Uçak Bileti

Evcil hayvanlarımızla yaptığımız seyahatler, harika ve bazen de komik ama en unutulmaz yolculuklarımızdan oluyor. Tabi bunu henüz deneyimlememiş kişiler için biraz göz korkutucu da olabilir. Size bu seyahatin inceliklerini paylaşacak bir kılavuz sunuyorum. Kendi deneyimlerimden ve evcil dostumun serüvenlerinden yola çıkarak, evcil hayvanlarla seyahatinizin nasıl daha eğlenceli ve sorunsuz hale geleceğini keşfetmeye hazır mısınız? Hazır olun, çünkü “evcil hayvanla seyahat“, bu blog yazısıyla birlikte gülümseme dolu birçok anı ile yeni bir anlam kazanacak! 😻

Evcil Hayvanla Seyahat

Evcil Hayvanla Seyahat

Evcil dostlarımızla seyahat etmek, her zaman keyifli ve heyecan verici bir deneyim olmuştur. İster bir tatil gezisi olsun, ister kısa bir hafta sonu kaçamağı, evcil hayvanınızı yanınıza almak için bazı önemli adımları takip etmek gerekiyor. İşte bu süreci daha eğlenceli ve sorunsuz hale getirmeniz için evcil hayvanla nasıl seyahat edilir konusunun ipuçları:

Veteriner Kontrolü

Veteriner kontrolü, seyahate çıkmadan önce evcil hayvanınızın sağlık durumunun iyi olduğundan ve aşılarının tamam olduğundan emin olmak için şart. Aşı karnesindeki detaylar ve yolculuk öncesi uyarılar için veteriner hekime uğrayın.

Kimlik Kontrolü

Evcil dostlarla Seyahat kimlik kontrolü

Yurt dışına yapılacak yolculuklarda evcil hayvanın mutlaka bir kimliğe sahip olması gerekiyor. Pet Travel Scheme (PETS) sistemini uygulayan ülkelere yapılan yolculuklarda minik dostun aşıları, kimliği ve mikroçip numarası ve veterinerin onay imzasının yer aldığı pasaportun ibraz edilmesi zorunlu.

Mobil Uygulama

Yolculuk Öncesi Sakinleştirici İlaç

Özellikle uçak yolculuğu yapacak olan evcil hayvanların heyecan ve paniğini engellemek isteyen bazı yetişkinler evcil hayvanlara sakinleştirici ilaç verme eğiliminde oluyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), uçuş sırasında yaşanabilecek risklerin engellenmesi için evcil hayvanlara kesinlikle ilaç verilmemesi gerektiğini söylüyor.

Birlikte Yolculuk

kedilerle yolculuk

Kendi aracınızla seyahat edecekseniz işiniz kolay. Evcil dostunuzun tüm ihtiyaçlarını yanınıza alabilir, ona rahat edebileceği bir ortam hazırlayabilirsiniz. Eğer uçakla ya da otobüsle seyahat edecekseniz o zaman bazı kurallar devreye giriyor. Hadi detaylara yakından bakalım.

Yolcu Otobüsüne Evcil Hayvan Alınıyor mu?

  • İlk olarak, seyahat etmeyi planladığınız otobüs şirketinin evcil hayvan taşıma politikalarını öğrenmelisiniz. Her otobüs şirketi kendi kurallarını belirleyebilir, bu nedenle rezervasyon yapmadan önce politikaları incelemek önemlidir.
  • Genellikle evcil hayvanlar taşıma kabı içinde seyahat etmeli. Bu taşıma kabının otobüs şirketi tarafından belirlenen boyut ve özelliklere uygun olması gerekebilir. Ayrıca, evcil hayvanınızın rahatça hareket edebilmesi ve güvende olması için uygun bir taşıma kabı seçmelisiniz.
  • Evcil hayvanınızı otobüsle taşırken ekstra ücretler ödemeniz gerekebilir. Bu ücretler otobüs şirketine göre değişebilir, bu yüzden bilet rezervasyonu yaparken bu konuyu da sormak önemlidir

Evcil Hayvan Uçağa Biner mi?

  • Her hava yolu şirketi kendi evcil hayvan taşıma politikalarını belirler. Bu politikalar, evcil hayvanın büyüklüğü, taşıma kabının türü, rezervasyon gereksinimleri, ücretler ve seyahat kuralları gibi çeşitli faktörleri içerebilir. Bu nedenle, seyahatten önce tercih ettiğiniz hava yolu şirketinin politikalarını inceleyin.
  • Evcil hayvan taşımanın genellikle ek ücretleri vardır. Bu ücretler, hava yolu şirketi ve seyahat mesafesine göre değişebilir.
  • Bazı ülkeler veya hava yolu şirketleri, evcil hayvanların seyahatten önce belirli sağlık belgelerine ve aşılarına sahip olmalarını gerektirebilir. Bu gereksinimleri önceden araştırıp yerine getirmeniz önemlidir.

Otel Seçimi

Evcil Hayvan tatil

Günümüzde birçok otel evcil hayvan kabul ediyor. Evcil hayvan dostu otel olarak bilinen bu otellerde minik dostlara özel ikramlar ve menüler sunuluyor. Ayrıca bu otellerde dostlarımızın yeni arkadaşlıklar kurma ihtimali de var.

Ödül Maması

Evcil hayvanlarla yolculuğu tıpkı küçük bir çocuk ya da bebekle yolculuk yapıyormuş gibi düşünmek gerekiyor. Bu yüzden onlar için minik atıştırmalıklar, ödül mamaları ya da oyuncak taşımak yolculuğu kolaylaştırabiliyor.

Seyahatte Evcil hayvan İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

evcil hayvan seyahat
Evcil hayvan uçakta nasıl taşınır?

Gerekli sağlık kontrolleri ve aşıları tamamsa rezervasyon aşamasında evcil hayvan ile seyahat edeceğinizi bildiriyorsunuz. Uygun bir taşıma çantası ile evcil arkadaşınız uçuşa katılabilir. Bazı havayolları kargo bölümünde taşırken bazıları kabin içine alınmasına izin veriyor.

Uçakta kedi taşıma çantası nasıl olmalı?

Kedi taşıma çantası, hava yolu şirketinin belirlediği boyut sınırları içinde olmalıdır. Genellikle kabın boyutları 18 x 11 x 11 inç (45 x 28 x 28 cm) gibi standart ölçülere uymalıdır. Çantanın yeterli hava geçirgenliğine sahip olması, güvenlik kilidi olması gerekir.

Uçakta evcil hayvan ücretli mi?

Genellikle evcil hayvan taşımanın ek ücretleri vardır. Bu ücretler, hava yolu şirketi tarafından belirlenir ve seyahatin mesafesine, evcil hayvanın boyutuna, taşıma kabının türüne ve diğer faktörlere göre değişebilir.

Daha fazla bilgi için turna.com sitemizde yer alan Uçakta Evcil Hayvan Taşıma hakkındaki sayfayı da ziyaret edebilirsiniz. Yurt içine ve yurt dışına uçak bileti bulan gelişmiş arama teknolojisine sahip Turna uçak bileti sayfasında güncel uçak bileti kampanyaları ve Turna’ya özel indirimlerden yararlanabilir ve daha ucuza uçabilirsiniz.

Evcil hayvanla seyahat, bazı basit öneriler uygulandığında oldukça kolaylaşıyor. Minik dostlarla birlikte geçirilecek keyifli bir tatil için hazırlık süreci büyük önem taşıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here