 18 Mart Üniversitesi, kente gelen öğrencilerin eğitim hayatını sürdürdüğü üniversite. Tipik bir öğrenci kenti olan Çanakkale’de ev ve yurt olanaklarının fazlalığı, kentte gıda ve günlük yaşam maliyetlerinin ortalama düzeyde seyretmesi ve ulaşım imkanları öğrenci memnuniyetini sağlıyor.

Çanakkale uçak bileti seçenekleri için tıklayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here