Uçak Bileti

Kaçkar Dağları Milli Parkı, Karadeniz’in doğusunda yer alan eşsiz bir tabiat varlığı. Rize, Erzurum ve Artvin şehirleri boyunca uzanan 51 bin 550 hektarlık oldukça geniş bir alana sahip. Doğu Karadeniz’de yeşilin en göze çarpan tonlarını saklayan görkemli ormanlar, hırçın dereler ve sarp vadilerle çevrelenen bu doğa harikası, 1994 yılından bu yana milli park statüsünde.

Milli park, biribirinden güzel ve büyüleyici olan Fırtına ve Hemşin dereleri arasında bulunan ve dört bin metreye yaklaşan zirvesiyle Karadeniz coğrafyamızın en yüksek dağı unvanını taşıyan Kaçkar Dağları etrafına kurulu. Kaçkar Dağları Milli Parkı, yeşiliyle, gölleriyle ve coğrafi çekiciliğiyle ülkemizin en harika milli parkları arasında.

ayder yaylası
Ayder yaylası

Kaçkar Dağları Milli Parkı ziyareti için Rize’ye gitmeniz gerekiyor. En ucuz Rize otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Rize varışlı en ucuz otobüs firmaları listemize göz atıp otobüs biletinizi alabilirsiniz. En ucuz Rize otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 6 gün öncesinden biletinizi alın.

Kaçkar Dağları Milli Parkı

Türkiye’de en çok yağış alan Karadeniz Bölgesinde yer aldığı için çok çeşitli bitki türler ile zengin yeraltı su kaynaklarına ve akarsulara sahip. Milli park, hayvan çeşitliliği bakımından da bölgenin önemli doğa alanlarından biri.

Milli parkta tilki, tavşan, kakım, karaca, ayı, kurt, çakal, yaban domuzu, sansar, gelincik gibi çok çeşitli hayvan türleri var. Bu türlerin yanı sıra yırtıcı ve ötücü kuşlar ve yaban horozlarını da görmek mümkün. Hemşin ve Fırtına Deresi gibi su yoğunluğu yüksek derelerle çevrili olan milli parkta, deniz alası (alabalık) da yaşıyor.

Mobil Uygulama

Türkiye’de buzul etkisinin görüldüğü nadir yerlerden biri olan ve içinde 100’e yakın buzul gölü yer alan Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda buzulların dışında; sirkler, buzul vadileri ve morenler bulunuyor. Kaçkar Dağları Milli Parkı’nı ziyaret eden fotoğrafçıların en favori noktası özellikle bu buzul gölleri. Göllere tırmanış biraz zorlu olsa da, karşılaşılan manzaralar gerçekten bu zorlu yolculuğa değiyor.

Milli parkın ününe ün katan bir diğer özelliği ise dünyanın dört bir yanından turist çeken Ayder Yaylası‘na ev sahipliği yapması. Ayder, Rize’nin Hemşin ilçesine 19 km mesafede. Türkiye’nin en eski kaplıcalarının yer aldığı Ayder; festivalleri, bölgeye özgü yayla evleri, doğal yaşamı, yeşilin en güzel tonlarını barındıran bitki örtüsü ve nefes kesen güzellikteki manzaralarıyla göz kamaştırıyor.

Deniz seviyesinden yüksekliği ise 1350 metre olan Ayder tam bir oksijen deposu. Yayla, özellikle bahar ve yaz aylarında bölge halkının ve turistlerin uğrak noktası haline geliyor. Doğa güzelliği, yeşil bitki ve orman örtüsüyle olduğu kadar balıyla da ünlü.

Ayder’e yolunuz düşerse dağın zirvesinden çıkan suyla beslenen, tıpkı bir tülü andıran Gelin Tülü Şelalesi‘ni de muhakkak görün. Aşağı ya da Yukarı Ambarlık Şelalesi olarak da anılıyor.

Kaçkar Dağları
Kaçkar Dağları

Osmanlı döneminden bugüne kullanılan Ayder Kaplıcaları iç hastalıkları, romatizmal hastalıklar, cilt rahatsızlıkları ve daha pek çok derde şifa oluyor. 260 metre derinlikten çıkan suyun sıcaklığı yaklaşık 55 derece civarında.

Çamlıhemşin’de yer alan bir diğer güzellik ise Pokut yaylası. İlçeye 15 km mesafede yer alan yayla, Kaçkarlar’ın en güzel seyir terası olarak biliniyor. Fırtına ve Hala derelerinin oluşturduğu vadiler arasında yer alan Pokout’un doğası, sis başlayınca oluşan bulut denizi ve sivil mimarisi gerçekten muazzam.

Zilkale, Kaçkarkar’da görülmesi gereken ihtişamıyla büyüleyen yerlerden biri. Yeşil dağ yamaçlarının ortasında yükselen kale de Çamlıhemşin sınırlarında yer alıyor.

Kaçkar Dağları Milli Parkı, Ayder yaylası, Pokut yaylası dışında Tatos gölleri, Yukarı Kavrun Yaylası, Çayeli’nde yer alan Marbudam Yayalası, 2900 metre yüksekliği ile Dilberdüzü kamp alanı, Kaçkar tırmanışçılarının kamp alanı olan, boğa güreşleriyle ünlü Galer düzü, Hemşin’deki Gito diğer adıyla Kito yaylası, Kaçkarlar’ın etkileyici zirvelerini görebileceğiniz Büyük Deniz Gölü gibi keşfedilecek pek çok yere sahip.

Milli parkı ziyaret eden gezgin ve turistler; zirve tırmanışı, doğa yürüyüşü, doğa fotoğrafçılığı, ekoturizm, yaylacılık, kamping, flora ve fauna inceleme gibi keyif dolu etkinlikler yapabilir.

Pokut Yaylası
Pokut Yaylası

Kaçkar Dağları Milli Parkı Giriş Ücreti ve Ziyaretçi Bilgileri

Adres: Yaylaköy, Çamlıhemşin, Rize. 
Kaçkar Dağları Milli Parkı ziyaret saatleri: Kaçkar Dağları Milli Parkı herhangi bir zaman sınırlaması olmadan 24 saat ziyaret edilebiliyor. Milli park, haftanın 7 günü ziyarete açık.
Kaçkar Dağları Milli Parkı giriş ücreti: Kaçkar Dağları Milli Parkı giriş ücreti 4TL, indirimli 2TL, bisiklet 4TL, motosiklet ve ATV 6TL, otomobil, kamyonet ve pikap 12TL, minibüs 36TL, midibüs 60TL, otobüs 108TL, 1 ünite çadır (günlük) 33TL, 1 ünite karavan (günlük) 30TL. Müze Kart geçerli değil.

Kaçkar Dağları Milli Parkına Karadeniz bölünmüş sahil yolunu takip ederek, Çamlıhemşin üzerinden gidilebiliyor. Milli Parkın güney bölümüne ise Erzurum-Artvin karayolunu kullanarak Yusufeli ilçesi, Sarıgöl köyü, Altıparmak köyü ve Yaylalar köyünü geçerek ulaşılabilirsiniz. Çamlıhemşin-Rize arası 62 kilometre, Ayder-Çamlıhemşin arası da 17 kilometre uzaklıkta.

Milli parka en yakın havalimanı Trabzon ve Erzurum şehirlerinde hizmet veriyor. Milli park, Trabzon’a yaklaşık 219 kilometre, Erzurum’a da 372 kilometre mesafede konumlanıyor. Bu şehirlerden milli parka gitmek için şehirlerarası otobüsler ve minibüslerle aktarma yapmak gerekli.

Türkiye’nin Doğu Karadeniz’deki en gözde turistik yerlerinden biri olan Kaçkar Dağları Milli Parkı, kendini doğanın kollarına bırakmak isteyenler için ideal bir sığınma yeri. Yaz aylarında sıcak havadan uzaklaşmak isteyen doğa severler için en ideal tatil adreslerinden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here