Uçak Bileti

Birçok seyahat tutkunu için okyanus turları bir tropik adadan diğerine uzanan bol fotoğraflı bir yolculuk demek. Ancak su tutkunlarının şu sıralar çok fazla tercih ettiği bir etkinlik daha var, Nehir Turları. Nehir üzerinde nispeten daha küçük bir gemiyle seyahat ederek bir şehirden veya bölgeden diğerine uzanan mükemmel bir seyahat. İşte sizler için derlediğimiz dünyanın en iyi 10 nehir Turu.

Dünyanın En Popüler Nehir Turları

1. Douro Nehri Gezisi

Douro Nehri Avrupa’nın diğer ülkelerinin meşhur nehir gezileri kadar bilinmese de kesinlikle görülmeye değer. Portekiz ve İspanya’dan geçen rotasıyla yolcuları geçmişin şarap bağları ve orta çağ kentleri arasında bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Özellikle turistik ve bilindik yerlerden uzakta kalmak isteyenler için muhteşem bir seçim. Porto’dan başlayan yolculuk öncesi şarap evleri, kaleler ve katedral gezileri de tura dahil ediliyor.

2. Mississippi Nehri Gezisi

Mobil Uygulama

Efsanevi Mississippi, Amerika’yı tam kalbinden ayıran dünyanın en uzun 4. nehri. Mississippi üzerinde seyahat eden eski tarzda çarklı ve buharlı gemiler, ziyaretçilerine bir zamanlar aşırı hızlı olmayan ve yavaş hakan hayatın ne denli güzel olduğunu anımsatıyorlar. Nehir üzerindeki rotaya bağlı olarak birçok küçük ve keyifli kasabanın yanı sıra St. Louis ve Louisville gibi büyük şehirleri görme şansınız da var. Mississippi gezileri birkaç saatten 3 haftaya kadar uzayabildiği gibi bir ayı da geçebiliyor.

3. Kerala Nehir Gezisi

Hindistan’ın durgun sularının tadını çıkarmak isteyenlerin durağı mutlaka muhteşem Kerala olmalı! Bu bölgeyi gezerken hem kanalları oluşturan göllerin hem de yerel yaşamın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Kerala bölgesinin eşsiz ekosistemi, Arap Denizi’nin tuzlu suları ile nehirleri bir araya getiriyor. Kerala Nehir Gezisi’nde seçebileceğiniz birçok farklı nehir turu alternatifi var.

Hindistan uçak bileti seçenekleri için tıklayın.

4. Volga Nehri Gezisi

Volga Nehri Avrupa’nın en uzun nehri olmasının yanı sıra çoğunlukla Rusya’nın ulusal nehri olarak da biliniyor. Rotaya göre ziyaretçiler St. Petersburg ve Moskova’nın yanı sıra Altın Yüzük şehirlerini de gezme fırsatına sahipler. Hem modern hem de eski Rusya’yı görmek isteyenler için mükemmel bir seçim olan Volga Nehri Gezisinde, seçeceğiniz rotaya göre tura bale, sirk veya Rusya’nın muhteşem saraylarından birini de dahil edebilirsiniz.

5. Ren Nehri Gezisi

Avrupa’nın en popüler tekne gezileri arasında yer alan Ren Nehri Gezisi, bunu sonuna kadar hak ediyor. Aralarında İsviçre, Fransa, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerin de bulunduğu rotası sayesinde birçok ülkeden de müşteri çekebiliyor. En çok tercih edilen ise Almanya’daki Koblenz ve Bingen arasında gerçekleşen rota. Nehrin en güzel doğasının, bölgelerinin, orta çağ kalelerinin, yem yeşil şarap bağlarının ve küçük sevimli kasabaların bulunduğu bu tur, adeta bir masalın içinde yaşamak gibi. Çok kısa vakti olanlara yarım gün, çok vakti olanlara ise 11 gün ve daha fazlasına kadar uzayan turlar bulmak mümkün.

6. Mekong Nehri Gezisi

Mekong Nehri Çin, Burma, Laos, Vietnam, Kamboçya ve Tayland’dan geçiyor. Bu turu tercih edenler modern şehirler ile su üzerine kurulu kasabalar arasındaki harika geçişi yaşayabilirler. Rotanıza bağlı olarak Kamboçya’da Angkor Wat, Güney Vietnam’da rengarenk yüzen pazarları görebilirsiniz. Gerçek Asya ruhunu görmek isteyenler için Mekong Nehri Gezisi biçilmiş kaftan.

7. Tuna Nehri Gezisi

Birçok kişi için Tuna Nehri rüyaların gerçeğe dönüşmesi demek. Tuna, Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, Almanya, Macaristan, Romanya, Slovakya, Sırbistan ve Ukrayna gibi 9 ülkeden geçen, Avrupa’nın en uzun 2.nehri. Rotanıza bağlı olarak bir gün ila bir haftadan uzun olacak şekilde tur seçimleri yapabilirsiniz. Avrupa’nın en güzel şehirlerinden çıkıp geçmişin muhteşem kaleleri arasında bir yolcuğa kim hayır diyebilir ki?

8. Yangtze Nehir Gezisi

Dünyanın üçüncü ve Asya’nın en uzun nehri olan Yangtze, Çin’in en ilginç ve meşhur bölgelerinden akıyor. Aralarında Qutang, Wu ve Xiling geçitlerinin de yer aldığı rotada karaya çıkıp gezebileceğiniz gibi antik tapınakların ve hayalet şehirleri de ziyaret edebilirsiniz. Yangtze Nehri ayrıca nesli tükenmekte olan Çin timsahı ve nehir yunusu gibi türlere de ev sahipliği yapıyor. Turlar genellikle 4-13 gün arasında sürüyor.

9. Amazon Nehri Gezisi

Vahşi Amazon Nehri, ormanın derinliklerindeki gizleri çözmek isteyen birçok kâşifin aklını çelmeyi başarmış bir nehir. Geçmişte sadece en maceraperest ruhların girmeye cesaret ettiği Amazonları artık ziyaret etmek oldukça kolay. Birçok gezi seçeneğinin olduğu turda, gemideki kalacak yer alternatifleri de mütevaziden lükse kadar uzanıyor. Bazı botlardaki kamara pencereleri o kadar büyük ki nefes kesici güzellikleri, klimalı odanızdan görme şansınız var. Nehir 8 Güney Amerika ülkesinden geçiyor olsa da en büyük gemilerin girebileceği yerler sınırlı. Daha küçük gemiler ise Peru’ya kadar gidebiliyorlar!

10. Nil Nehri Gezisi

Nil Nehri’nin kıyılarına kurulu olan Mısır’ın tadını en iyi şekilde çıkarmanın yolu kesinlikle Nil Nehri Turundan geçiyor. Piramitler, antik bölgeler ve daha niceleri bu turda görebilecekleriniz arasında. Nehirde bu hizmeti veren 400’den fazla şirket bulunuyor. Bazı gemilerde havuz, güneşlenme alanları ve spalar da yer alıyor. Yemekler her zaman olduğu gibi fiyata dahil. Ortalama bir tur 3-7 gün arası sürüyor ve Luxor ile Aswan arasında yapılıyor.

Dünyanın en iyi 10 nehir turundan birine katılarak siz de dünyanın en ilginç yerlerini, farklı bir deneyim ile gezebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here