Uçak Bileti

Dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Antarktika, macera ruhlu gezginlerin hayallerini süsleyen gizemli ve büyüleyici bir coğrafya. Güney yarım kürede yer alan bu kıta, 1900’lü yıllara dek insanoğlunun ayak basmadığı bir bölgeydi. Keşfedildikten sonra yalnızca bilimsel araştırmalar için kullanılan Antarktika üzerinde bilimsel araştırma merkezleri dışında herhangi bir yerleşim yeri bulunmuyor. Zaten bir araştırmacı değilseniz, kutup bölgesi sınırlarına girme izniniz de yok. Devasa büyüklükteki buz dağları ve yıllık ortalama eksi 50 dereceyi bulan soğuklarda bile yaşayabilen penguenleriyle bilinen bu kıtayı ziyaret etmek oldukça masraflı olduğu için yola çıkmadan önce iyi bir birikim yapmanız gerektiğini unutmayın.

Antarktika’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. McMurdo Kuru Vadileri 

Mars’la benzer yüzey koşullarına sahip olduğu için Mars’a gönderilecek uzay araçlarının test edildiği bir bölge olarak da kullanılan McMurdo Kuru Vadileri, kıtanın en popüler noktalarından biri. Dünyanın en kuru ve kurak arazı olarak nitelendirilen bu vadilere yaklaşık iki milyon yıldan bu yana yağış düşmediği biliniyor.

2. Kan Şelaleleri

Taylor Buzulu’nda yer alan ve kan rengini andıran görüntüsü nedeniyle Kan Şelaleleri (Blood Falls)  olarak anılan bu akıntı, Avustralyalı Jeolog Griffith Taylor tarafından 1911 yılında bulundu. Uzun yıllar renginin neden bu şekilde olduğu konusu araştırılan Blood Falls’ın sudaki demirin suyu oksitlemesi sonucu bu rengi aldığı biliniyor.

Mobil Uygulama

3. Observation Hill

Observation Hill (Gözlem Dağı), Antarktika’yı kuş bakışı görmek isteyenlerin uğrak noktası. Eğer soğuk havada yürüyüş yapmayı seviyorsanız ve bu manzarayı görmeyi aklınıza koyduysanız, yaklaşık 200 kilometre hızla esen sert rüzgarlara karşı adım atmaya hazır olun.

4. Deception Island

Deception Island, ilk duyanlara hayal gibi gelen bir bölge çünkü burası Antarktika’da yüzebileceğiniz tek yer. Tabi yüzmek demişken buz gibi sulara girmekten söz etmiyoruz. Kıtanın sıcak su kaynaklarının okyanus sularına karıştığı Deception Island’a gidip, dünyanın en ilginç yüzme deneyimlerinden birini yaşayabilirsiniz.

5. Paradise Bay

Paradise Bay ya da Paradise Harbour olarak da bilinen Cennet Koyu, Antarktika’ya gelen kruvaziyer gemilerinin ziyaret ettiği limanlardan biri. Kıtanın batı bölümünde yer alan bu koyda, kilometrelerce uzunluktaki buzulları, penguenleri ve balinaları görme fırsatı bulabilirsiniz.

Bonus: Kutup Işıkları

Eğer bu bölgede günü batırmayı başardıysanız, sizi oldukça hoş bir sürpriz bekliyor olabilir. Fotoğraf makinelerinizi hazırlasanız iyi edersiniz zira insanların görmek için kilometrelerce yol gitmeyi göze aldığı Kuzey Işıkları, Antarktika semalarından da görülebiliyor.

Eğer siz de bu gizemli ve büyüleyici coğrafyayı keşfetme hayali kuranlardansanız, Güney Afrika uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu hayali gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here