Uçak Bileti

Doğayla kucaklaşmanın en keyifli yollarından biri şüphesiz trekking! Tertemiz derelerin, ulu dağların, yemyeşil ovaların güzelliğini görebileceğimiz çok sayıda trekking rotasına sahip bir ülkede yaşadığımız için çok şanslıyız. Farklı zorluk derecelerinde, bu sporu yapmaya heveslenen herkese uygun bir rota muhakkak var. Kaçkarlar, Küre Dağları, Likya Yolu, Yenice Ormanları…

Baharın geldiği, doğanın canlandığı günlerden başlayıp, sonbaharın en güzel renklerini görebileceğimiz Ekim, Kasım aylarına kadar geçen çok geniş bir zaman, trekking turları için ideal. Doğada yürüyüş yaparken, muhteşem manzaraların tadını çıkarabileceğiniz, dağların tertemiz havasını içinize çekeceğiniz 8 enfes trekking rotaları listemizi mutlaka okuyun.

En Güzel 10 Trekking Rotası

10. Urla Bağ Yolu

Urla Bağ Yolu

Urla Bağ Yolu, Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği’nin şarap turizminin geliştirilmesi için İzmir Kalkınma Ajanası’nın desteğiyle hayata geçirdiği bir projenin ürünü. Antik çağlardan beri şarap üretimiyle bilinen Urla yöresindeki şarap kültürünü daha geniş kitlelere duyurmak ve şarapla ilgilenen kesimi Urla’ya çekmek için hazırlanan proje, kısa sürede başarıya ulaştı.

‘Urla’nın geçmişi geleceği olacak’ mottosuyla planlanan projeye şarap sektöründe emek veren ve tümü aile şirketlerinden oluşan butik işletmeler güçlerini birleştirdi. Toplamda 151 km’lik rotaya sahip Urla Bağ Yolu rotası, Urla ile başlasa da daha sonradan Selçuk, Seferihisar, Menderes, Karaburun ve Çeşme ilçeleri de sürece dahil oldu.

Mobil Uygulama

Rota boyunca üzüm bağları ve şaraphaneleri keşfedip, Urla Yarımadasındaki muhteşem doğal güzellikler ve şirin köyleri ziyaret edebiliyorsunuz.

9. İki Deniz Arası, İstanbul

trekking rotaları

İki Deniz Arası, İstanbul’un Karadeniz ile Marmara denizleri arasında her biri 15’er kilometrelik dört parçadan oluşan bir rota. İstanbul’un bozulan ekosistemi ve hızla şehirleşmenin getirdiği sorunlara dikkat çekmeyi ve şehri yürüyerek farkındalık yaratmayı amaçlayan İki Deniz Arası Rotasının toplam uzunluğu ise 60 km.

Rota, şehrin dışından merkezine katman katman ilerliyor, orman ve kırsal alanlardan, su havzalarından geçerek şehrin merkezine varıyor. Güzergah boyunca linyit ocakları, İstanbul Havalimanı bölgesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolu, hafriyat atık alanları, sanayi ve toplu konut alanları gibi noktaların yanı sıra İstanbul’un en eski yerleşimi Yarımburgaz Mağarası ve kent içi bostanları da yer alıyor.

8. Sarıkamış Yolu, Kars

Sarıkamış Yolu

Sarıkamış Yolu, zengin bir tarihi ve kültürel birikime sahip olan Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yer alıyor. Anadolu Yarımadasının Kafkasya’ya geçiş güzergahında yer alan Sarıkamış, yılın büyük bölümünü karlarla kaplı olarak geçiriyor. Bu özelliğini kış turizmi için büyük bir avantaja çeviren ilçe dünyada iki yerde görülen kristal karı ile benzersiz bir kış sporları merkezi.

Yükseklikleri 1500 ile 3000 metre olarak değişen yüksek platolar üzerine yayılı Sarıkamış Yolu, yürüyüş parkurlarıyla Türkiye’deki en önemli kültür rotalarından biri. Sarıkamış Yolu parkurlarını keşfetmek için kış ayları dışındaki üç mevsim de yürüyüşler için uygun.

ⓘ En ucuz Kars otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

7. Ihlara Vadisi, Aksaray

Doğayla kültürün iç içe geçtiği harika bir atmosfere sahip olan Ihlara Vadisi, Aksaray’a 10 km mesafede bulunuyor. Vadi eşsiz yeryüzü şekiller, kilise ve şapelleri ile çok özel bir coğrafya.

Ihlara Vadisi, 18 km uzunluk, ortalama 150 metre derinlik ve 200 metre genişliğinde. Tarih boyunca yerleşim yeri olarak kullanılmış en büyük kanyon unvanına sahip. Melendiz ırmağından doğan çok sayıda akarsuyun birleştiği bölge farklı kültür ve medeniyetlerin de merkezi olmuş.

382 basamaktan inilerek vadinin tabanına ulaşılıyor. Vadinin tamamını gezmek için ise 2 gün ayırmak gerekiyor. Yapılan çalışmalarla Ihlara Vadisi’nin Kapadokya civarındaki en uzun yürüyüş yolu olması hedefleniyor.

6. Ağrı Dağı Yolu, Ağrı

Ağrı Dağı Yolu

Ağrı Dağı Yolu, Türkiye’de dağcılar ve doğa severler arasında oldukça popüler olan Ağrı Dağının çevresinde yer alıyor. Türkiye’nin çatısı olarak da bilinen Ağrı, Büyük Ağrı, Süphan Dağı, Küçük Ağrı, Tendürek Dağı ile ülkemizin en yüksek dört zirvesine ev sahipliği yapıyor. Ağrı Dağı, zirve tırmanışı parkurlarıyla adrenalin tutkunlarının vazgeçemediği yerlerden biri.

Ağrı yürüyüş rotaları, Büyük Ağrı, Küçük Ağrı, Süphan Dağı ve Köse Dağı zirve tırmanışlarının yanı sıra Balık ve Küp gölleri parkurlarını da içeriyor. Ağrı yürüyüş rotalarını keşfetmek için en uygun dönem temmuz ve ağustos ayları. Sonbahar ve ilkbahar ayları ise tırmanış ve yürüyüş için riskli kabul ediliyor.

5. Kaz Dağları, Balıkesir

Sütüven Şelalesi’nden Sarıkız Tepesi’ne, Manastır Çayı’ndan Ayı Deresi’ne; 21bin hektar büyüklüğündeki Kaz Dağları Milli Parkı, Ege’nin eşsiz güzelliklerini barındıran oksijen deposu, harika bir yürüyüş rotası.

Zor yürüyüş parkurlarını sevenler için tırmanış bölgeleri de bulunan alanda, kendinize uygun parkurları belirleyebilir, düzenlenen trekking turlarına katılabilirsiniz. Uzun yürüyüşler planlayanlar için Milli Park içerisinde belirlenen kamp alanlarında da konaklayabilirsiniz.

4. Küre Dağları Yolu, Kastamonu

Küre Dağları Yolu

Küre Dağları Yolu, Kastamonu’dan Bartın’a kadar uzanan ve jeomorfolojik açıdan son derece zengin bir alan olan Küre Dağları ve yakın çevresini kapsıyor. 482 km boyunca işaretlenen güzergah üzerinde 36 parkur ve alternatif parkurlarla birlikte 762 km’lik bir rota bulunuyor. Küre Dağları Yolu kapsamında işaretlenen en uzun rotalar ise bir haftalık kamplı etkinlikleri içeriyor.

Yenice Ormanları ve İstiklal Yolu ile de bağlantısı olan rota, Yenice çıkışlı başlayarak Küre Dağları Milli Parkı’nı baştan sona kat edip, İstiklal Yolu’nda sona eren yaklaşık 500 km uzunluğunda, 1 aylık bir yürüyüş aktivitesi olarak da planlanabiliyor.

Huzur veren görüntüleriyle insanı büyüleyen bu rota, her seviyeden yürüyüşçüye hitap ediyor. Kamplı etkinlikler ve dağ bisikleti turları için de oldukça uygun olan bu güzergah için en uygun aylar ise mayıs ile kasım arası dönem.

3. Yenice Ormanları Yolu, Karabük

Yenice Ormanları Yolu

Yenice Ormanları Yolu, Batı Karadeniz Bölgesinde, Karabük sınırlarında yer alıyor. Yenice Ormanları, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından belirlenen ‘Avrupa’nın biyolojik çeşitlilik açısından en değerli ve acil olarak korunması gereken 100 orman alanı’ içinde bulunuyor.

Yenice Ormanları içinde bulunan ve alternatif yollarla 396 kilometreye kadar uzanan Yenice Ormanları Yolu, orman yolu ve patikalardan oluşan 21 parkura da sahip.

Bunun yanında dağ bisikleti için de parkurların bulunduğu bu rotanın en önemli bölümü anıt ağaçların olduğu ‘Tabiat Koruma Alanları ve Arboretum sahası’. Parkuru ziyaret etmek için en uygun dönem ise nisan-kasım ayları arasındaki dönem.

2. Kaçkar Dağları Yolu, Artvin – Rize

Kaçkar Dağları Yolu

Kaçkar Dağları Yolu, Karadeniz’i Anadolu’dan ayıran ve Kafkasların bir uzantısı olan Kaçkar Dağları ve çevresinde, Artvin ve Rize illerinde yer alıyor. Biyoçeşitlilik bakımından dünyadaki sayılı yerlerden biri olan Kaçkar Dağları, yıllanmış ormanlar, yüksek yaylalar, keskin bazalt zirveleri buzul kütleleri ve göllerine sahip parkurlarıyla benzersiz bir deneyim sunuyor.

Süreleri 3-6 gün arasında değişen 8 adet uzun yürüyüş parkuru, Kaçkar hattının geçitlerinden geçiyor. Hevek Vadisi etrafındaki 8 günübirlik yürüyüş parkuru ise işaretlenmiş durumda. En gözde yürüyüşü, 4 bin metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağı’na tırmanış olan bu rota için en uygun zamanlar ise temmuzdan eylüle kadar olan dönem.

ⓘ En uygun Artvin otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, ve kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com otobüs bileti sayfalarında.

1. Likya yolu

en güzel yürüyüş yolları

Likya Yolu, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en ilgi gören trekking rotalarından biri. Doğada yürüyüş denilince ilk akla gelen yerlerin başında olan Likya Yolu yeşilin mavinin binbir tonunu göreceğiniz, göz kamaştırıcı koyların kıyısında yürürken, yüksek dağların zirvesinden Akdeniz’i izleyebileceğiniz bambaşka bir deneyim.

Likya Yolu Muğla’nın Fethiye ilçesinden başlayıp başlayıp Antalya’nın Geyikbayırı beldesine kadar devam eden 535 km’lik bir parkurdan oluşuyor. Dünyanın en uzun mesafeli yürüyüş yollarında biri olan yol, tarihte bu güzergahta yaşamış 19 antik kenti de birbirine bağlıyor.

Yolun tamamını tek seferde yürümek zor olduğu için sizin için uygun etapları belirleyip öyle yola çıkın. Bölge ılıman bir iklime sahip olduğu yılın 10 ayı yürümek mümkün.

Her zorluk derecesine uygun parkurlarında eski bir medeniyetin yaşam miraslarına şahit olacaksınız. Parkur civarında konaklamak isteyenler için pansiyon, otel ve kamp alanları da mevcut.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here