Uçak Bileti

Edinburgh, Orta Çağ’dan günümüze ulaşan kaleleri ve yeşilin her tonuyla masalsı bir coğrafya üzerinde yer alıyor. İskoçya’nın doğusunda yer alan Edinburgh, Orta Çağ ve Georgian dönem mimarisiyle Avrupa’nın en güzel kentlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bunda en önemli pay ise kuşkusuz Old Town bölgesinin.

Edinburgh Old Town’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Edinburgh Kalesi

Edinburgh Kalesi, Edinburgh’un merkezinde kenti ikiye bölen bir yapı. Kentin en yüksek tepelerinden birinde bulunan Edinburgh Kalesi, stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca en iyi komutanlar tarafından bile ele geçirilememiş. Kalede, Victoria döneminden izler taşıyan Gate House, savunmanın bel kemiği olan Portcullis Gate, topların bulunduğu Argyll Battery bölümlerini görebilirsiniz.

2. Royal Mile

Royal Mile, Edinburgh Kalesi’nde başlayıp Hollyrood House Palace’a kadar uzanan, kentin en işlek eski caddesi. Bir açık hava müzesini andıran Royal Mile’de arka sokakları da gezerek Holyrood’a dek keşfedin. Edinburgh’da kültürün, mimarinin ve doğal yaşamın iç içe geçtiği Royal Mile üzerindeki pub’lardan birinde soluklanmayı ihmal etmeyin.

Mobil Uygulama

3. Holyrood Sarayı

Holyrood Sarayı, kraliyet ailesinin şehre geldiğinde konakladığı ev. Dönemin İngiliz Kralı’nın İskoçya’daki malikânesi olan Holyrood Sarayı, resmi giriş alanı olan Great Stair’i, süslemeleri ve dekorasyonu ile göz dolduran Royal Dining Room’u, Royal Gallery’den bazı parçaları bünyesinde barındıran Queen’s Gallery isimli sergi salonunu, çeşitli kral ve kraliçelerin tahtlarını görebileceğiniz sergi alanı Throne Room gibi özel alanları içeriyor.

4. Cowgate ve Grassmarket

Cowgate, Holyrood ve Royal Mile’a paralel uzanan İrlanda mahallesi. Cowgate üzerinden, sokaklara atılmış sandalyeleriyle ünlü kafeleri ve çeşitli hediyelik eşya satan dükkân ve stantları görebileceğiniz Grassmarket’a ulaşabilirsiniz. Cowgate boyunca dar geçitleri ve görkemli köprüleri geçtikten sonra geldiğiniz Grassmarket, cumartesi günü kurulan rengârenk pazarıyla da çok ünlü. Çoğunlukla Viktorya dönemi mimari özellikleriyle inşa edilen binalarla çevrili olan Grassmarket Meydanı’nda pub’lar, dükkanlar ve kafe-restoranlar bulunuyor.

Edinburgh’a nasıl gidilir

Edinburgh’a Türkiye’den yaklaşık beş saatlik direkt uçuşlarla ulaşım mümkün. Türk Hava Yolları ile haftanın her günü uçabileceğiniz Edinburgh Havalimanı, kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kültürün mimari ve tarihin kırsal manzaralarla iç içe geçtiği keyifli bir tatil seçeneği arayanlar için karşı konulamaz bir destinasyon olan Edinburgh ziyareti için yapmanız gereken tek şey bir Edinburgh uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here