Uçak Bileti

Asya‘da Basra Körfezi üzerinde yer alan bir ada ülkesi olan Bahreyn, irili ufaklı 30 ada ve adacıktan oluşuyor. İsmi Arapça’da ‘iki deniz’ anlamına gelen bu yerleşim yeri, Maldivler ve Singapur‘dan sonra Asya’nın en küçük üçüncü ülkesi. Asya’nın Turizm Başkenti, Arap Turizmi Başkenti, Arap Kültür Başkenti gibi pek çok unvanı bulunan bu ülke, çok uluslu ve çok kültürlü bir yapıya sahip.

Kaliteli eğitim ve sağlık sisteminin yanı sıra yaşam şartlarının uygunluğuyla da öne çıkan çıkan bu küçük ülke, batıda Suudi Arabistan, güneydoğuda da Katar‘la komşu. Suudi Arabistan’la Bahreyn arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak için açılan 25 kilometre uzunluğundaki Kral Fahd Geçidi ise iki ülke arasındaki en önemli bağlantı noktası olarak kabul ediliyor. Renkli eğlence yaşamıyla Arap turistlerin kaçamak mekanı haline gelen bu ülkede içki tüketimi de serbest.

Bahreyn’de Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Bahreyn Ulusal Müzesi

Şehrin eski arkeolojik eserlerinin sergilendiği Bahreyn Ulusal Müzesi, Manama’daki Kral Faysal Yolu yakınlarında bulunuyor. Yapımı sırasında 30 milyon dolar harcanan bu müze, 27 bin 800 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Dokuz farklı galeriden meydana gelen müzenin hemen yanında yer alan Ulusal tiyatro da görülmeye değer.

Mobil Uygulama

2. Bahreyn Kalesi

Portekiz Kalesi ismiyle de bilinen Bahreyn Kalesi (Qal’at al-Bahreyn), 2005 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Arap Yarımadası üzerinde bulunan bu arkeolojik bölge, Dilmun Uygarlığı’na da başkentlik yapmasının yanı sıra yedi farklı medeniyete daha ev sahipliği yapmış.

3. Fatih Camii

Aynı anda 7 bin kişinin ibadet edebileceği kadar geniş bir alana sahip olan Fatih Camii (Al-Fateh Camisi) 6 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. Günümüzde dünyanın en büyük camilerinden biri olarak kabul edilen bu cami, aynı zamanda dünyanın en büyük fiberglas kubbesine de sahip. Cuma günleri turistlerin ziyaretine kapalı olan cami, haftanın diğer günlerinde 09.00 – 19.00 saatleri arasında gezilebilir.

4. Tree of Life

Tree of Life (Hayat Ağacı), ülkeye gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri. Çölün ortasında kendi başına ayakta kalan bu ağaç, ihtiyacı olan suyu yerin 53 metre altından alıyor. Yaşının 500 yıla dayandığı tahmin edilen bu ağacın uzaydan bile göründüğü söyleniyor.

5. Manama Çarşısı

Alışveriş yapmaktan keyif alanlar için renkli bir adres olan Manama Çarşısı, adından da anlaşılacağı gibi başkent Manama’da yer alıyor. Giyim, antika, mücevher, elektronik, halı, baharat derken hemen hemen aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bu hareketli çarşı, labirenti andıran sokaklarıyla ülkenin en canlı noktalarından biri.

Siz de Bahreyn uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek bu etkileyici ülkeye doğru yola çıkabilirsiniz.

NOT: Bahreyn vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here