Uçak Bileti

Odunpazarı Modern Müze; dünyaca ünlü Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates tarafından yapılmış. Odunpazarı sivil mimarisi, Osmanlı kubbe mimarisi ve geleneksel Japon mimarisini harmanlayarak çalışmışlar. OMM binasında Odunpazarı bölgesinin tarihi dokusunu çağdaş bir bakış açısıyla buluşturmuşlar. Müze 7 Eylül 2019’da açılmış. OMM gece de semte hayat veriyor. Etkileyici mimarisiyle şehrin simgesi olarak anılan müze, prestijli sanat yayınlarından ARTnews tarafından son asrın en iyi 25 müze binası arasında gösteriliyor.

Eskişehir gezilecek yerler listesinde OMM baş sıralarda yer alıyor. Burada sergilenen eserleri, dönem dönem yapılan sergileri gezebilir, kafesinde soluklanabilir hatta Eskişehir’de konaklamanızı bile OMM INN otelinde yapabilirsiniz. Hadi gelin bu sanat müzesini birlikte keşfedelim.

Odunpazarı Modern Müze Hakkında Bilgi

Odunpazarı Modern Müze Hakkında Bilgi

Burası çok yönlü bir yer. Alışveriş yapabileceğiniz OMM Shop Eskişehir’deki ilk concept store olma özelliğini taşıyor. Dekorasyon ve kırtasiye ürünleri, takılar ve limitli edisyon ürünleri inceleyip satın alabilirsiniz.

Müzede bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir kafe de var. Eskişehir’in yerel tat ve dokularını da bulabilirsiniz OMM Kafe’de. Hafif kahvaltı ve öğle yemeği alternatifleri, salatalar, sandviçler ve sağlıklı atıştırmalıklar servis ediliyor.

Mobil Uygulama

Müzedeki güncel sergiyi rehberli tur eşliğinde de gezebilirsiniz. Bunun için rezervasyon gerekiyor. Salı-Cuma arası her gün 11.00-12.00 ve 15.00-16.00, Çarşamba 18.30-19.30, Cumartesi ve Pazar 11.00-12.00 ve 16.00-17.00 saatleri arasında rehberli tur imkanı var. Turlar en az 3 kişinin katılımıyla gerçekleştiriliyor ve tur 40 dakika sürüyor. Rehberli sergi turuna katılım ücreti 70 TL.

OMM INN adı verilen alan müzenin hemen yanı başında konumlanıyor. Sade ve keyifli bir avlunun etrafında OMM INN Cafe ve OMM INN Restoran yer alıyor. 15 odası bulunan OMM INN otel de yine burada. Konaklamanızı burada yapabilirsiniz.

Odunpazarı Modern Müze Nerede?

Odunpazarı Modern Müze Nerede?

Odunpazarı Modern Müze Eskişehir’de adını aldığı Odunpazarı’nda bulunuyor. OMM’a şehrin pek çok noktasından yürüyerek ulaşabilirsiniz. Hamamyolu Caddesi’nden 13 dakika, Porsuk Çayı / Adalar’dan 22 dakika, Eskişehir Tren Garı’ndan 35 dakika, Tasigo Eskişehir’den 10 dakika gibi bir sürede müzeye varabilirsiniz.

Toplu ulaşım ile gitmek isterseniz EsTram (tramvay) ile Atatürk Lisesi durağında; otobüs ile Odunpazarı durağında inin. Kısa bir yürüyüşle OMM’a varın.

Odunpazarı Modern Müze Giriş Ücreti

Odunpazarı Modern Müze Giriş Ücreti

OMM Giriş Ücretleri

  • Tam: 50 TL
  • İndirimli: 35 TL (12 yaş üstü öğrenciler, öğretmenler, 65 yaş üstü kişiler)
  • Grup bileti: 40 TL
  • “Işık Kaynağı” etkinliğini izlemek isterseniz bilet ücreti 15 TL
  • OMM üyeleri, engelliler ve bir refakatçileri, 12 yaş ve altı çocuklar, ICOM kart sahipleri, MMKD üyeleri, basın mensupları ücretsiz ziyaret edebilir
Ziyaret Saatleri

Pazartesi: KAPALI
Salı: 10:00–18:00
Çarşamba: 10:00–20:00
Perşembe: 10:00–18:00
Cuma: 10:00–18:00
Cumartesi: 10:00–18:00
Pazar: 11:00–18:00

OMM İletişim Bilgileri

Adres: Şarkiye, Atatürk Blv. No: 37, 26020 Odunpazarı/Eskişehir

Numara: +90 222 221 27 37

Müzeyi sanal ortamda gezmek isterseniz bu bağlantıya tıklayın.

OMM Eserler

OMM Eserler

Japon bambu sanatçısı Tanabe Chikuunsai IV’ün OMM’a özel olarak tasarladığı eser müzenin ana salonunda bulunuyor. Chikuunsai IV, bambu sanatını çocukluğunda, aynı zamanda ustası olan babasından öğrenmiş. OMM için tasarladığı bu eserde Japonya’nın yalnızca Kochi bölgesindeki bir dağda yetişen “kaplan bambu” türünü kullanmış. Doğadaki dört elementi tema aldığı eserinde beşinci elementi ise boşluk olarak tasvir etmiş.

OMM’un bel kemiğini oluşturan koleksiyonlar Erol Tabanca ve İdil Tabanca’ya ait. OMM çatısı altında 1950 sonrası modern ve çağdaş sanat eserleri olduğu gibi, güncel tasarımcıların üretimlerinin yer aldığı Erol Tabanca ve İdil Tabanca koleksiyonlarından seçkiler de sergileniyor.

OMM, dinamik ve çok yönlü bir bakış açısı sunmayı hedefliyor. Müzedeki koleksiyonların dışında ayrıca ulusal ve uluslararası sanatçıların çalışmalarına yer veren süreli sergiler de düzenleniyor.

OMM Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

 

Odunpazarı Modern müze
OMM Müzesi hafta sonu açık mı?

Evet hafta sonu ziyarete açık. Müze yalnızca Pazartesi günleri kapalı.

OMM Müzesi müze kart geçerli mi?

Burası özel müze statüsünde olduğu için müze kart geçerli değil.

Bu özel müzeyi ziyaret etmek isterseniz Eskişehir otobüs bileti seçeneklerine sitemizden göz atabilirsiniz. Ayrıca diğer Eskişehir yazılarımı da mutlaka okuyun.

Sazova Parkı

Eskişehir Nerede & Eskişehir’e Nasıl Gidilir

Eskişehir’e Yakın Günübirlik Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here