Uçak Bileti

Afrika’nın popüler seyahat rotaları arasında bulunan ve Nijerya’nın başkentliğini üstlenen Abuja, ülkenin ekonomi, turizm ve siyasi merkezi olarak biliniyor. Yolu Nijerya’ya düşen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerler arasında bulunan bu şehir, etkileyici görünümüyle şehri süsleyen camileri, yeryüzü şekilleri ve şehir parklarıyla öne çıkıyor. İşte, bu şehirde görmeniz gereken turistik yerlerden bazıları.

Abuja’da Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Abuja Ulusal Camii

Şehir merkezinde bulunan ve bölgedeki Müslüman halkın en önemli ibadethanelerinden biri olan Abuja Ulusal Camii, ihtişamlı mimarisiyle öne çıkıyor. 1984 yılında inşa edilen ve yöre halkı arasında Nijerya Ulusal Camii olarak da bilinen bu cami, görkemli altın kubbesi ve içerisinde İslam tarihini anlatan eserlerin yer aldığı bir kütüphanesiyle, şehre gelen turistlerin de uğrak adreslerinden.

2. Ulusal Hristiyan Merkezi

Ulusal Hristiyan Merkezi (National Church Nigeria), Neo-Gotik tarzı ilginç mimarisiyle ülkenin en önemli Hristiyan ibadet merkezlerinden. Nijerya Milli Kilisesi ismiyle de anılan bu dini merkez, üzerinde etkileyici çizimlerin yer aldığı vitray camları ve süslü kemerleriyle de dikkat çekiyor.

Mobil Uygulama

3. Milenyum Park

Şehrin en büyük yeşil alanlarından biri olan Milenyum Park (Abuja Millenium Park), Maitama bölgesinde bulunuyor. İtalyan mimar Manfredi Nicoletti tarafından tasarlanan ve bahçe kısımlarında beyaz Roma travertenleri kullanılan bu park, tropik kuşları, etkileyici manzaralar oluşturan bitkileri ve ağaçlarıyla şehirde nefes alabileceğiniz harika bir kaçış noktası.

4. Aso Kayaları

Şehrin en önemli yeryüzü oluşumlarından biri olan Aso Kayaları, görkemli görüntüsüyle Abuja’nın hemen hemen her noktasından görülebiliyor. Yaklaşık 400 metre yüksekliğindeki bu devasa kayalık, hem şehrin hem de ülkenin sembolü olarak nitelendiriliyor. Aso Kayaları’nın çevresinde; Cumhurbaşkanlığı binası ve Nijerya Ulusal Meclisi ve Nijerya Yüksek Mahkemesi gibi resmi yapılar da bulunuyor.

5. Abuja El Sanatları Köyü

Ülkenin geleneksel el sanatları ve kültürel dokusuna dair objeler ve eserlerin satıldığı Abuja El Sanatları köyü, şehrin en popüler turistik yerlerinden. Nijerya seyahatinize dair ufak hatıralar satın almak ve bölgenin kültürel yapısını daha yakından incelemek istiyorsanız bu köyü mutlaka görmelisiniz. Heykeller, kolyeler, Afrika maskları ve çeşitli kıyafetlerin satıldığı bu köyde ülkenin geleneksel lezzetlerini tatma fırsatı da bulabilirsiniz.

Eğer siz de Nijerya sokaklarında dolaşıp, bölgenin tarihi ve kültürel yapısını keşfetmek istiyorsanız, Abuja uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz. Nijerya, ülkesini ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep ettiği için seyahat planlarınızı yapmadan önce vize işlemlerini tamamlamayı da unutmayın.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Merhabalar sayın ilgili;
    Konuda vermiş olduğunuz görseller ile ilgili ilk etapta baktığım da dinozor yumurtasına benzettim ama konuya baktığım da ise el sanatlarından bahsetmişsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here