Uçak Bileti

‘Issız bir adaya düşseniz yanınıza ne alırsınız’ sorusunu ciddi ciddi yanıtlamanızı gerektiren Bouvet Adası, Güney Atlas Okyanusu’nda yer alan volkanik ve ıssız bir ada. Dünyada yerleşim bölgelerine en uzak konumda bulunan ada olarak da bilinen Bouvet; Ümit Burnu’nun yaklaşık 2 bin 400 kilometre güneybatısında, Antarktika kıtasının ise yaklaşık bin 600 kilometre kuzeyinde konumlanıyor. 1930 yılında bu yana Norveç toprağı olarak kabul edilen bu ada üzerinde Norveçliler tarafından kurulan bir otomatik meteoroloji istasyonu da yer alıyor.

Bouvet Adası’nda Görebileceğiniz  Yerler

İsmini 1739 yılında adayı keşfeden Fransız denizci Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier’den alan Bouvet, yaklaşık 59 kilometrekare yüzölçümüne sahip. Yüzde 93’ü buzullarla kaplı olan adada hala aktif konumda olan bir volkanik oluşum da mevcut. Çevresi sert buzul kayalıklarıyla kaplı bu ıssız adada çok sayıda penguenle karşılaşabilirsiniz. Zira adada görebileceğiniz en kalabalık canlı nüfusunu penguenler oluşturuyor. Antartika ikliminin hüküm sürdüğü bu coğrafyada ölçülen ortalama sıcaklık eksi 1 derece olduğu için bölgeye yapacağınız seyahatlerde termal giysilerinizi ve kalın montlarınızı valize koymayı ihmal etmeyin.

1. Olavtoppen

Olav Tepesi olarak da bilinen  Olavtoppen, adanın en yüksek noktasını oluşturuyor. Deniz seviyesinden 780 metre yükseklikte bulunan bu tepe adanın kuzey bölgesinde yer alıyor.

Mobil Uygulama

2. Lykketoppen

Lykketoppen, tamamına yakını buzlarla kaplı olan adada, 765 metre yüksekliği ile dikkat çeken bir zirve. Çevresini saran kalın kar tabakasıyla bilinen bu zirve, adanın güneybatısında bulunuyor.

Bonus: Gizemli cankurtaran botu

Üzerinde yaşam bulunmayan bu adada bir cankurtaran botu bulundu. 1964 yılında ortaya çıkan bu botta çeşitli malzemeler yer almasına rağmen içindeki yolculara ne olduğu konusunda hiç bir ipucu yok. Günümüzde hala yolcularının kim olduğu ve adaya ne amaçla gittiği belirlenemeyen bu bot, adanın en gizemli hikayesi olarak biliniyor.

Turistik açıdan keşfedilecek çok zengin yerleri olmayan bu ada daha çok araştırmacılar ve macera peşinde koşan gezginler tarafından ziyaret ediliyor. Bölgedeki ıssız yaşamı ve tamamı doğa rezervi olarak kabul edilen bu buzlarla kaplı adayı görmek isteyenler, bir hafta 10 günü bulan bir gezi turu kapsamında civardaki adaları dolaşan gemilerin programlarına dahil olabilir ama bu bölge iklim koşulları bakımından deniz ulaşımına pek elverişli değil. Bu nedenle helikopterlerle yapılan turlara katılmak daha sağlıklı bir seyahat yaşamanızı sağlayabilir.

Bu adayı ziyaret etmeyi düşünenler, uçak bileti kampanyalarına göz atmadan önce Norveç Konsolosluklarından vize işlemlerini tamamlamayı ihmal etmemeli. Şimdi bu gizemli coğrafyayı keşfetmek için yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here