Uçak Bileti

Orta Asya‘nın en etkileyici şehirlerinden olan Bişkek, göçebe kültürü, güleryüzlü insanları, geniş caddeleri, tarihi binaları, mermer yapıları ve yemyeşil parklarıyla göz alan bir yerleşim yeri. 1878 yılında kurulan ve günümüzde Kırgızistan’ın başkentliğini üstlenen Bişkek şehri, 900 bini aşan nüfusu ve birbirinden güzel turistik noktaları ile bölgenin popüler turizm destinasyonlarından. Sovyet döneminden kalma ‘Frunza’ ismiyle de anılan şehir, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Bişkek’te Gezilmesi Gereken 5 Yer

1. Bişkek Devlet Tarih Müzesi

İçerisinde Sovyet döneminden kalma eşyalar, yine o döneme ait arşivler ve sergilerin yer aldığı Bişkek Devlet Tarih Müzesi, şehrin en popüler turistik noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Kırgız kültürü ve tarihi hakkında pek çok eser sergilenen müzedeki Lenin heykeli de, turistlerin beğenisini topluyor. Pazartesi günleri kapalı olan müze, Ala-Too Meydanı yakınlarında bulunuyor.

2. Ala-Too Meydanı

Mobil Uygulama

Şehrin kalbinin attığı bir yer olan Ala-Too Meydanı, inşa edildiği 1984 yılından bu yana hem yerel halkın hem de turistlerin buluşma noktası olmayı sürdürüyor. Yıl içerisinde düzenlenen pek çok festival, tören ve etkinliğe ev sahipliği yapan meydanın ortasında ise Özgürlük Anıtı ve Lenin Heykeli bulunuyor.

3. Parlamento Binası (Beyaz Saray)

Neo klasik tarzdaki mimarisi ile göz alan Parlamento Binası (Beyaz Saray), Kırgızistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti zamanından bu yana ayakta kalmayı başarmış. Şehrin ana meydanı olan Ala-Too’da bulunan Parlamento Binası, şehrin görülmeye değer noktaları arasında yer alıyor.

4. Devlet Güzel Sanatlar Müzesi

1935 yılında sanat galerisi olarak hayata geçirildikten ancak 1944 yılında Güzel Sanatlar Müzesi olarak kullanılmaya başlayan Devlet Güzel Sanatlar Müzesi‘nde, ülkenin yerel el sanatlarını, Sovyet zamanından kalma parçaları ve Rus sanat eserlerini görmek mümkün. Müze, pazartesi ve çarşamba günleri dışında her gün ziyarete açık oluyor.

5. Panfilov Parkı

Şehrin en kalabalık ve hareketli noktalarından biri olan Panfilov Parkı, özellikle çocuklu aileler için oldukça uygun bir eğlence adresi. Çevresini saran yüksek ağaçlar arasında huzur dolu zamanlar geçirebileceğiniz park, şehir merkezinde konumlanıyor.

Bişkek’e Nasıl Gidilir?

Kırgızistan’ın en büyük havaalanına ev sahipliği yapan Bişkek, Türkiye’den havayolu ile yaklaşık beş saat uzaklıkta kalıyor. Bişkek’e İstanbul üzerinden direkt ve aktarmalı uçuş seçenekleri ile ulaşım sağlanabiliyor. Şehir merkezine ortalama 29 kilometre mesafedeki Manas Uluslararası Havaalanı‘ndan şehir merkezine gitmek içinse taksiye binmeyi ya da araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.

Göçebe bir toplum olan Kırgızların renkli dünyasına yakından tanık olmak için yola çıkma zamanı geldi. Siz de Bişkek uçak bileti fırsatlarına göz atarak, bu büyüleyici coğrafyayı keşfetme şansı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here