Uçak Bileti

Düsseldorf, Almanya’nın batısında Ren Nehri üzerinde yer alan, ticaret fuarlarıyla ünlü, Avrupa’nın da en önemli kültür ve ekonomi merkezlerinden biri. Uluslararası fuarları ve moda dünyasına yaptığı katkılarla, dünyanın ve Almanya’nın sayılı şehirlerinden olan Düsseldorf, kendisi kadar ünlü bölgesi Altstadt ile 26 müze ve 100’den fazla sanat galerisine ev sahipliği yapmasıyla da biliniyor.

İsmini Ren Nehri’ne dökülen Düssel Deresi’nden alan, ülkesinin Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde bulunan Düsseldorf hem kültürün hem de sanayinin geliştiği, modern mimarinin doğal güzellikler arasında parladığı ve eğlence hayatıyla Avrupalıların tercih ettiği bir şehir. Yıl boyunca yağışın eksik olmadığı Düsseldorf’un bu kendine has atmosferi, kendini mayıs ve eylül ayları arasındaki dönemde ortaya çıkıyor.

Dusseldorf-Gezi-Rehberi

Oldukça pahalı ve lüks bir şehir olan Düsseldorf’ta Königsallee (Kö) bölgesi, dünyanın en lüks bulvarlarından biri olarak kabul ediliyor. Pek çok lüks mağaza ve farklı hediyelik eşya dükkanlarının yer aldığı Königsallee’nin yanı sıra, Almanya’nın en büyük alışveriş caddelerinden biri olan Schadow Sokağı ve Stilwerk’de önemli alışveriş bölgelerinden.

Renkli festivalleriyle de öne çıkan kente ziyaretinizi şubat ayına denk getirdiğinizde, Düsseldorf Karnavalı’nın eğlenceli ambiyansına karışabilirsiniz.

Düsseldorf Gezi Rehberi

Almanya’nın uluslararası fuarcılık, medya ve ticaret merkezi olan Düsseldorf, milyonlarca ziyaretçi çeken fuarlarıyla, barları, kafeleri ve alışveriş caddeleri ile ünlü bir şehir.

Küçük ve düzenli, kentsel yaşam kalitesi açısından dünya standartları üzerinde en yaşanılabilir 6. kent seçilen Düsseldorf’un turistlerin akın ettiği bölgesi Altstadt ile, Bolkerstrasse, Ratingerstrasse ve Kurzestrasse üzerindeki ilginç barları kentin en popüler adresleri.

Tam bir eğlence merkezi olan Hafen’de ise, şık bar ve diskolarının yanı sıra, şehrin en ünlü barı 3001’i de barındırıyor. Şehirdeki eğlence sektörünün en öne çıkan yeri olan Komödchen adı verilen kabare sahnesi, 1967’den günümüze dünyaca ünlü performansların sergilendiği gösterilere ev sahipliği yapıyor.

Almanya’nın eğlence şehri olan Düsseldorf’ta, cuma ve cumartesi geceleri, tüm kafe ve diskolar tıklım tıklım oluyor.

Düsseldorf Gezilecek Yerler

Düsseldorf’ta, trafiğe kapalı yürüyüş alanlarının bulunduğu Ren Nehri kıyısına paralel sıralı pek çok restoran, kafeterya ve yeşil alan yer alıyor. Limitsiz kullanımlı Düsseldorf Welcome Card edindiğinizde ise, çeşitli müzelere, turistik ve eğlence yerlerine ücretsiz giriş imkânından yararlanabilirsiniz.

Düsseldorf’ta mutlaka yapmanız gereken etkinlik de Ren Nehri tekne gezilerine katılmak. Yaklaşık 1 saat süren, güzel bir Düsseldorf turu vadeden turlar, genellikle fuar alanından, şehrin en modern binalarının bulunduğu Medienhafen’e (Basın Limanı) dek uzanıyor. Rheinuferpromenade olarak da bilinen bu kordon boyu Rheintreppen Merdivenlerine de ev sahipliği yapıyor.

1. Altstadt

Dusseldorf-Altstadt-Gezilecek-Yerler

Altstadt (Düsseldorf Old Town/Düsseldorfer Altstadt) 2. Dünya Savaşı’ndan sonra tamamen yıkılıp temel duvarları esas alınarak yeniden inşa edildi. Düsseldorf’un bu bölgesi, 19. yüzyılın sonundan bu yana dünyadaki birkaç yerde üretilen eski bir geleneksel tarifi içeren özel birası Altbier (Eski bira) ile ünlü.

Almancada eski şehir anlamına gelen Altstadt bölgesi, aynı zamanda Düsseldorf’un barları ile meşhur yeri. Yan yana ve karşılıklı dizilmiş 300’den fazla bar nedeniyle Dünyanın En Uzun Barı olarak da bilinen bölgede, çok sayıda kafe, bar ve restoran bulunuyor.

2. Benrath Sarayı

Benrath-Sarayi-Dusseldorf

Benrath Sarayı (Schloss Benrath), 1756-1773 yılları arasında yapılmış bir av köşkü. 60 hektarlık bir alanı kaplayan Benrath Sarayı, Barok mimari stilde inşa edildi. Hofgarten Parkı’nın da mimarı olan Nicolas de Pigage’in eseri olan sarayın güzel bahçesinde bulunan 18. yüzyılın ikinci yarısına ait objeler sergileniyor.

Şehir merkezinde, ana tren istasyonundan 6 dakika uzaklıktaki saray, Rokoko tarzında yapılan kale, gizli havuzları, kıvrımlı yolları ile, hoş zaman geçirebileceğiniz Blossoming Bahçeleri ile tabloları, mobilyaları ve porselenleriyle dikkat çeken ana saray binasından meydana geliyor.

3. Carlstadt

Carlsplatz-Pazari-Düsseldorf

Kö Caddesi (Kö-Bogen) ile Ren Nehri arasında, Altstadt’ın güneyinde yer alan Carlstadt, mağazalar, kafeler ve meydanındaki Carlsplatz Pazarı (Carlsplatz Market) ile çok güzel bir mahalle. Mittelstrasse, Wallstrasse, Flingerstrasse ve çevresinde gezebilirsiniz.

18 ve 19. yüzyıllardan kalma, Barok mimari sitilde yapılmış binaları ve sanatçıların atölyeleri bulunduğu şirin bir bölge. Düsseldorf’un en küçük ilçesi olan Cartlstadt, ismini ilçeyi kuran Dük Carl-Theodor’dan alıyor.

4. Marktplatz

Marktplatz-Dusseldorf-Seyahat-Rehberi

Ana şehir meydanı olan ve 14. Yüzyıldan bu yana varlığını koruyan Marktplatz’ın ortasında Jan Wellem’in Heykeli yer alıyor. Noel pazarlarının kurulduğu, festivallerin gerçekleştirildiği meydana, Bolkerstrasse’den Ren Nehri’e doğru yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Bu tarihi kare merkez, Kale Meydanı (Burgplatz) ve Market Street (Marktstraße), Gümrük Caddesi (Zollstraße) ve Bolkerstrasse (Bolkerstraße) arasında yer alıyor.

5. Kaiserswerth

Kaiserswerth-Dusseldorf-Seyahat-Rehberi

Düsseldorf’un en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Kaiserswerth, Ren Nehri’nin kuzeyinde yer alıyor. Burada ülkenin efsanevi imparatoru Friedrich Barbarossa’nın Ren Nehri kıyısında, 10 ve 12. yüzyıllar arasında yapılan Orta Çağ Kraliyet Sarayı kalıntıları bulunuyor.

Sarayı kalıntılarının hemen yanındaki Galeria Burghof bahçesinde soluklanabilir, St. Suitbertus Basilica’sını ziyaret edebilir ve Ren Nehri ile eski ada arasında 1759’da yapılmış Clement Köprüsü üzerinden kenti izleyebilirsiniz.

6. Ren Kulesi

Ren-Kulesi-Dusseldorf

Ren Nehri manzarasını ve Duesseldorf’u panoramik olarak izleyebileceğiniz bir kule olan Ren Kulesi (Rheinturm), Düsseldorf’un simge yapılarından. Media Harbour Bölgesi’nde 172 metre yüksekliğe sahip.

Üzerinde, radyo, televizyon ve fm verici antenlerinin bulunduğu kulenin üzerinde bir de dünyanın en büyük dijital saati olduğu söylenen dijital saat bulunuyor. Kule ger gün 10.00 ile 23.30 saatleri arasında ziyarete açık.

7. Goethe Müzesi

Schloss Jagerhof bölgesinde, Altstadt’ın doğusunda bulunan Goethe Müzesi (Goethe Museum), Goethe’nin hayatı ve çalışmalarını merkeze alan yaklaşık 1000 parçalık esere ev sahipliği yapıyor. Ünlü şairin bireysel çalışmalarının yanı sıra, taslak, el yazmaları ve mektuplarının da bulunduğu müzedeki eserler toplam 11 odada ziyaretçilere açık.

8. Neandertal Müzesi

Neandertal-Muzesi-Dusseldorf

Avrupa’nın en popüler ve en modern müzelerinden biri olan Neandertal Müzesi (Neanderthal Museum), Almanya’da Neander Vadisi’nde 1856’da ilk Neandertal adam keşif yerinde bulunan, neandertal insanı sergiliyor.

Müzede, Zamanda Yolculuk, İnsanlığın Evrimi, Yaşam ve Hayatta Kalma, Araçlar ve Bilgi, Mit ve Din, Çevre ve Beslenme ile İletişim ve Toplum olmak üzere 5 bölüm yer alıyor. Neanderhöhe bölgesinde, şehrin kuzeydoğusunda yer alan müzede, bir taş devri atölyesi ile İnsan İzleri adlı arkeolojik park da bulunuyor.

9. Stadttor Binası

Rheinturm’un yanında bulunan ve kentin simge yapılarından olan Stadttor Binası (Stadttor), Avrupa’nın en iyi ofis binası ödülüne sahip. Dış yüzeyi tamamen camlarla çevrili, şeffaflık esas alınarak 20 katlı tasarlanan yapı, 73 m yüksekliği ile ulusal ve uluslararası birçok firmaya ev sahipliği yapıyor.

10. Düsseldorf Fuarı

Dusseldorf-Fuari

Toplam sergi alanı 285 bin metrekareden oluşan ve dünyanın en büyük fuar alanı olarak kabul edilen Düsseldorf Fuarı (Messe Düsseldorf), burada düzenlenen fuara katılmak için kente gelen ziyaretçilerin % 90’a yakınını barındırıyor.

Düsseldorf yeme ve içme

Duesseldorf’un yerel lezzetleri, bezelye çorbası (Aazezupp), hardallı pirzola (Mustard rib steak), sirkeli kavrulmuş biftek (Rhenish sauerbraten), çavdar ekmeğinde peynirli hardallı sandviçi (Halver Hahn) deneyebilirsiniz.

Almanya’da patates kızartması, kızarmış tavuk gibi yiyeceklerin satıldığı imbiss olarak bilinen yerlerde satılan atıştırmalıkların tadına bakabilir, Düsseldorfluların çok sevdiği çikolatalı kekleri deneyebilirsiniz.

Diğer yandan Düsseldorf’ta dünya mutfağından seçkin lezzetler tatmanız mümkün. Türk, İspanyol ve Latin Amerika, Fransız, Amerikan, Uzak Doğu ve daha pek çok mutfağın yemeklerini deneyebilirsiniz.

Elbette söz konusu Düsseldorf olunca, kentin ünlü Alt birasını mutlaka denemeniz gerekiyor. Mayası Pilsener veya Lager tipi biralardan farklı olan, acı ve sert bir bira olan Alt birası, Ren Nehri kenarındaki barlarda, Altstadt’taki yüzlerce bar ve kafeden biri bu lezzeti denemek için güzel adresler.

Diğer yandan kentin en ünlü mekanları Uerige, Brauerei im Füchschen’in ve Hausbrauerei Zum Schlüssel.

Düsseldorf alışveriş

Modanın vazgeçilmez adresi Düsseldorf, alışveriş yapmayı sevenler için tam bir cennet. Dev markaların mağazalarından hediyelik eşya satan küçük dükkanlara her şeyi şehirde bulmanız mümkün. Königsallee Caddesi, 50 yıldır Avrupa’nın da en büyük bir moda ve alışveriş merkezi olarak, dünyaca ünlü markaların mağazalarıyla dolu bir alışveriş deneyimi sunuyor.

La Cure Gourmande, tadı unutulmaz şekerlemeler ve çikolataların adresi olarak görebileceğiniz bu dükkân, gurme tatlar sunmasıyla ünlü. Sadece Düsseldorf’un değil Almanya’nın da ünlü alışveriş caddeleri arasında olan Schadow Caddesi, atmosferiyle kendine hayran bırakacak türden.

Carlsplatz Market ise, sebzeden meyveye, balıktan peynire her şeyi bulmanın mümkün olduğu rengarenk bir pazar. Bunların dışında daha farklı şeyler aryanlar, ’de kuyumcular, antika dükkanları, kitap mağazalarına bakabilirler. Japon Mahallesi ise, otantik bir alışveriş deneyimi yaşamak için ideal.

Diğer yandan kente özgü bir şeyler arıyorsanız, löwensent isimli Alman hardalından alabilirsiniz.

Düsseldorf’a nasıl gidilir

Düsseldorf’a Türkiye’den yaklaşık 3,5 saatlik direkt uçuşlarla ulaşım mümkün. Düsseldorf şehir merkezine 6 km uzaklıkta bulunan Düsseldorf Uluslararası Havalimanı’ndan merkeze, tren, otobüs, taksi ve özel araç seçeneklerini kullanarak ulaşabilirsiniz. En uygun Düsseldorf uçak bileti bulmak için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Almanya’nın en eski şehirlerinden Düsseldorf, kültür ve sanatla yoğrulmuş yemyeşil yapısını, Orta Çağ’dan kalan mimari eserlerle tamamlıyor. Avrupa’nın bu en önemli ticaret, moda ve müzeler kentini keşfedin!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here