Uçak Bileti

Eskişehir gezilecek yerler listelerinin gözbebeği bir yer Sazova Parkı. Eskişehir’in Disneyland’i yakıştırmasını da sonuna kadar hak eder. Büyükşehir belediyesinin ile kazandırdığı hem Eskişehirlilerin hem de Eskişehir’e seyahat edenlerin sevdiği bir tema park.

400.000 metrekare araziye kurulu park alanı öncesinde ziraat fakültesinin boş arazisiymiş. 2008’de ziyarete açılan parkta ziyaret edebileceğiniz bir çok bölüm var. Çocuk, yetişkin herkesin kendisinden bir şeyler bulabileceği, keyifli bir gün geçirebileceği Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı hakkında aradığınız her şey bu yazıda. 😊

Sazova Parkı Hakkında Bilgiler

Eskişehir’e hiç gitmeyen birine bile ‘Eskişehir deyince gözünün önüne gelen bir görsel var mı’ diye sorsanız mavi kuleli şato der büyük ihtimalle. Masallardan fırlamışçasına görkemli olan bu şato Eskişehir’in simgelerinden biri haline geldi.

Bu tematik parkta yapılacak çok şey, gezilip görülecek çok detay var. Eskişehir’in en büyük parkı olan Sazova’yı 1 günde gezmek iyi kondisyon gerektiriyor. Eğer yürümeye pek alışkın değilseniz gün sonunda pert olabilirsiniz benden söylemesi. 😁

Mobil Uygulama

Sazova Parkı’na Nasıl Gidilir?

Odunpazarı’ndan kalkan 11 ve 17 numaralı belediye otobüsl yada Eskişehir Atatürk stadyumunun arkasından kalkan minibüsler ile parka ulaşabilirsiniz.

Sazova Parkı yol tarifi burada.

Sazova Parkı Giriş Ücreti

Sazova Parkı’na giriş ücretsiz. İçeride bulunan masal şatosu, hayvanat bahçesi gibi alanların ayrı ayrı giriş ücretleri var. Tek tek hepsini aşağıda yazacağım. Parka girişte bireysel aracınızla geldiyseniz otopark için ücret alınıyor. Gün boyu otopark ücreti 13 TL.

Sazova Parkı Çalışma Saatleri

Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Sazova Parkı’nda Neler Var?

Park alanı içinde 1200 kişi kapasiteli tiyatro yapısı bulunuyor. Eskiden fabrika işçilerinin ulaşımını sağlayan dekovil treni ile parkta nostaljik bir tur yapabilirsiniz. 25000 metrekarelik gölet su sporları için tasarlanmış. Park içerisinde Masal Şatosu, Kalyon Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzayevi, Hayvanat Bahçesi ve Eti Su Altı Dünyası görülmeye değer merkezler. Tüm bu yerleri görmeyi amaçlıyorsanız parkı 2 gün ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Zira 1 günde hepsini gezmek pek mümkün olmuyor.

Masal Şatosu

Masal Şatosu Sazova Parkı

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde bulunan en görkemli yapı şüphesiz Masal Şatosu. 26 kuleden oluşuyor. Kuleler Galata Kulesi (İstanbul), Burgulu Kule (Amasya), Sindirella Kulesi (İstanbul – gravür), Kız Kulesi (İstanbul), Adalet Kulesi (İstanbul – Topkapı Sarayı), Ulu Kule (Mardin), Çan Kulesi (Diyarbakır), Yivli Kule (Antalya) gibi Türkiye’nin önemli yapılarını temsil ediyor. Masal Şatosu’nda üç farklı konsept alan bulunuyor. Efsaneler Diyarı, Gizemli Yolculuk, Masal Tüneli gibi Masal Şatosu etkinliklerine katılabilirsiniz.

  • Masal Şatosu giriş ücreti 8 TL, seanslara katılmak isterseniz 15 TL.

Bilim ve Deney Merkezi

Çocuklara bilim ve teknolojinin insanlık için önemini anlatmak için oluşturulmuş bir tesis burası. Merkezde somut örneklerle desteklenmiş eğitici ve eğlendirici içerikler hazırlanmış. Bilim Deney Merkezi iki farklı seans halinde ziyaret edilebiliyor. 10.00 ve 13.00 saatleri arasında rezervasyon yaptıran gruplar giriş yapabilirken sonrası zaman diliminde bireysel olarak gezilebiliyor.

  • Bilim ve Deney Merkezi giriş ücreti 15 TL, indirimli 8 TL.

Sabancı Uzay Evi

Sabancı Uzay Evi Sazova Parkı

Sabancı Uzay Evi, Türkiye’deki en büyük uzay evi olma özelliğine sahip. Devasa bir top görünümünde olan dış tasarımı oldukça dikkat çekici. İçinde ise bambaşka bir dünya sizi bekliyor. Son teknolojiyle donatılmış olan uzay evinde, bilimsel gösterimler yapılıyor. Ayrıca gerçek zamanlı uzay görüntülerinden oluşan Uniview programı kullanılarak, interaktif sunumlar gerçekleştiriliyor.

  • Sabancı Uzay Evi giriş ücreti 15 TL, indirimli 8 TL.

Hayvanat Bahçesi

Hayvanat Bahçesi Sazova Parkı

Sazova Parkı içinde bulunan hayvanat bahçesi gezilebilecek yerlerden biri. Hayvan yaşam alanı olarak ayrılan kısım 58 bin m2. Hayvanat Bahçesindeki hayvan türleri 120. Bir de Eti Sualtı Dünyası bulunuyor. Burası da hayvanat bahçesi sınırları içinde. Buradaki 123 tür sualtı canlısı ile birlikte toplamda 243 farklı türde hayvan türü bulunuyor.

  • Eskişehir Hayvanat Bahçesi giriş ücreti tam 20 TL, öğrenci 12,5 TL.

Eti Sualtı Dünyası

Eti Sualtı Dünyası

2014 yılında faaliyete giren bir akvaryum burası. Bu komplekste, 123 farklı türden 2150 su altı canlısı yaşıyor. Kuzey Ege, Kızıldeniz, Atlantik, Amazon Nehri gibi farklı coğrafyalara özgü su altı canlılarını görebilirsiniz. Su tüneli de oldukça etkileyici.

  • Hayvanat Bahçesi sınırlarında bulunduğu için ayrıca bir ücret ödemeden burayı da gezebilirsiniz.

Korsan Gemisi

Korsan Gemisi

Gemi Müzesi adıyla da anılan Korsan Gemisinde kaptan köşkü, zindan ve kiler olarak tasarlanmış kısımlar ziyaret ediliyor. Hamaklar, fıçılar ve yerleştirilen bir çok ürün sayesinde oldukça gerçekçi bir atmosfer oluşturulmuş. Sazova Parkı içinde burası da görebileceğiniz alanlardan bir tanesi.

  • Korsan Gemisi giriş ücreti tam 10 TL.

Gezi Treni

Gezi treni ile parkta keyifli bir tur yapabilirsiniz. Trene parkın ana girişinin hemen sol tarafındaki duraktan binebilirsiniz. Tur yaklaşık 15 dakika sürüyor. Eğer hava güneşli ve güzelse yani park kalabalıksa binmek için epey sıra bekleyebilirsiniz.

Esminyatürk

Alanı küçük içeriği büyük bir alan var şimdi sırada. Esminyatürk’te Türk dünyasına ait 32 farklı yapının 1/25 ölçeğinde itinayla hazırlanmış kopyalarını görüyorsunuz. Bu minyatür eserlerden en çok Uluğ Bey Medresesi, Tac Mahal, Mostar Köprüsü ve Selimiye Camisi ilgi görüyor.

  • Esminyatürk giriş ücreti 10 TL.

Japon Bahçesi

Japon Bahçesi

Japon Bahçesi hayvanat bahçesi bünyesinde bulunuyor. Kalabalıktan biraz uzaklaşmak isterseniz hemen bu kısma doğru yönelin. Kafa dinleyebileceğiniz şahane bir yer. Çeşitli peyzaj çalışmalarının yapıldığı alanlar göze hitap ediyor. Bahçe içerisinde göl, köprüler, yürüyüş yolları, şelale, amfi tiyatro bulunuyor. Yorulursanız dinlenebileceğiniz, bir şeyler içebileceğiniz cafe de var burada.

Sazova Parkı hangi günler açık?

Pazartesi hariç haftanın her günü açık.

Sazova Parkı kapanış saati?

Park saat 17.00’de kapanıyor.

Bu güzel tema parkı ve çok daha fazla yeri görebilmek için tek yapmanız gereken Eskişehir otobüs bileti almak. Eskişehir hakkında yazdığım diğer yazıları da mutlaka okumalısınız.

Eskişehir Nerede & Eskişehir’e Nasıl Gidilir?

Eskişehir’e Yakın Günübirlik Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here