Uçak Bileti

Orta Çağ’ın etkileyici atmosferini yaşatan şehirleri,  göz alıcı doğal güzellikleri ve etkileyici tarihi yapılarıyla Avrupa’nın popüler turizm destinasyonlarından biri olan Belçika, romantik rotalar arayan aşıklar için de oldukça cezbedici bir coğrafya. Huzurlu yapısı ve kültürel zenginlikleriyle kendine hayra bırakan bu ülkeden unutulmaz anılarla ayrılabilirsiniz. İşte Belçika’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Belçika’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. Brüksel

Brüksel, Belçika’nın başkenti. Ülkesinin merkezinde yer alan Brüksel, Flemenk, Alman ve Fransız kültürüyle harmanlanmış bir şehir. Orta Çağ’dan günümüze tüm görkemini koruyan, şehrin can alıcı merkezi Grand Place’taki çikolata dükkanları, tarihi binaları ve lüks mağazaları ile Place du Grand Sablon, Gotik ve Rönesans mimarisinin bir arada kullanıldığı St. Catherine Kilisesi ve Çizgi Roman Müzesi Brüksel’i tanımanız için ziyaret edilecek olmazsa olmaz adresler.

2. Brugge

Brugge, Belçika’nın UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve Orta Çağ’dan bu zamana dek bozulmadan taşıdığı değerleriyle öne çıkıyor. Zarif bir kent olan Brugge’de zaman Orta Çağ’da donmuş ve öylece kalmış gibi. Bu da onu oldukça ünlü ve turistik bir destinasyon haline getirmiş. Venedik’i anımsatan kanalların üzerinde tekne turu yapmak, Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşıp bol bol fotoğraf çekmek, parklarında yürüyüş yapmak Brugge’ü tam anlamıyla yaşamanız için gerekli!

3. Antwerp

Mobil Uygulama

Antwerp, dünyanın dördüncü, Avrupa’nın ise ikinci büyük limanına sahip, Belçika’nın bir liman kenti. Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Antwerp, Belçika’nın başkent Brüksel’den sonraki ikinci büyük şehri. Kentin içinden geçen 350 km’lik Schelde Nehri manzarasına eşlik eden Orta Çağ dokusuyla Belçika’nın gururla koruduğu bir şehir. Antika ve caz tutkunlarına hitap eden Antwerp, Zuid Bölgesi, çağdaş sanat örneklerinin sergilendiği Antwerp Çağdaş Sanat Müzesi ve Moda Müzesi MoMu ile göz dolduruyor.

4. Ghent

Ghent, Orta Çağ zenginliğini yansıtan tarihi binaları, taş sokakları ve nehrin iki tarafını saran evleriyle kartpostalları aratmayan bir görünüme sahip. Orta Çağ döneminde kuzey Avrupa’nın en büyük ve en zengin şehirlerinden biri olan Ghent, günümüzde de önemli bir liman ve üniversite kenti. St. Bavo Katedrali, St. Nicholas Katedrali, St. Michael Kilisesi, Gravensteen Kalesi, Stadeljik Müzesi, Ghent Tasarım Müzesi ve Gravensteen Kalesi ise kentin başlıca görülmesi gereken adreslerinden.

5. Leuven

Leuven, Belçika’nın Flaman Bölgesi’nde, ülkesinin en büyük ve önemli üniversitesi olan Leuven Katolik Üniversitesi’ne ev sahipliği yapıyor. 15. yüzyıldan bu yana faaliyet gösteren üniversite ile tam bir öğrenci kenti olan Leuven, aynı zamanda 18. yüzyıldan beri de dünyanın en önemli bira imalatçılarından biri. Tarihi şehir merkezindeki eski pazar meydanı olan Oude Markt, Leuven Katolik Üniversitesi ve Botanik Bahçeleri de görülecek yerler arasında.

Siz de Belçika uçak bileti kampanyalarına göz atarak bu etkileyici şehri daha yakından keşfetme şansı yakalayabilirsiniz.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here