Uçak Bileti

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan ve Milattan Önce 782 yılında çivi yazısı ile hazırlanan bir doğum sertifikası bulunan Erivan, günümüzde Ermenistan‘ın başkentliğini üstleniyor. Şehrin en önemli sembollerinden biri ise Türkiye‘nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı. Erivan’ın hemen hemen her noktasından görülebilen bu heybetli dağ, şehre eşsiz bir manzara katıyor. Bir buçuk milyona yaklaşan nüfusu ile ülkenin en büyük yerleşim yeri olarak anılan şehir, Ermenistan nüfusunun neredeyse yarısına ev sahipliği yapıyor. 2 bin 500 yıllık tarihi ve görülmesi gereken turistik noktaları ile hayranlık uyandıran şehir, aynı zamanda ülkenin siyaset, kültür, sanat ve endüstri merkezi olarak da anılıyor

Erivan’da Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Cascade (Kaskad) Anıt Parkı

Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin kurulmasının 50.yılı anısına inşa edilen Cascade (Kaskad) Anıt Parkı, şehrin en sevilen noktalarından biri. Park, içerisindeki geniş yeşil alanlar, şelaleler ve su havuzlarının yanı sıra Ağrı Dağı manzarasının izlenebildiği tepe noktasıyla da ilgi çekiyor.

2. Ermenistan Tarih Müzesi 

Arkeoloji, modern tarih, nümizmatik, etnografya, restorasyon gibi beş farklı bölümden meydana gelen Ermenistan Tarih Müzesi, şehre gelen turistlerin gözde ziyaret adresleri arasında bulunuyor. Sene içerisinde süreli ve süresiz olmak üzere çok sayıda sergiye ev sahipliği yapan müze, etkileyici atmosferi ile göz alıyor.

Mobil Uygulama

3. Ararat Konyak Fabrikası

Halk arasında ‘Ermeni Konyağı’ olarak da bilinen Ararat Konyağı üretilen Ararat Konyak Fabrikası, şehrin popüler ziyaret adreslerinden. 1967 yılından bu yana üretime devam eden bu fabrikanın içkileri, dünyada alkollü içkiler üzerine yapılan pek çok yarışmadan da ödülle dönüyor.

4. Cumhuriyet Meydanı 

Şehrin en hareketli ve kalabalık noktaları arasında gösterilen Cumhuriyet Meydanı, hem yerli halkın hem de turistlerin buluşma noktası oluyor. Ermenistan Tarih Müzesi, Dışişleri Bakanlığı, Ulusal Sanat Galerisi, Hükümet binası gibi önemli yapılarla çevrili olan meydan, 1924 yılında Alexander Tamanyan tarafından tasarlanmış.

5. Ulusal Sanat Galerisi 

Kandinsky, Serov, Chagall gibi Rus ressamların eserlerinin de sergilendiği Ulusal Sanat Galerisi, sanat tutkunları için muhteşem bir adres. Ermenistan Tarih Müzesi ile aynı bina içerinde yer alan galeri, zengin sanat koleksiyonları ile oldukça beğeni topluyor.

Erivan’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den direkt ve aktarmalı uçuşlar ile seyahat edilebilen bu göz alıcı şehirde, Zvartnots Uluslararası Havalimanı hizmet veriyor. Şehir merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıktaki havalimanından şehir merkezine gitmek içinse otobüs, taksi, araç kiralama gibi çeşitli ulaşım seçenekleri kullanılabilir.

Ermenistan’ın önemli yerleşim yerlerinden biri olan Erivan’ı daha yakından görmek için Erivan uçak bileti fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin.

NOT: Ermenistan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here