Uçak Bileti

Kadim bir kültüre sahip olan Afganistan, yakın geçmişte yaşadığı acı olaylar nedeniyle dünyanın en tehlikeli ülkeleri arasında gösteriliyor.

Orta Asya‘da bulunan, denize sınırı olmayan Afganistan İslam Cumhuriyeti, etnik ve kültürel bağları nedeniyle Orta Doğu ülkeleri arasında da gösteriliyor.

Stratejik konumu ve zengin yeraltı kaynakları nedeniyle tarih boyunca egemen güçlerin işgaline uğrayan ülke günümüzde iç çatışmalar ve uyuşturucu ticaretiyle anılsa da ülke doğal güzellikleri ve tarihi merkezleriyle büyük potansiyele sahip.

Afganistan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

Afganistan Hakkında Bilgiler

Ülke Resmi Adı: Afganistan İslam Cumhuriyeti
Ülke Konumu: Orta Asya
Başkent: Kabil
Komşuları: Afganistan kuzeyde Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan, batıda İran, güneyde Pakistan, doğuda Çin ve Hindistan ile komşu.
Etnik yapı: Ülke nüfusunun büyük çoğunluğunu Peştunlar oluşturuyor. Daha sonra sırasıyla Tacikler, Hazaralar, Özbekler, Türkmenler ve diğer gruplar geliyor.
Yönetim Şekli: Başkanlık sistemli cumhuriyet
Yüzölçümü: 652.864 km²
Telefon kodu: +93
Para birimi: Afganistan Afganisi
Nüfus: 35,5 milyon (2018)
Resmi dilleri: Darice %50 (resmi dil), Peştuca %35 (resmi dil), Özbekçe-Türkmence % 11, diğer %4
Din: İslam (yüzde 90 Sünni, yüzde 8 Şii)
Alfabesi: Arap alfabesi
Yerel Saat: Afganistan saat dilimi GMT +4.30. Türkiye’den bir buçuk saat ileride.
Trafik akışı: Sağdan
İnternet uzantısı: .af
Popüler kentleri: Kabil, Herat, Kunduz, Celalabad, Bagram, Kandahar, Mezar-ı Şerif.
İklim/Hava Durumu: Oldukça engebeli bir coğrafyada yer alan Afganistan’da ülkenin büyük bölümü deniz seviyesinden yüksek dağlar, platolar ve derin vadilerle çevrili. Sert bozkır ikliminin hakim olduğu ülkede yazlar sıcak ve kurak, kışlar şiddetli derecede soğuk ve kar yağışlı geçiyor. Ülke kış aylarında beyaz kar örtüsü ile kaplanıyor.
Afganistan’a Ne Zaman Gidilir? Yaz aylarında aşırı sıcak, kış aylarında ise aşırı soğuk olan Afganistan’ı ziyaret etmek için en uygun dönem ilkbahar ve sonbahar ayları. Mart-Mayıs ve Eylül-Ekim ayları ülkeyi rahatlıkla keşfedecek hava sıcaklığına sahip dönemler.

Afganistan Bayrağı

Tarih boyunca uğradığı işgaller ve darbeler nedeniyle istikrarsız bir siyasi geçmişe sahip olan Afganistan, dünyada en çok bayrak değiştiren ülkelerden biri.

Günümüzde kullanılan Afgan bayrağı 2004’te kullanılmaya başlayan Afgan bayrağı dikeyde üç farklı renge sahip. Bayrağın en solu siyah, ortası kırmızı, sağı ise yeşil renkli. Bayrağın merkezinde ise beyaz renkli mihrabı Mekke’ye dönük bir cami tasviri bulunan klâsik arma bulunuyor.

Afganistan vizesi sayfamız üzerinden de detaylı bilgileri kolayca öğrenebilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here