Uçak Bileti

Dünyanın dört bir yanını gezmek için kumbarada para biriktirenlerin sayısı oldukça fazla. Peki gezerken de para biriktirebileceğinizi biliyor musunuz? Hem gezmek hem tasarruf yapmak imkansız gibi gelse de küçük ipuçlarını değerlendirerek bir sonraki seyahatiniz için bütçenizi rahatlatacak adımlar atabilirsiniz. İşte, ‘Seyahatte para tasarrufu nasıl yapılır’ diye soranların seyahat rehberine eklemesi gereken bazı ipuçları.

Seyahatte Para Tasarrufu Yapmak İçin 5 İpucu

1. Couchsurfing kullanın

Seyahatin en önemli harcama masraflarından biri de konaklama. Lüks otellere bütçenizin tamamını yatırmak istemiyorsanız Couchsurfing kullanarak paranızın cebinizde kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde sizin gibi seyahat etmekten hoşlanan insanların evine misafir olarak hem konaklamanızı ücretsiz hale getirebilir hem de yeni insanlarla tanışma deneyimi yaşayabilirsiniz.

2. Düşük sezonda tatil yapın

Herkesin tatil yapmak için hazırlıklara giriştiği dönemler yerine ilginin daha az olduğu zamanları tercih ederek seyahat masraflarınızı düşük seviyede tutabilirsiniz. Turistlerin az olduğu bu dönemlerde turizmciler müşteri arayışına düştüğü için indirim ve çeşitli kampanyalardan yararlanma imkanınız daha fazla olabilir.

Mobil Uygulama

3. Alternatif mekanlar arayın

Sizin için seyahatte para tasarrufu yapmak popüler mekanlara gitmekten daha önemliyse işiniz oldukça kolay. Sırf adı çok duyulduğu için bir tabak yemeğe normalin üç katı fazla para vermek istemiyorsanız, alternatif mekan arayışına girmek oldukça avantajlı ve ekonomik olabilir. Sonuçta en lezzetli yemekler her zaman en pahalı mekanlarda pişirilmiyor. Keşfetmeye açık olun.

4. Puan biriktiren uygulamaları takip edin

Her yaptığınız alışverişten puan kazanabileceğiniz uygulamaları ve para kartlarını kullanarak az da olsa para biriktirme şansı bulabilirsiniz. Hatta bu kartların yaptığı kampanyalardan faydalanarak gittiğiniz mekanlarda diğer müşterilere göre daha ekonomik harcama yapmanız da mümkün.

5. Askıda yemek uygulamasını kullanın

Seyahati bir yaşam biçimi haline dönüştüren kişilerin açtığı mekanlara uğrayıp, sizin gibi gezgin kişilerin yardımseverliğinden faydalanabilirsiniz. Size sunulan yemekler karnınızı tok tutarken bütçenizi de koruyabilir. Askıda kahvaltı, askıda kahve gibi seçeneklerin olduğu bu uygulamanın devam etmesi için bütçenizin uygun olduğu dönemlerde siz de askıya bir öğün yemek ya da bir fincan kahve bırakmayı ihmal etmeyin.

Dünya turu yapmak için milyon dolarlara ihtiyaç olmadığını keşfedebilen şanslı kişilerdenseniz bu küçük ipuçlarından faydalanarak hem daha ekonomik hem de çok keyifli bir seyahat dönemi geçirebilirsiniz. Yola çıkmak için maddi bahanelerden uzaklaşmanızı sağlayan daha pek çok yöntem bulmak için yola çıkın. Uçak bileti ve otel rezervasyonu kampanyalarına göz atarak yeni rotanızı belirlemek için harekete geçebilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Tasarruf yapmanın bir yolu da; ikinci el kullanımını yaygınlaştırmaktır. Teknolojiden giyime pek çok kategoride ikinci el kullanımı arttırıldığında hem bütçe açısından hem de doğal kaynaklarımız açısından faydalı bir eylem olacağını düşünüyorum. ? İkinci el giyimi tercih etmek ve bu konuda pratik, ekonomik ve güvenilir bir alışveriş deneyimi yaşamak için sizlere Tarz2’yi önerebilirim. ? Umuyorum, sizlere de katkı sağlayacaktır. ?

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here