Uçak Bileti

Tuna ve Sava nehirleri kenarında kurulu Sırbistan‘ın başkenti Belgrad, Doğu Avrupa’nın en büyük ve en çekici şehirlerinden biri. Avrupa‘da vizesiz gidilebilecek yerlerden Belgrad’ın oldukça da canlı ve renkli bir gece hayatı var. Dinç, yüksek enerjili ve her mevsim bitmek bilmeyen sokak hayatına sahip aktif bir şehir.

Tuna ve Sava Nehirleri’nin buluştuğu platoda konumlanan Belgrad’da gezerken çok güzel manzaralar çıkacak karşınıza. Şehir parkları, kaleleri, tarihi semtleriyle özgün bir karaktere sahip. Belgrad mimari özellikleri, tarihi yapıları, Balkan kimliğini yansıtan yüzüyle gezginleri kendine çekiyor. Türkiye’ye sadece 2 saat uzaklıkta yer alan Belgrad’ın keşfedileceği çok yönlü bir kişiliği var. Çekinmeden görülecek yerler listenize alın.

Belgrad’a Nasıl Gidilir?

Türkiye‘den Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları, Atlas Global ve JAT Airways’in Belgrad Nikola Tesla Havalimanına uçuş seferleri bulunuyor.

Belgrad şehir merkezine yaklaşık 13 km mesafededeki Nikola Tesla Havalimanından merkeze ulaşmak için birçok alternatif var. Taksi kullanmak isteyenler, ortalama 1800 Dinar karşılığında kolaylıkla istediği yere gider, ancak turist olduğunuz anlaşıldığında fiyatı artırma ihtimali olduğundan havaalanı taksilerini tercih edin. Havalimanında yer alan Taksi Information masalarına giderek ”ön ödemeli” taksileri kullanın. Taksilere pek güven olmaz.

Mobil Uygulama

Minibüs tercih ederseniz, havalimanı çıkışından hareket eden A1 ve 1A Nolu Shuttle Buslar ile Slavija Meydanına kadar 300 Dinarı karşılığında gidilebiliyor. Havalimanından 72 Nolu halk otobüslerine Zeleni Venac’a hareket eden otobüs seferlerini kullanabilirsiniz.

Belgrad uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Tren tercih ederseniz, İstanbul’dan sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez hareket eden trenler, Bulgaristan üzerinden Belgrad’a ulaşıyor. Belgrad Merkezi Tren İstasyonu, Glavna Otobüs İstasyonu’nun hemen yanında yer alıyor. En son kontrol ettiğimde Sofya-Belgrad hattı tadilattaydı. Araştırmakta fayda var.

Şehir içi ulaşımda Belgradlılar daha çok otobüs ve tramvayı tercih etmekle birlikte şehirde metro da var. Bunların içerisinde turistler için en kullanışlı olanları Tram Otobüsleri. 2 Nolu Tram, şehrin her tarafına özellikle turistik bölgelerine kolayca ulaşmanızı sağlayan oldukça kullanışlı bir hat gibi görünüyor. Hatta hiç inmeden bile geniş bir şehir turu atmış olursunuz.

Mayıs-Eylül arası Belgrad hava durumu 25 derecelerde seyrediyor. Gezmek için gayet güzel. Yağışlı ve karlı geçen kışın ise en düşük sıcaklık eksi on gibi değerlerle Ocak ayında görülüyor. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı Aralık-Şubat arası ziyaret etmeyi düşünürseniz yanınıza şemsiye, atkı, bere almayı unutmayın. Mayıs-Haziran hava sıcaklığı için en güzel zamanlar.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here