Uçak Bileti

Belçika‘nın başkenti Brüksel, dünyanın en sevilen çizgi romanlarından Ten Ten’in doğduğu yer. Avrupa’nın kalbi olarak da kabul edilen Brüksel, ziyaretçilerine onlarca alternatif etkinlik, yeme-içme mekanı, müze, tarihi alan ve hareketli meydanlar vaat ediyor.

Şehir genellikle iş ve bürokratik bir atmosfere sahipmiş gibi görünse de hareketli gece hayatı ve zengin kültürel doku büyüleyici güzellikte.

Brüksel uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Brüksel’de Yapılacak Şeyler

1. Grand-Place’dan dünyayı izleyin

Mobil Uygulama

Brüksel’e seyahatinize başlamanın en iyi yollarından biri, Avrupa’nın en güzel meydanlarından biri olan Grand-Place’i ziyaret etmek. Brüksel’in kalbi geçmişte bir pazar yeriydi. Au Beurre (Tereyağı Sokağı), Rue des Bouchers (Kasaplar Sokağı) ve Marchés Aux Poulets, Aux Herbes ve Aux Fromages (Tavuk Pazarı, Bitki Pazarı ve Peynir Pazarı) sokaklarının kesiştiği meydan kentin merkezi.

Grand-Place’i zengin tüccarlar alışverişin merkezi olacak şekilde inşa etmiş. Farklı esnaflar için lonca evlerinin sıralandığı meydanda süslü binalar ve görkemli bir meydan ortaya çıkarmışlar. Lonca evlerinin birçoğunun zemin katında kafeler bulunuyor ve Grand-Place sıcak bir kahve ya da Belçika birası için mükemmel bir ortam sunuyor.

2. Belçika Çizgi Roman Merkezindeki Tenten’e uğrayın

Comic Strip Center’a (Centre Belge de la Bande Dessine) yürüyün ve ilk gördüğünüz şey, Tenten’in “Hedef Ay” macerasındaki büyük roket modeli.

Tenten kesinlikle çizgi roman merkezinin kahramanı, ama aynı zamanda bu bölgede Tenten’in arkadaşları, Snowy, Captain Haddock ve Lucky Luke, Şirinler ve diğerleri gibi ünlü Belçika çizgi romanının diğer karakterlerini de göreceksiniz. Merkez, ayrıca çizgi roman şeridinin nasıl geliştiğini açıklayan kalıcı bir sergiye, Tenten’in yaratıcısı Hergé’ye ilişkin bir sergiye ve Peyo’da gerçekçi bir 3D Şirin köyünün bulunduğu bir bölüme sahip.

3. Çizgi Roman yolunu takip edin

Belçika Çizgi Roman Merkezi, şehirdeki zengin kültürel bağlarını Tenten ve diğer komik kahramanlarla deneyimleyebileceğiniz tek yer değil; çizgi roman sanatı, Brüksel şehrinin her yerinde canlı halde. Nereye giderseniz gidin, binaların yan taraflarında boyanmış büyük duvar resimleri ile karşılaşacaksınız.

Şehrin sunduğu tüm yerleri keşfetmek için hazırlanmış bir şehir tur listesine Brüksel Turist web sitesini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz, çizgi film parkurunda kendinizin dolaşmak isterseniz haritalar ve yollar bulunuyor ya da İngilizce konuşan bir rehberle yürüyüş turu yapabilirsiniz.

4. Jeu de Balle Bit Pazarı’nda pazarlık yapın

Brüksel’de 1919’dan bu yana her hafta sonu Jeu de Balle bitpazarı kuruluyor. Hafta içi saat 6 ile 14 arası, cumartesi ve pazar sabah 6’dan akşam 3’e kadar açık olan pazarda, mobilya, süslü abajur, mücevher, her büyüklükte bardak ve daha birçok şey sunan çeşitli tüccarlar bulunuyor.

Pazar, geleneksel olarak Flaman merkezli Marolles lehçesini duyabileceğiniz, Brüksel’in işçi sınıfı bölgesi Marolles’te yer alıyor. 17. yüzyılda esnaf için gelişen bir alan olan bu bölge 1870’lerde bir gecekondu mahallesine dönüşmüş ve Maroll’ler 1980’lerde moda olmaya başlamış. Antika, ilginç mağazalar, barlar ve restoranların eklektik bir karışımı olan ve meydana (Rue Blaes ve Rue Haute) giden iki yol boyunca yürüyün.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here