Uçak Bileti

Avrupa‘nın kültür-sanat yaşamı, mimarisi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan şehirlerinden olan Bükreş, aynı zamanda Romanya’nın başkentliğini de üstleniyor. Çevresi müze, galeri, opera ve tiyatro sahneleri ile dolu olan şehir, etkileyici atmosferi ile dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri.

Bükreş’te Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Lipscani Bölgesi (Eski Şehir)

Tarihi dokusu ile öne çıkan Lipscani Bölgesi (Eski Şehir), 15. yüzyılda Prens Vlad, yani bilinen adı ile Kont Drakula, öncülüğünde kurulmuş. Neo-Klasik, Art Nouveau ve Barok tarzı mimariye sahip tarihi yapıları, alışveriş merkezleri, kafeler, sanat galerileri ve restoranları ile hayranlık uyandıran bölge, şehrin en popüler turistik adreslerinden biri.

2. Bükreş Parlamento Sarayı

Mobil Uygulama

1983-1989 yılları arasında Diktatör Nikolay Çavuşesku tarafından yaptırılan ve inşasında yaklaşık 700 mimarın çalıştığı söylenen Bükreş Parlamento Sarayı, dünyanın en büyük ve pahalı sivil yönetim binası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na bile girmiş.

3. Herăstrău Parkı

1936 yılında kurulan Herăstrău Parkı, şehrin karmaşasından bunalıp biraz nefes almak isteyenlerin uğrak adresi. Muhteşem manzaraları ile fotoğraf meraklıları için de eşsiz görünümler sunan parkta; gölde romantik bir tekne turu yapabilir ya da restoran ve spor alanlarına uğrayabilirsiniz.

4. Devrim Meydanı

Nikolay Çavuşesku’nun devrilmeden önce son konuşmasını yaptığı yer olan Devrim Meydanı, Saray Meydanı olarak da anılıyor. 1989 yılında yaşanan devrim sonrasında bu ismi alan meydanda, eski Romanya Kralı I. Carol’un heykeli ve Ulusal Sanat Müzesi (Kraliyet Sarayı) de bulunuyor.

5. Calea Victoriei Caddesi, Atatürk Heykeli

Bükreş’inönemli caddelerinden biri olan Calea Victoriei’ye yolu düşenler, üzerinde Türkçe ve Romence olarak ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ yazan Mustafa Kemal Atatürk Heykeli’ni ziyaret etmeyi de unutmamalı.

Bu şahane seyahat fırsatını kaçırmamak için Bükreş uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here