Uçak Bileti

İspanya‘da Endülüs Bölgesi’nin en görkemli şehirlerinden Sevilla‘nın sembol yapısı Alcazar Sarayı, şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği, fotoğrafladığı, şehrin atmosferini hissetmek için soluklandığı mimari şaheser.

Kelime anlamı ‘saray’ olan Alcazar, 1364 yılında o dönem bölgede egemen olan Endülüs Emevi Devleti tarafından inşa edildi. Mağribilerin yönetim merkezi olarak planladığı yapı, İspanya’nın Endülüs Emevi Devleti’nin egemenliğine son vermesinin ardından kraliyet sarayına dönüştürüldü.

Sevilla uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Alcazar, İspanya coğrafyasında Mağribi mimari akımının en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor. İber Yarımadası’nda benzersiz olarak nitelendirilen yapı Müdeccen mimari stili ile mimarlık tarihinin özgün örneklerinden.

Mobil Uygulama

Alcazar, günümüzde İspanya Krallığı tarafından aktif olarak kullanılan bir yapı. Kraliyet Ailesi, sarayın üst katlarını kullanmaya devam ettiğinden Alcazar’da çok sıkı bir güvenlik politikası uygulanıyor. Patrimonio Nacional tarafından korunan saray, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin parçası.

Sarayın ana bölümleri

1. Patio de las Doncellas

“Bakireler Avlusu” olarak da bilinen Patio de las Doncellas, I. Pedro tarafından yaptırıldı. Avluda I. Pedro’ya ait bir yazıt da bulunuyor. Süslü odaları ve havuzlu bahçesi ile ziyaretçilerini büyüleyen bölümün avlusu, “Kingdom of Heaven – Cennet Krallığı” filminde de kullanılmıştı.

2. Los Banos de Dona Maria de Padilla

“Leydi Maria de Padiila Hamamları” olarak da bilinen bu bölüm sarayın hamam kısmı. Geçmişte sarayda ikamet edenlerin yıkandığı, rahatlamak için zaman geçirdiği bu bölüm Arap hamamı konseptinde dekore edilmiş.

3. Vega Inclan Bahçesi

Vega Inclan Bahçesi, çeşmeler ve yürüyüş yollarıyla bölünmüş, içerisinde çok sayıda bitkinin ve ağacın bulunduğu botanik bahçesi görünümünde.

4. Jardin Ingles

Jardin Ingles, İngiliz Bahçeleri anlamına geliyor. Alcazar’ın bahçesinde çok sayıda bitki ve ağaç türü ile oluşturulan bahçenin tarihi geçmişi 1909 yılına uzanıyor.

5. Alçı Bahçesi

Alçı Bahçesi Alcazar’ın en görkemli bahçesi. Çok çeşitli çiçek ve bitkilere sahip ve Almohade mimarisinin güzel bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

6. La Casa de Contratacion

La Casa de Contratacion, saraydaki anlaşmazlıkların çözüldüğü yer olarak tarihi öneme sahip. Sonradan eklenen bölümüyle şapel olarak da kullanılan bu kısımda Amerika’nın keşfini anlatan çeşitli tablolar bulunuyor.

Sevilla’ya nasıl gidilir

Türkiye’den Sevilla’ya direkt uçuş bulunmuyor. Almanya’nın Frankfurt şehrinden ya da İspanya’da Madrid ve Barselona üzerinden Sevilla’ya aktarmalı uçuş seçeneği bulunuyor. Aktarmalı uçuşlar bekleme süresine ve hava yolu şirketine bağlı olarak 7-10 saat arasında değişiyor.

Türkiye’den Madrid, Barcelona ve Malaga’ya direkt tarifeli seferler düzenleniyor. Sevilla’ya ulaşım için İspanya’ya bu direkt uçuşlarla ulaşıp İspanya’nın Madrid, Barselona, Malaga gibi şehirlerinden tren ya da otobüsle Sevilla’ya geçilebilir.

İspanya’da demiryolu bağlantısının güçlü olması, bilet fiyatlarının uygun olması nedeniyle trenle seyahat oldukça popüler. Tren biletlerini ekonomik almak için en az birkaç hafta önceden alınması tavsiye edilir. Şehirler arası otobüsler ise daha ekonomik bir seçenek olarak aklınızda bulunsun.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here