Uçak Bileti

Endonezya’nın 17 bin adası arasında tek kelime ile rakipsiz olan Bali kendine özgü tropik bir cennet görüntüsüne sahip. Turizmin büyümesinden dolayı bazı bölgeler fazla popüler olsa da halen zamanın hiç dokunmadığı yerler de bulunuyor. Deniz, kum ve güneş tutkunları için Nusa Dua, Kuta Plajı, kültürel turizme meraklı olanlar için Tanah Lot, Tirta Empul Tapınağı mutlaka seyahat programına dahil edilmeli. Bali’nin doğal güzellikleri arasında ise Gitgit Şelalesi, Batur Dağı ve Bali’deki pirinç tarlaları zaten olmazsa olmaz. Yani anlayacağınız Bali’de görülmesi gereken yerler saymakla bitmez. 😊

Bali’de Görülmesi Gereken Yerler

İster Balili insanların kültürlerinin içinde yaşayın, ister mercan kayalıklarında yüzün, ister bir volkan dağına tırmanın ya da muhteşem bir kumsalda güneşlenin, Bali’nin her türde ziyaretçiye sunabileceği sayısız özelliği bulunuyor.

Bali’de görülmesi gereken yerler sayı olarak oldukça fazla. Plajlarından tapınaklarına, doğal güzelliklerine kadar Bali, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bali’ye seyahat planları yapıyorsanız, aşağıdaki yerleri listenize eklemeyi unutmayın.

Endonezya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

1. Ubud

Ubud

Adanın kültürel kalbi olarak kabul edilen Ubud dağların eteklerine tırmanan pirinç tarlaların arasında yer alıyor. Ubud adanın en önemli müzelerinden biri olan Neka Sanat Müzesi ve muhteşem Bali tablolarına ev sahipliği yapıyor. Her gün şehrin farklı yerlerinde dans ve müzik gösterileri yapılıyor, sayısız sanat galerilerinde eserler sergileniyor.

Ubud, Bali kültürünü öğrenmek için yıllardır en önemli yerlerden biri olmasına rağmen özellikle “Ye, Dua et, Sev” filminden sonra büyük bir turizm patlaması yaşadı. Neyse ki bu kalabalıktan kaçmak kısa bir yürüyüş ya da bisikletle kısa bir sürüş ile mümkün.

2. Tanah Lot

Balide görülmesi gereken yerler Tanah Lot

Dev bir kaya zerinde bulunan Tanah Lot, Bali’deki en meşhur Hindu tapınaklarından biri. Yüz yıllardır Bali mitolojisinin bir parçası olan tapınak birbirine gözle görülecek kadar yakınlıkta bulunan 7 deniz tapınağından bir tanesi. Bali’de ziyaret edilebilecek en güzel yerlerden biri olan Tanah Lot, özellikle öğleden sonra ve gün batımında en güzel manzarasına sahip oluyor.

Araç park yeri ile plaj arasında bulunan tapınağın yanındaki bölgede aklınıza gelebilecek Bali ile ilgili her türlü hediyelik eşyayı bulmak mümkün. Bu satıcılardan kendisini kurtarıp plaja ulaşmayı başaranlar ise sahilden birkaç metre uzaklıktaki muhteşem tapınak ile karşı karşıya kalacak.

3. Seminyak

Balide görülmesi gereken yerler Seminyak

Bali’nin güneybatı kıyısında yer alan Seminyak, Kuta şehrinin büyümesiyle onun sınırlarına dâhil oldu. Kuta’ya yakınlığına rağmen adanın en muhteşem tatil bölgelerinden biri. Üst sınıf butikler ve beş yıldızlı restoranlar, oteller, SPA’lar dünyanın en elit insanlarını kendisine çekiyor.

Sörf yapmanın tehlikeli olduğu bu bölgede Hint Okyanusu’nun muhteşem bir panoramik görüntüsü bulunuyor ve tüm tehlikeye rağmen profesyonel sörfçüler için de çok güçlü ve büyük dalgalar da yer alıyor.

4. Pura Besakih

Pura Besakih

Bali’nin en yüksek dağı olan Gununh Agung’un yamaçlarında bulunan Pura Besakih, adayı kötülüklerden koruyan tapınaklar arasında en önemli olanı kabul ediliyor. Tapınak ismini dağın derinliklerinde yaşadığı inanılan ejderha tanrısından alıyor. Tapınak üst üste sıralanmış yedi terasta bulunan 28 binadan oluşuyor. Organize bir turla katılmak en pratik çözüm olacaktır. Bölgedeki kişisel rehberler biraz fazla ısrarcı ve sinir bozucu olabiliyor.

5. Batur Dağı

Batur Dağı

Bali’de ki en yüksek dağ olmasa da Batur adanın en güzel bölgelerinden birinde yer alıyor. Bali’nin kuzeydoğu bölgesinde bulunan ve bin 717 metre yükseklikteki dağ halen aktif olan bir volkan ve dört krateri, bir göl ve birçok köye sahip. Tepesine tırmanıp gün doğumunu izlemek burada en çok yapılan aktivitelerden biri. Genel olarak çok zor olmayan bir tırmanış olduğundan az çok iyi durumda olan herkesin çıkabileceği bir patikadan oluşuyor.

6. Kuta Plajı

Kuta Plajı Balide görülmesi gereken yerler

Bir zamanlar basit bir balıkçı köyü olan Kuta 1970’lerde sörf için çok ideal bir bölge olarak keşfedildikten sonra Bali’nin en popüler destinasyonlarından biri haline geldi. Adanın güney bölgesindeki Kelurahan kasabasında bulunan plaj uzun, geniş ve adanın en güzel görüntüye sahip kumsallarından biri. Çok aktif gece yaşantısı ile meşhur olan plaj gece gündüz sürekli olarak kalabalık. Plajın en kuzey bölgesi biraz sakinlik arayan ziyaretçiler için az da olsa bir kafa dinleyebilecekleri bir yer.

7. Pura Luhur Uluwatu

Pura Luhur Uluwatu

Bali’nin en güney ucunda bulunan Bukit yarımadası adanın dokuz büyük Hindu tapınaklarından biri olan Pura Luhur Uluwatu’ya ev sahipliği yapıyor. 11. yüzyılda yapılan tapınak kalker taşından bir tepede denize doğru uzanıyor.

Tapınağın en kutsal bölgelerine sadece rahipler girebilse de geri kalan tüm bölgeleri ziyaretçiler tarafından gezilebiliyor ve rehbere gerek olmadan her yer görülebiliyor. Ganesha heykelleri tapınağın girişinde karşımıza çıkıyor ve etrafta koşturan maymunlar ziyaretçilerden alabildikleri kadar yiyecek dilenmekten geri kalmıyor. Her gün batımında ziyaretçiler için bir dans gösterisi de sunuluyor.

8. Lovina

Lovina

Lovina, 7 km’lik siyah volkanik kumlardan oluşan sahili ile Bali’nin kuzey kıyısının en meşhur yerlerinden biri. Birçok küçük köyü de içine alan bölge şnorkel ve tüplü dalış için çok uygun. Özellikle kuzey suları güneye nazaran daha sakin olduğundan dolayı dalış sektörü de burada daha fazla rağbet görüyor ve en güzel dalış noktalarına gidebileceğiniz turlar her gün düzenleniyor. Sakin deniz yüzmek için çok uygun ve çoğu zaman görebileceğiniz yunuslar da burayı aileler için harika bir destinasyon haline getiriyor.

9. Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

Bali’nin bir parçası ancak güneydoğu kıyısının biraz açığında bulunan küçük bir ada olan Nusa Lembongan 3-4 saatlik bir yürüyüşle tamamen gezilebilecek kadar küçük. Günübirlik bir seyahat için oldukça uygun olan adanın plajları gerçekten çok güzel.

Adını mantar şeklindeki mercanlarından alan Mantar Plajı Jungutbatu kasabasında bulunuyor ve beyaz kumların turkuaz deniz ile buluştuğu enfes bir yer. Nusa Lembongan’ın birçok bölgesi dalış ve şnorkel için fazlasıyla uygun. Su altı canlılarının çokluğu ve sağlıklı mercan kayaları görülmeye değer. Sörf için biraz kalabalık bir yer olsa da dalgalar bunun için çok elverişli.

10. Sanur Plajı

Sanur Plajı Balide görülmesi gereken yerler

Bali’nin güneydoğusundaki Denpasar kasabasında bulunan Sanur Plajı özellikle yaşlı ziyaretçilerin çok ziyaret ettiği bir yer. Sanur’da aralarında Blanjong Tapınağı, Le Mayeur Müzesi gibi birçok önemli tarihi bölge bulunuyor.

NOT: Endonezya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here