Uçak Bileti

Köklü tarihinde Hazarlar, Altınordu ve Türklerin egemenliği altında uzun yıllar geçiren Kiev, günümüzde ise Doğu Avrupa ülkelerinden biri olan Ukrayna’nın başkenti ve en büyük şehri. Yaklaşık üç milyonluk nüfusu ile Karadeniz kıyılarındaki en popüler yerleşim yerleri arasında bulunan şehir, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Şehre gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerler arasında ise Kiev’in kültürel ve tarihi birikimini göz önüne seren müzeler yer alıyor. İşte şehrin en ünlü müzelerinden bazıları.

Kiev’de Görülmesi Gereken Müzeler

1. Ukrayna Ulusal Tarih Müzesi

Şehirde kurulan en eski müzelerden biri olan Ukrayna Ulusal Tarih Müzesi, turistlerin uğramadan geçmediği adreslerden. 1904 yılında kurularak ziyarete açılan bu etkileyici müze, ülkenin kültürel geçmişini merak edenler için oldukça cezbedici bir yer. Vladimirska Caddesi üzerinde bulunan müze 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

2. Ukrayna Ulusal Sanat Müzesi

Gruşevskogo Caddesi’nde yer alan ve dünyanın dört bir yanından gelen sanat eserlerinin sergilendiği bir müze olan Ukrayna Ulusal Sanat Müzesi, şehrin en gözde noktaları arasında gösteriliyor. 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan müze, sanat meraklısı gezginlerin ve yerel halkın oldukça ilgisini çekiyor.

Mobil Uygulama

3. Getman (Hetman) Müzesi

İ. Spasska Caddesi’nde yer alan ve yerel halk tarafından ‘Mazepi’nin Evi’ ismiyle de bilinen Getman (Hetman) Müzesi, ülke tarihini gözler önüne seriyor. 1700’lü yıllardan günümüze uzanan geniş bir yelpazasi bulunan müze, 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açık oluyor.

4. Ukrayna’nın Kültür Mirası Müzesi

Ukrayna’nın Kültür Mirası Müzesi, Moskovskaia Caddesi üzerinde bulunuyor. 10.00 – 17.00 saatlerinde ziyaret edilebilen müzede; eski edebiyat eserleri, resimler ve gazete kupürlerinin yanı sıra Ukrayna dilinde yazılmış okul kitaplarını görmek de mümkün.

5. Taras Şevçenko Devlet Müzesi

Taras Şevçekno Bulvarı çevresinde yer alan Taras Şevçenko Devlet Müzesi, 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açık oluyor. Müze içerisinde Ukrayna bağımsızlık mücadelesinin öncü ismi olan Taras Şevçenko’ya ait kişisel eşyaların yanı sıra, resimler ve çeşitli el yazmaları da görülebilir.

6. Pirogovo Açık Hava Müzesi

Pirogovo Açık Hava Müzesi, hem Ukrayna’nın hem de Avrupa’nın en büyük açık hava müzeleri arasında gösteriliyor. Ülkenin yerel kültürünü yakından tanıma şansı sunan bu eşsiz alan, haftaiçi her gün (Çarşamba günleri hariç) 10.00 – 17.00 saatleri arasında gezilebilir. Müze aynı zamanda şehirde düzenlenen çeşitli konser ve festival etkinlikleri için de kullanılıyor.

Kiev uçak bileti kampanyalarını takip ederek, şehrin etkileyici kültürel ve tarihi dokusunu inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here