Uçak Bileti

Dominik Cumhuriyeti, Karayipler’deki Hispanyola Adası’nda yer alan ve Avrupalıların Amerika kıtalarında ilk oluşturdukları yerleşim. Eğer tatil için aklınızda Karayipler varsa gideceğiniz ülke mutlaka Dominik Cumhuriyeti olmalı!

Karayipler’in en lüks tatil merkezlerinden biri haline gelen Dominik Cumhuriyeti, Karayip Denizi ile Kuzey Atlas Okyanusu arasında, Hispaniola Adası’nı Haiti ile paylaşıyor. Büyük Antiller bölgesinde bulunan ve 1492’de Christopher Colomb’un dünya keşfi sırasındaki ilk durağı olan Dominik, sonrasında Amerika’da ki ilk İspanyol imparatorluk oldu.

Dominik Cumhuriyeti’nde Ziyaret Edilmesi Gereken En Güzel 10 Destinasyon

Altı bölgeye ayrılan Dominik Cumhuriyeti’nde her bölgenin gezilecek görülecek yerleri, aktiviteleri ve eğlence yaşamı ayrı bir deneyim sunuyor. Doğu kıyılarında, dünyanın en güzel plajlarına sahip Punta Cana, kuzey kıyısında ise, Puerto Plata, Cabarete ve Sosua’nın yer aldığı, altın renkli kumları, tropik ormanları, kıvrımlı dağlarıyla ünlü.

Turistik amaçlı seyahat eden Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize istemeyen bu ülkenin doğal güzelliklerini ve birbirinden harika plajlarını keşfetmek için Dominik Cumhuriyeti uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Günümüzde insanlar Dominik Cumhuriyeti’ni muhteşem kumsalları, tertemiz suları ve su sporları için tercih ediyorlar. Su sporları dışında da balıkçılık ve balina izleme gibi aktiviteler de mevcut. Buraları gördükten sonra hiç gelmeyip evde oturmanın anlamsızlığını çok daha iyi hissedeceksiniz.

10. Las Terrenas

Dominik Cumhuriyeti’nin kuzey kıyısında yer alan Las Terrenas bir zamanlar küçük bir balıkçı kasabasıydı. Ancak 1946’da ülkenin iç kısımlarında oturan vatandaşlarına buralara gidip çiftçilik ve balıkçılık yapmasını emrettiğinde şehrin kaderi de değişti. Günümüzde Las Terrenas giderek büyüyen turistik bir bölge ve muhteşem manzaraları, beyaz kumları ve inanılmaz temiz okyanus suları ile biliniyor. Yabancılar dışında Santo Dominicalılar tarafından da çok sık ziyaret ediliyor çünkü sadece iki saatlik bir mesafede yer alıyor. En popüler plajları Playas el Portillo ve Las Ballenas. Las Terrenas yunuslarla yüzmek ve balina izlemek için de çok güzel bir yer.

9. Jarabacoa

Tropik ikliminden dolayı Jarabacoa sık sık ‘İlkbaharın bitmediği şehir’ olarak da biliniyor. Dağlık ve muhteşem doğası içinde Jimenoa ve Baiguate Şelaleleri ve Ebano Verde Bilimsel Araştırma Bölgesi de yer alıyor. Eğer maceraperest bir ziyaretçiyseniz Jimenoa Nehri’ni, tahta ve iplerden oluşan köprüsünden geçerken oldukça adrenalin yaşayabilirsiniz. Sakinlik arıyorsanız da dokuz delikli golf sahasında bir oyun oynayabilir ya da Santa Maria del Evangelio Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz. Şubat ayında gelirseniz Jarabacoa’nın, ülkenin en önemli karnavallarından birine ev sahipliği yaptığını aklınızda bulundurun.

8. Playa Rincon

Playa Rincon, yalnızca bir plaj değil, adeta tarihin adımlarının atıldığı yer! Playa Rincon Dominik Cumhuriyeti’nde Christopher Colomb’un 1492’de ilk adım attığı yer olarak biliniyor. Ama olmasa dahi bu enfes plajın güzelliklerini görmeden gitmek olmaz! Öyle ki, Playa Rincon Karayipler’in en güzel plajlarından biri olarak kabul ediliyor. Las Galeras’dan yapacağınız 20 dakikalık bir yolculukla buraya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

7. El Limon Şelalesi

50 m yükseklikten dökülen El Limon Şelalesi, Dominik Cumhuriyeti’nin Atlantik tarafına bakan kıyısında yer alıyor. Ana gidiş yolunda, at üzerinde geçmeniz gereken birçok nehir bulunduğundan şelaleye ulaşım hayli güç. İnanılmaz sıcak havaya katlandığınızda ise, vardığınız zaman sizi muhteşem bir doğal yüzme havuzu bekliyor oluyor! Trekking severler için unutulmaz bir yürüyüşün sonunda buranın tadını saatlerce çıkarabilirsiniz!

6. Santo Domingo

Santo Domingo, Dominik Cumhuriyeti’nin en büyük şehri ve başkenti. Karayipler’deki en geniş metropol bölgesi olan kent, 1496’da Ozoma Nehri üzerinde kurularak, Avrupa’nın Amerika bölgesi üzerindeki en eski yerleşim yeri oldu. Ayrıca Yeni Dünya’da daha birçok ilke de imza atan Santo Domingo, İspanyol İmparatorluğu’nun başkenti, manastırı, katedrali ve üniversitesi. Tarihi dokusunu daha iyi anlamak isterseniz, gideceğiniz ilk yer elbette Orta Çağ mimarisinin en güçlü hissedildiği şehir merkezi olmalı. Amerika’da ki en eski kale olan Fortleza Ozama’yı da burada görebilirsiniz.

5. Cabarete

Eğer macera sporlarından hoşlanıyorsanız Cabarete kendinizi şımartabileceğiniz yegâne destinasyon! 1835’de bir köle tüccarı tarafından kurulan ve bir dönemin sakin bir balıkçı kasabası halindeyken şimdilerde kitesurf tutkunlarının ve uluslararası birçok yarışmanın düzenlendiği bir yer haline geldi. Karayipler’deki en popüler sörf mekanlarından biri olan Cabarete, turizm için de gerekli altyapıya sahip. Restoranlar, oteller ve alışveriş mekanları hepsi çok kolay ulaşılabilir şekilde ana caddede yer alıyor. Cabarete’in nefis plajlarında denize doyduktan sonra, hemen yakınlarda ziyaret edebileceğiniz bolca mağara yer alıyor. Ayrıca şnorkel, kano ve tüplü dalış gibi seçenekler de fazlasıyla var!

4. Samana

Samana, aynı adlı Samana Körfezi’nde yer alan çok güzel ve tarihi bir kasaba. En önemli özelliği ise Christopher Columb’un 1943’teki son durağı oluşu ve buradan İspanya’ya geri dönmesi. Günümüzde ise burası, balinaları izlemek için dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Aynı zamanda, ocak-mart ayları arasında burada doğum yapan kambursırtlı balinaları görmek isteyenlerin de gözdesi. Bu tarihler arasında Samana, Dominik Cumhuriyeti’nin turizm başkenti oluveriyor!

3. Bayahibe

Plajlarıyla ünlü olan bir ülkede Bayahibe’den bahsetmemek imkânsız olurdu! Eskiden bir balıkçı kasabası olan Bayahibe, günümüzde ülkenin en ünlü tatil merkezlerinden biri. Şehirden yalnızca 1,5 km uzaklıkta olan plajın asıl özelliği, ulusal park içerisinde yer alan ve muhteşem sahiliyle meşhur Saona’ya gitmek üzere bir kalkan botlara ev sahipliği yapması. Bayahibe, aynı zamanda 20’den fazla dalış noktasıyla ülkedeki en iyi tüplü dalış bölgesi.

2. Sosua

1938’de Dominik Cumhuriyeti bir turist destinasyonu olmadan önce ülke başkanı tam 100 bin Yahudi göçmene güvenli bir ülke olarak kucak açtı. 800 kişi Sosua’ya yerleşti ve ufak birer mandıra kurmaları için toprak verildi. Günümüzde bu mandıranın ürünlerini Porductos Sosua adı altında tadabilirsiniz. Sosua, sakin sularda mercan kayalıkları ve birçok balık türünü görmek için dalış yapanların en sevdiği yerlerden biri. Gün içinde Sosua tipik bir tatil merkezi olsa da gece parti sevenler için tam bir cennete dönüşüyor!

1. Punta Cana

Punta Cana, Dominik Cumhuriyetindeki en popüler plaj destinasyonlarından. Ülkedeki diğer tatil merkezlerinden ayrılmasının nedeni, buradaki plajların hem Karayip hem de Atlantik Okyanusu’na bakıyor oluşu. Punta Cana çoğunlukla sığ sulardan oluştan tam 100 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahip ancak buralar bazen aşırı rüzgârlı olabiliyor. Punta Cana parti ve hız teknesiyle yarışmayı sevenlerin, derin sularda balık avlamak, yunus ve köpek balıklarıyla yüzmek isteyenlerin, katamaranla denize açılmak ya da zipline ile macera yaşamak isteyenlerin bir numaralı tercihi olmaya devam ediyor.

NOT: Dominik vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here