Uçak Bileti

Antalya, yaz aylarında tatil denildiğinde Türkiye’de akla gelen ilk yerlerden. Batıdan doğuya Akdeniz boyunca sıralanan turizm merkezlerini her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor.

Adrasan da Antalya’da en çok ziyaret edilen, doğal güzellikleri, eşsiz sahili, bakir koyları ve turizm işletmeleriyle muhteşem bir tatil destinasyonu.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Şahane Tatil Rotası: Adrasan

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan, Musa Dağı eteklerinde konumlanıyor. Olimpos-Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan bu eşsiz tatil merkezi Antalya’da en güzel kumsallara sahip olan yerlerden.

Mobil Uygulama

Adının Anadolu’nun en eski yerleşimcileri olan Luvilerden geldiği düşünülen Adrasan’ın Ana Tanrıça Ülkesi anlamına geldiğine inanılıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili, bir tarafı ise alabildiğince yeşil olan Adrasan, sakin, huzurlu bir atmosfere sahip.

1960’larda adı Çavuşköy olarak değiştirilse de herkesin zihninde, kalbinde Adrasan olarak anılmaya devam ediliyor. Antalya şehir merkezine 95 km uzaklıktaki Adrasan, Olimpos ve Çıralı sahillerine de oldukça yakın konumda.

Oldukça korunaklı bir koyun kıyısında yer alan Adrasan’da ana yerleşim yeri deniz kıyısından 4 km kadar içeride. Tersten esen rüzgar nedeniyle teknelerin koya yanaşmasında sorun yaşandığından tarih boyunca antik kent ya da yerleşim yeri kurulmayan Adrasan sahili, günümüzde birbirinden güzel butik oteller, pansiyonlar, restoran ve kafelere ev sahipliği yapıyor.

Suluada, Sazak, Ceneviz, Korsan Koyu ve Olimpos gibi merkezlere düzenlenen tekne turlarının da kalkış noktası olan Adrasan’da sadece bu işle uğraşan 80’den fazla kayıtlı tekne var.

Adrasan Gezilecek Yerler

Adrasan gezilecek yerler denildiğinde herkesin zihninde öncelikli olarak yer alan nokta Adrasan’ın eşsiz plajı. Plajın bir bölümünde çevre koylara tur düzenleyen teknelerin sıralandığı plajın kumu ince taneli ve çocukların denize rahatlıkla girebileceği ideal bir derinlik ve su sıcaklığı var.

Adrasan Deresi’nin her iki yanında su kıyısında yer alan işletmeler birbirinden etkileyici lezzetler sunuyor. Ağaç dokusu ve taze sebze, meyve ve et ürünleriyle hazırlanan yemekler doğaya eşlik ediyor.

Adrasan tekne turları ise son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle çok popüler olan Suluada başta olmak üzere Çıralı, Olimpos, Ceneviz Koyu, Korsan Koyu gibi yerlere düzenleniyor.

Adrasan’a gelmişken Olimpos Antik Kenti, Olimpos Sahili ve Çıralı’ya uğramamak olmaz. Her biri özel araçla yalnızca 20-25 dakika uzaklıktaki bu yerler hem Antalya’nın hem de Türkiye’nin en popüler turizm merkezleri arasında.

Yanartaş ve Likya Yolu da Adrasan’a kadar gelmişken deneyimlenmesi gereken iki etkileyici turizm merkezi.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here