Uçak Bileti

Gurme turizmi anlamında dünya mutfakları ile yarışan Türkiye, birbirinden leziz yöresel yemekleri ve tatlıları ile damaklarda hoş tatlar bırakmaya devam ediyor. Türk yemeği denildiğinde akla gelen enfes lezzetlerin, ülkenin kültürel zenginliğini yansıttığını da söylemek gerekiyor.

Mutlaka Denemeniz Gereken 5 Türk Yemeği

1. Karnıyarık

Patlıcan ve etin muhteşem uyumunu yansıtan karnıyarık, Türk mutfağının değişmez lezzetlerinden biri. Alacalı şekilde soyulup kızartılan patlıcanların içine; kıyma, salça, soğan, maydanoz gibi malzemelerle yapılan bir harcın koyulmasıyla pişirilen karnıyarık, misafirlere ikram edilen en leziz Türk tatları arasında bulunuyor.

2. Tarhana Çorbası

Mobil Uygulama

İsteğe göre hafif acılı olarak da hazırlanan tarhana çorbası, kökeni Orta Asya, Anadolu, Balkanlar gibi geniş bir coğrafyaya yayılmış bir lezzet. Özellikle soğuk kış aylarında sofraların baş köşesini süsleyen bu muhteşem çorbanın, soğuk algınlıklarına da iyi geldiği düşünülüyor.

3. Ali Nazik Kebabı

Kuşbaşı et ya da kıyma kullanılarak pişirilen Ali Nazik kebabına tat veren en önemli malzemeler ise patlıcan ve yoğurt olarak sıralanabilir. Közlenmiş patlıcan, sarımsak, yoğurt ve etin müthiş tat ve görünümü ile hem damaklarda hem de zihinlerde hoş bir tat bırakan bu eşsiz kebap, ülkenin en popüler yemekleri arasında.

4. Yaprak Sarması

Pirinç, çeşitli baharatlar ve soğan eklenerek hazırlanan iç harcın, sıcak suda yumuşatılan asma yaprağı arasına sarılması ile elde edilen yaprak sarması, zeytinyağlı ve etli olmak üzere iki çeşitte servis ediliyor. Bu mükemmel lezzet, yemek sofralarının dışında kadınların gün adı verilen buluşmalarının da vazgeçilmezi.

5. Muhlama

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en ünlü yemeklerinden biri olan muhlama, mısır unu, peynir ve tereyağ ile yapılan şahane bir atıştırmalık. Hızlı ve kolay pişen bir yemek olan muhlama, sıcak olarak servis ediliyor. Bu yemeği popüler hale getiren en önemli şey ise yerken lastik gibi uzayan erimiş peyniri.

Türkiye’nin çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanan bu enfes yemekleri denemek için uçak bileti kampanyalarını incelemeyi ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here