Uçak Bileti

Orta Asya’nın doğal güzellikleri ve tarihi göçebe kültürüyle ilgi çeken ülkelerinden biri olan Kırgızistan, turistlerin en gözde seyahat rotalarından biri. 1876 yılında Rusya İmparatorluğu’nun egemenliği altına giren bu ülke 1991 yılında bağımsızlığına kavuştu. Bakir doğası, renkli insanları ve zengin kültürel dokusuyla sizi bambaşka bir dünyaya sürükleyen bu ülkeyi ziyaret etmeden Orta Asya topraklarından ayrılmamalısınız. İşte Kırgızistan seyahatinizde sizi bekleyen yerlerden bazıları.

Kırgızistan’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. Issık Gölü

Kendinizi şahane bir manzara karşısında bulabileceğiniz Issık Gölü, Kırgızistan seyahatlerinin en gözde ziyaret noktalarından. Enfes doğasının yanı sıra sessiz ve huzur dolu atmosferiyle de büyüleyen bu doğa harikası, bahar ve yaz aylarında bölgenin en ünlü tatil adreslerinden biri haline dönüşüyor.

2. Kutsal Süleyman Dağı

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Kutsal Süleyman Dağı, ülkedeki önemli inanç merkezleri arasında. Dini ve tarihi kaynaklarda 336 peygamberin ziyaret ettiği bir yer olarak geçen bu dağ, dini öneminin yanında etkileyici doğası ve manzarasıyla da hayranlık uyandıran bir ziyaret noktası.

Mobil Uygulama

3. Fairy Tale Kanyonu

Fairy Tale Kanyonu (Masal Kanyonu), adının hakkını veren masal tadında bir kanyon. Kırmızı renkli kumtaşı kayaçları ve tepeleriyle muhteşem bir uyum oluşturan bu bölge, yürüyüş meraklıları ve fotoğrafçılar için kaçırılmayacak bir rota. İlginç görüntüsü nedeniyle Fairytale ismini alan bu kanyonda kendinizi hayal gücünüzün rüzgarına bırakın ve etrafı keşfedin.

4. Arslanbob Doğal Ceviz Ormanları

Büyük İskender’i bile tadıyla etkileyen leziz cevizlerin yetiştiği rivayet edilen Arslanbob Doğal Ceviz Ormanları, dünyanın en büyük ceviz ormanı unvanına sahip. Devlet tarafından koruma altına alınan bu ormanın Kırgız dilindeki isim anlamı ise ‘Arslan Kapı’. Ceviz ağaçlarının yanı sıra mağara ve şelalelere de ev sahipliği yapan bu orman, ülkedeki en popüler doğa alanlarından.

5. Burana Minaresi

İslamiyet tarihinin ilk eserlerinden biri olarak kabul edilen Burana Minaresi, Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunuyor. Kutadgu Bilig’in yazarı Yusuf Has Hacib’in memleketi olan Balasagun’da yer alan bu minare, 9. yüzyılın sonlarında inşa edildi. O dönemlerde minare ve gözetleme kulesi olarak kullanılan bu yapı günümüzde yaklaşık 25 metre yüksekliğe sahip.

6. Han Tengri Zirvesi

Eğer tırmanış yapmaktan hoşlanıyorsanız, 25 farklı tırmanış rotası bulunan Han Tengri Zirvesi’ne mutlaka uğramalısınız. Yedi bin on metre yüksekliğiyle ülkenin en yüksek üçüncü noktası olarak bilinen bu zirve yalnızca ülkede değil, dünya çapında üne sahip bir tırmanış noktası konumunda.

7. Bişkek Devlet Tarih Müzesi

Sovyet dönemine dair merak ettiğiniz şeyler varsa Bişkek Devlet Tarih Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Sovyet dönemine ait tarihi belgeler, fotoğraflar ve eşyaların sergilendiği bu müze Bişkek şehrinde yer alıyor. Ülkenin tarihi geçmişi ve Kırgız kültürü hakkında ilgi çekici noktaları keşfedebileceğiniz bu müze pazartesi hariç haftanın her günü ziyarete açık.

Bu enfes ülkenin doğal güzelliklerini ve zengin kültürünü tanımak için Kırgızistan uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here