Uçak Bileti

İskoçya, 843’te kurulan ve dünyada varlığını sürdüren en eski ülkelerden biri. İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda ile birlikte Birleşik Krallık’ı oluşturan dört ülkeden biri olan İskoçya, dağları, nehirleri ve gölleriyle göz alıcı ve zengin bir doğaya sahip. İskoçya doğasının barındırdığı yeşil tonlarına, yeryüzünün pek az bölgesinde rastlanıyor. İskoçya’nın cenneti kıskandıran adaları ise Isle of Skye, Shetland ve Orkney Adaları.

Büyüleyici Doğal Güzelliğe Sahip İskoç Adaları

Isle of Skye

Isle of Skye, İskoçya’nın batısında İç Hebridler takımadalarında yer alan bir ada. İskoçya’nın en büyük adası olan Isle of Skye, etkileyici ve bakir doğasıyla, okyanusa derin uçurumların bulunduğu büyük kayalıklardan oluşuyor. Şatoları, şelaleleri, tarihi köyü, müzesi ve sanat kafesiyle harika butik otellere de sahip olan adadan 3 saatlik mesafedeki Fort William’ı da ziyarete gidebilirsiniz. Isle of Skye, Killin Evleri, Neistpoint Lighthouse, Old man of Storr, Kilt Rock, Cuillins Dağları ve Fairyglen ile büyüleneceğiniz bir ada.

Shetland Adaları

Shetland Adaları, İskoçya açıklarında yer alan Yuvarlak Kaleleri ile ünlü İskoç kırsalında şirin bir ada. Kökeni Viking geleneklerine dayanan ada aynı zamanda kış ayları boyunca düzenlenen festivalleriyle de ünlü. İskoç ve İskandinav kültürlerinin güzel bir karışımını temsil eden Shetland Adaları, Orkney Adaları’nın ve İskoçya anakarasının kuzeydoğusunda bulunuyor.

Orkney Adaları

Orkney Adaları, kıyıya Shetland Adaları’ndan daha yakın olan bir ada. Orkney hem tarihi kalıntıları görmek hem de vahşi yaşamı az da olsa gözlemlemek için harika bir yer. Burada, yunusların, deniz aslanlarının, arktik deniz kuşlarının ve kutup martılarının danslarına tanıklık edebilirsiniz. Adada bulunan Skara Braeise, Avrupa’nın Taş Devri’ne ait ve en iyi korunmuş yerleşimlerden.

Mobil Uygulama

İskoçya’ya nasıl gidilir

Türkiye’den İskoçya’nın Edinburgh kentine Türk Hava Yolları’nın direkt uçuş seferleri bulunuyor. Edinburgh kent merkezine on iki kilometre mesafede bulunan Edinburgh Uluslararası Havaalanı’ndan merkeze taksi veya on beş dakikada bir hareket eden otobüslerle ulaşım mümkün. İskoçya, muazzam doğası, sımsıcak insanları, kültürü, sanatı, viskisi ve festivalleriyle Birleşik Krallık’ın en özel yerleşimi. Bu olağanüstü yeri ziyaret edebilmek için yapmanız gereken şey ise bir İskoçya uçak bileti almak.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here