Uçak Bileti

Kırgızistan, yüzde 98’i dağlık ve yemyeşil bir coğrafyada yer alan ve birçok alanı koruma altında olan bir ülke. Başkenti olan Bişkek, Sovyet tarzı geniş caddeleri, yemyeşil devasa parkları, zengin müzeleriyle dışında ülkenin doğal güzellikleri saymakla bitmiyor.

Ovaların ortasından yükselen görkemli dağları, gürül gürül akan nehirleri, sayısız krater gölleri, buzulları ve yemyeşil çayırlarıyla doğa harikası bir ülke.

Bişkek Gezilecek Yerler

1. Bişkek

bişkek gezilecek yerler

Bişkek, Kırgızistan’ın hem en büyük şehri hem de başkenti. Bişkek Sovyet döneminde yapılan geniş yolları, meydanları, tek tip apartman ve yapıları ile düzenli bir atmosfere sahip.

Şehir sokakların etrafında yer alan özenli peyzaja sahip parklarla süslü. Sokakların çoğunda ağaçları sulama amaçlı arkların yer alıyor. Bişkek tüm ülke gibi engebeli bir yapıya sahip.

Bişkek, 1878’de Rusya tarafından kurulmuş. Sovyetler Birliği döneminde Bolşevik askeri önderlerinden ve Lenin’nin yakın arkadaşı Mihail Frunze’nin anısına Frunze olarak anılmış. S

Mobil Uygulama

ovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra, ismi Bişkek olarak değiştirilmiş. Bişkek’in tarihsel açısından önemli bir yerleşim. Kentin ana meydanı olan Ala-Too Meydanı, genellikle gösteri ve festivallere ev sahipliği yapıyor. Meclis Binası ile meydan arasında Ulusal Müze, kuzeyde de Lenin Heykeli yer alıyor.

Devlet Tarih Müzesi de yine şehir merkezinde yer alan yapılar arasında. Kırgızistan’ın en önemli müzelerinden olan Tarih Müzesi, Meclis Binası, eğlence parkı ve dikkat çeken yerler arasında.

1946’da inşa edilen Bişkek Tren İstasyonu ve mermerden yapılmış gösterişli bir yapı olan Devlet Binası ise mutlaka görülmeli. Görülmesi gereken diğer bir yer de Mikhail Frunze Heykeli.

Kırgız kültürünü daha yakından tanımak isterseniz Devlet Uygulamalı Sanatlar Müzesi‘ni ziyaret ederek buradaki el işi sanatı eserlerini görebilirsiniz. Bişkek’i ziyaret eden herkesin hayran kaldığı doğal bir alan olan Panfilov Park ve Chimes Tower, dinlenmek için huzur dolu bir yer. Doğayla iç içe zaman geçirmek isterseniz bu parkı listenize ekleyin.

Panfilov Park, Bişkek
Panfilov Park, Bişkek

Öğrenci yoğunluğu nedeniyle gece hayatı oldukça renkli ve eğlenceli. Farklı kültür ve yaşam biçimleri içiçe. Nüfus çoğunlu gençlerden oluşan Bişkek’te hem Orta Asya hem de Rus kültüründen izler taşıyan gece hayatı çok hareketli.

Bişkek’te gece hayatını deneyimlemek isterseniz Galaxy, Iceberg, Ambassador, Soho ve Apple gibi mekanlara göz atabilirsiniz. Şehirde aynı zamanda pek çok bar, gece kulübü, kumarhane var. Platinium genellikle yerli halkın tercih ettiği daha uygun fiyatlı bir gece kulübüyken Golden Bull ise daha çok turistlerin gittiği, lüks bir mekân.

Ala-Too Meydanı Bişkek’in ana ve en büyük meydanı. Askeri törenlere, konser festival gibi etkinliklere de ev sahipliği yapan meydanın etrafında kafeler bulunuyor.

Manas Heykeli
Manas Heykeli

Manas Heykeli, Ala Too Meydanı’nda yer alıyor. Kırgızların efsane kahramanı olan ve hakkında 130’dan fazla destan yazılan Manas’ın heybetli heykelini görebilirsiniz.

Tarih Müzesi, Ala Too Meydanı’nda bulunan ülkenin en önemli müzelerinden biri. Özellikle eski Türklere ait yazıtlar sergileniyor. Tarih Müzesi’nin en nadide parçalarından biri Talas Yazıtları ve müzenin girişinde yer alan Kırgız Çadırı.

Milli Resim Müzesi, Kırgız tarihine dair resim, eli işi, işlemeler ile bilgi ve belgeleri bu müzede görebilirsiniz. Milli Resim Müzesi Ala-Too Meydanı’nda yer alıyor.

Devlet Binası, Ala-Too Meydanı’nın olduğu kadar ülkenin de en ihtişamlı yapısı. Yedi katlı olan ve mermerden yapılan bu gösterişli bina, Tarih Müzesi’nin hemen yanında yer alıyor.

Bişkek Merkez Camii sıra dışı mimarisiyle dikkat çekici. 1886’da inşa edilen caminin kubbesi gümüş renkli metalden yapılmış. Orta Asya’nın en büyük camisi olan Bişkek Merkez Camii 20 bin kişi kapasiteye sahip.

Ozgurluk-Heykeli-Biskek
Özgürlük Heykeli, Bişkek

Özgürlük Parkı, Panfilov Park gibi kentte bulunan pek çok parktan biri. Bişkek’in en popüler parkı olan Özgürlük Parkı’nda, Kırgız kahramanların heykelleri yer alıyor.

Bişkek Tren İstasyonu, 1946’da Alman esirler tarafından yapılmış. O yıllara ait her detayın korunduğu istasyonu ilk günkü gibi duruyor. İstasyonun hemen karşısındaki Erkindik Bulvarı’nda ise Mikhail Frunze’nin atlı heykeli yer alıyor.

Çuy Caddesi, Bişkek’in en hareketli noktası. Çuy Caddesi’nde eğlence mekanları, kafeler ve restoranlar yer alıyor.

En uygun Bişkek uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. İstanbul Bişkek arasında her gün 38 sefer gerçekleştirilir. En uygun Bişkek uçak bileti fiyatlarını yakalamak için en az 24 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı ya da rezervasyon yapmalısınız.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here