Uçak Bileti

Yaklaşık 65 milyon kişinin yaşadığı bir Afrika ülkesi olan Kongo Cumhuriyeti, uzun yıllar Fransız sömürgesi altında yaşadıktan sonra 1960 yılında bağımsızlığını kazandı. Çevresi Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gabon ve Atlas Okyanusuyla çevrili olan ülke kıtanın orta batı bölümünde yer alıyor. Atlas Okyanusuna 169 kilometrelik sahil şeridi bulunan ülke, kültürel zenginliği ve doğasıyla dikkat çekiyor.

Kongo Cumhuriyeti’nde Görebileceğiniz 5 Yer 

1. Nouabalé-Ndoki National Park

Fil, maymun, şempanze gibi hayvan türlerinin yanı sıra 300’ün üzerinde kuş türünün de yaşadığı tropik yağmur ormanlarıyla çevrili bir milli park olan Nouabalé-Ndoki National Park, 1993 yılında kuruldu. Ülkenin kuzeyinde yer alan bu göz alıcı parkta, bin farklı bitki ve ağaç türü de bulunuyor.

2. Livingstone Falls

Görkemli ve etkileyici görüntüsüyle fotoğraf meraklıları için enfes kareler oluşturan Livingstone Falls, ülkedeki en popüler doğal güzelliklerden biri. Doğa aşıklarının buluşma noktaları arasında kabul edilen bu şelaleler Kongo’nun Brazzaville şehri yakınlarında yer alıyor. Şelaleler İskoç kaşif David Livingstone’un adını taşıyor.

Mobil Uygulama

3. Basilique Sainte-Anne-du-Congo de Brazzaville

İlginç mimarisiyle ülkenin en ünlü dini yapıları arasında gösterilen Basilique Sainte-Anne-du-Congo de Brazzaville (St. Anne Bazilikası), Kongo’ya gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri. Dış görüntüsüyle olduğu kadar iç mimarisiyle de hayranlık uyandıran bu kilise büyüleyici bir atmosfere sahip. Günümüzden yaklaşık 75 yıl önce inşa edilen bu yapı, ülkenin görülmeye değer yerlerinden.

4. Lake Tele

Mbandaka şehri yakınlarında yer alan Lake Tele (Tele Gölü), Epena Bölgesi’nde bulunan bir tatlı su gölü. Yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki bu gölün derinliği ise ortalama dört metre civarında. Göl çevresindeki 4 bin 389 kilometrekarelik alanı kaplayan Lake Tél Community Reserve de bölgedeki doğal yaşamın korunması amacıyla kuruldu.

5. Lésio Louna Gorilla Rezervi

Brazavil şehrinin 140 kilometre kuzeyinde konumlanan Lésio Louna Gorilla Rezervi, yetim kalan gorillerin beslenip büyütüldüğü bir goril koruma alanı. 28 Aralık 1993 tarihinde kurulan ve 440 bin kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu rezervi ziyaret etmek için günü birlik düzenlenen gezilere katılabilirsiniz.

Türkiye’den direkt uçuş imkanı olmayan bu Afrika ülkesine; İstanbul üzerinden yapılan Paris, Kazablanka, Dubai ve Addis Ababa aktarmalı uçuşlarla gitmek mümkün. Ülkenin başkenti olan Brazavil’e gerçekleşen bu uçuşların yanı sıra Kongo Demokratik Cumhuriyetinin başkenti Kinşasa’ya gidip, Kongo Irmağını tekneyle geçerek de ülkeye ulaşabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep eden bu ülkeyi ziyaret etmek için Kongo Cumhuriyeti uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here