Uçak Bileti

Doğal güzellikleri ve ilginç kültürel özellikleriyle Güney Amerika’nın popüler turizm destinasyonlarından biri olan Şili’de, hemen hemen her zevke hitap eden bir aktivite bulmak mümkün. Ziyaretçilerini, tarihin ve geleneksel kültürün derinliklerine uzanan keyifli bir yolculuğa çıkaran Şili müzeleri de ülkenin en çok ilgi çeken yerlerinden. Ülkenin tarihi dokusuna ışık tutan eserlerin ve objelerin sergilendiği bu müzeleri, gün içinde birkaç saatinizi ayırarak dolaşabilirsiniz. İşte görmeniz gereken Şili müzelerinden bazıları.

Şili’nin En Çok Ziyaret Edilen Müzeleri 

1. Centro Cultural Palacio de La Moneda

Centro Kültürel Palacio de La Moneda (Palacio de La Moneda Kültür Merkezi), ülkenin başkenti olan Santiago şehrinde hizmet veriyor. Ülkenin kültürel ve tarihi zenginliklerini gözler önüne seren bu merkez, Mimar Cristián Undurraga tarafından tasarlandı. Oldukça geniş bir alan üzerine kurulan Centro Kültürel Palacio de La Moneda’da iki ana sergi salonu bulunuyor.

2. Museo Nacional de Bellas Artes 

Güney Amerika kıtasının en eski ve kapsamlı müzelerinden biri olan Museo Nacional de Bellas Artes (MNBA Güzel Sanatlar Müzesi), sanat aşığı gezginlerin vazgeçilmez adreslerinden. Başta Şili olmak üzere Güney Amerika’da yaşayan pek çok sanatçıya ait eserlerin sergilendiği bu müzeye giriş ise ücretsiz.

Mobil Uygulama

3. Museo de Arte Moderno Chiloé

Museo de Arte Moderno Chiloé (Chiloé Modern Sanatlar Müzesi), ülkenin ikinci büyük adası olan Chiloé’de bulunuyor. 1989 yılında açılan bu göz kamaştıran müzede, ulusal sanatçıların yanı sıra uluslararası sanatçıların eserlerine de yer veriliyor. Ziyaretçilerin bıraktığı bağışlar ve çeşitli destekçilerin katkılarıyla ayakta kalmayı başaran bu sanat merkezinde, deneysel sanat çalışmalarının yapıldığı atölyeler de düzenleniyor.

4. İnsan Hakları Müzesi 

İnsan Hakları Müzesi (Museum of Memory and Human Rights), ülkenin yakın tarihi hakkında merak edilenleri öğrenmek için en doğru adres. Çeşitli video, fotoğraf ve seslerle oldukça etkileyici bir atmosfer oluşturulan bu müzede, hapishanelerde gördüğü işkence sebebiyle hayatını kaybeden Şili halkının fotoğrafları da yer alıyor. Girişi ücretli olan İnsan Hakları Müzesi’nde fotoğraf çekilmesine ise izin verilmiyor.

5. Museo Arqueológico de Santiago

Museo Arqueológico de Santiago (Santiago Arkeoloji Müzesi), başkent Santiago sokaklarında görmeniz gereken en önemli turistik yerlerden biri. 1981 yılında ziyarete açılan ve 2005 yılında düzenlenerek daha zengin bir müze haline dönüştürülen Museo Arqueológico de Santiago’da; Aymara, Rapanui, Fueguino ve Mapuche halklarından kalma çok sayıda arkeolojik parça görebilirsiniz.

Turistik amaçlı seyahat eden Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize istemeyen bu Güney Amerika ülkesini daha yakından tanımak için Şili uçak bileti almayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here