Uçak Bileti

Köstence, Romanya‘nın ikinci büyük kenti ve Avrupa’nın popüler bir tatil rotalarından biri. Tuna Nehri ve Karadeniz arasında kalan Dobruca bölgesinin 2600 yıllık bir yerleşim olan Köstence’de, tarih ve denizle iç içe sayısız Osmanlı eseri bulunuyor. Bazen çok tanıdık, bazen de oldukça farklı bir kent olan Köstence’de yabancılık hissetmediğiniz gibi, yapıları ve şehir halkıyla yine de bir Avrupa kentinde olduğunuzu hatırlıyorsunuz.

Doğal güzelliğiyle huzur veren, gece hayatıyla eğlencenin doyasıya yaşandığı, denizi ve güneşiyle de yaz tatilinin en güzelini vaat eden Köstence’nin başlıca gezilecek yerleri, Ulusal Tarih ve Arkeoloji Müzesi, ‘Muzeul De Arta’ Sanat Müzesi, Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi, Cenevizlilerden kalma Deniz Feneri, Publius Ovidius Naso Meydanı, Aslanlı Ev, Mahmudiye Camii, Tuna Nehri, şehrin iki sahili Mamaia ve Mangalia.

Köstence’nin Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yeri

Arhiepiscopiei Caddesi yakınlarındaki geniş meydanın güneyinde bulunan Mahmudiye Camii, 1910’da inşa edilen zarif bir Osmanlı eseri. Romanya’nın merkez camisi olarak bilinen Mahmudiye’nin yanı sıra, 1868’de inşa edilen, 24 m’lik uzunluğundaki kumtaşı minaresiyle Hünkâr Camii, Köstence’de yer alan en önemli Osmanlı camileri arasında yer alıyor.

Mobil Uygulama

1. Ovidius Meydanı

Ovidius Meydanı, adını Latin edebiyatı­nın önemli şairlerinden Ovidius Publius Naso’dan alıyor. Köstence’nin en ünlü meydanı olarak bilinen Ovidius Meydanı’nda 1887’de ünlü mimar Ettore Ferrari tarafından yapılan Ovidius Heykeli bulunuyor. Birçok tarihi yapıya ve müzeye ev sahipliği yapan, Köstence’nin Eski Şehir bölgesi olan Ovidius Meydanı’nda Osmanlı yapıları, kiliseler ve meydana açılan ara sokaklarda şirin butik kafeler bulunuyor. Romanya’nın en zengin müzelerinden biri olan Ulusal Tarih ve Arkeoloji Müzesi de bunlardan biri. Müzede, fotoğraftan haritaya, mobilyadan madeni paraya dek 430 bin objelik koleksiyonuyla, Paleolitik çağdan başlayıp modern zamana kadar uzanan bir tarih sergisi oluşturuyor.

2. Roma Mozaikleri

Ulusal Tarih ve Arkeoloji Müzesi’nin yanında yer alan Edificul Roma Mozaikleri, 9150 metrekarelik bir alanı kaplayan binlerce Roma mozaiğini barındırıyor. 4’üncü yüzyılda inşa edilen mozaikler 7. yüzyıla dek şehrin ticari merkezi olduğunun göstergesi. Öyle ki burada bulunan kalıntılar orijinal yapının ancak üçte birlik bölümünü oluşturuyor. Arkeolojik kalıntılar bölgede dükkânların ve atölyelerin olduğuna işaret ediyor. Burada tarihi Roma Hamamları ile Su Kemeri kalıntılarını da görebilirsiniz.

3. Mangalia

Mangalia, Dobruca bölgesinde, Karadeniz kıyısında yer alan bir liman bölgesi. Şehrin güneyinde kalan çok güzel bir plaj olan Mangalia, merkeze 25 km mesafede yer alıyor. Tarihi bir kaplıca merkezi olan, 2400 yıl öncesine ait kaya mezarları ve tanrı heykellerine de ev sahipliği yapan Mangalia’nın adı ‘en güzel’ anlamına gelen ‘pangalia’ kelimesinden geliyor.

4. Mamaia

Köstence’nin kuzeydoğusunda, şehir merkezinden 3 km uzaklıkta bulunan Mamaia, Romanya’nın en popüler plajlarından biri. Karadeniz ve Siutghiol Gölü arasında uzanan, bembeyaz kumlu bir sahilden oluşan bölgede, oteller, gece kulüpleri ve kamp alanları bulunuyor. Şehrin en güzel eğlence merkezi olan Mamaia, günün her saati cıvıl cıvıl. Yazın önemi konserler de burada veriliyor.

5. Farul Genovez Ceneviz Deniz Feneri

Remus Opreanu Caddesi’nde yer alan Farul Genovez Ceneviz Deniz Feneri, 26 m’lik yüksekliği ile 1860’dan bu yana Köstence manzarasına sahip iskelede bulunuyor. 13’ncü yüzyılda deniz ticaret topluluğunu kuran Cenevizli tüccarları onurlandırmak için tasarlanan fenerin arkasında denize bakan Romen şair Mihai Eminescu Heykeli bulunuyor.

Bonus: Tuna Nehri!

Avrupa’nın en uzun ikinci nehri olan Tuna Nehri, Almanya’da doğup Köstence’nin kuzeyinden Karadeniz’e dökülen, Köstence’ye yaklaşık bir saat uzaklıkta olan Tulcea şehrine bir saatlik yolculuğun ardından ulaşabileceğiniz bir noktada yer alıyor. Nehir üzerinde düzenlenen tekne turlarına katılarak, muazzam manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Köstence’ye nasıl gidilir

Köstence şehir merkezinden 15 km uzaklıkta bulunan Köstence Mihail Kogalniceanu Havalimanı’na Türk Hava Yolları’nın İstanbul üzerinden yaklaşık 1 saat süren direkt uçuş seferleri bulunuyor. Stuttgart, Yaş ve Bükreş üzerinden aktarmalı uçuşlarla da ulaşabileceğiniz Köstence’de, havalimanından merkeze gitmek için minibüs, taksi, araç kiralama, otobüs ve servis aracı seçenekleriniz var. Bu tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmek için yapmanız gereken tek şey bir Köstence uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here