Uçak Bileti

Göz kamaştıran doğal güzellikleriyle doğa aşığı gezginleri kendine hayran bırakan Endonezya, ülkenin geleneksel yapısını ve tarihi dokusunu gözler önüne seren müzeleriyle de ilgi odağı oluyor. Ülkenin yemyeşil vadileri içinde yaşayan yüzlerce kabilesi, ilginç gelenekleri ve zengin kültürel dokusuyla cezbedici bir yapıya sahip olan Endonezya, Asya’nın en çok ziyaret edilen seyahat rotalarından biri. İşte bu göz alıcı ülkede görmeniz gereken müzelerden bazıları.

Endonezya’nın En Çok Ziyaret Edilen Müzeleri

1. Indonesia National Museum, Cakarta

Indonesia National Museum (Endonezya Ulusal Müzesi), ülkenin tarihsel gelişimini gözler önüne seren birbirinden etkileyici parçalara ev sahipliği yapıyor. Bölgeye gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği müzelerin başında gelen bu ulusal müzede, ülkenin arkeolojik, tarihsel, etnolojik ve coğrafi yapısı hakkında çok enteresan bilgilerle karşılaşabilirsiniz.

2. Cakarta History Museum, Cakarta

Başkent Cakarta’da hizmet veren Cakarta History Museum (Jakarta Tarih Müzesi), Fatahillah Müzesi ve Batavia Müzesi isimleriyle de anılıyor. 1974 yılında açılan ve o günden bu yana ülke tarihinin az bilinen gerçeklerine ışık tutan müzede, Endonezya’nın kuruluşundan bağımsızlık dönemine dek uzanan köklü bir tarih sergileniyor.

3. Antonio Blanco Museum, Ubud

Mobil Uygulama

Bali Adası’ndaki Ubud şehrinde yer alan Antonio Blanco Museum, içinde sergilenen sanat eserlerinin yanı sıra gösterişli mimarisiyle de öne çıkıyor. Bali’nin ünlü ve başarılı ressamlarından Don Antonio Blanco’nun adını taşıyan bu müzede, sanatçının çılgın karakterin yansıtan ilginç eserler görebilirsiniz.

4. Affandi Museum, Yogyakarta

Java Adası’ndaki Yogyakarta şehrinde bulunan (Affandı Museum) Affandi Müzesi, yaklaşık 250 tablodan oluşan geniş bir koleksiyona sahip. Ressam Affandi’nin kendi sanat eserlerini sergilemek için tasarladığı bu ev, günümüzde de müze olarak kullanılıyor. Son yıllarda gelir yetersizliği nedeniyle ekonomik anlamda zor zamanlar geçiren bu müze, ülkeye gelen sanat meraklılarının gözde adreslerinden.

5. East Nusa Tenggara Museum, Kupang

Ülkenin geleneksel yapısına dair sayısız eser barındıran East Nusa Tenggara Museum, Timor Adası’nda yer alan Kupang şehrinde ziyaretçilerini ağırlıyor. Çeşitli kişilere ait kafatasları, deniz kabukları, taş aletler, kılıçlar ve antika eşyaların bulunduğu müzede, bölge tarihi ve kültürel yaşamına dair pek çok iz bulmak mümkün.

Eğer siz de Asya’nın nefes kesen güzellikteki dünyasını merak ediyorsanız, seyahat rotanızı Endonezya’ya çevirmelisiniz. Çevresini saran irili ufaklı binlerce ada, yeşiliyle göz kamaştıran ormanları ve doğal güzellikleriyle keyif dolu bir seyahat fırsatı sunan bu ülkeyi ve kültürel dokusunu daha yakından keşfetmek için Endonezya uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

NOT: Endonezya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here