Uçak Bileti

Türkiye‘nin turizm cenneti Antalya, Akdeniz kıyısı boyunca kilometrelerce sahil şeridi, antik kentleri, doğal güzellikleri, müzeleri ve birbirinden güzel manzaralarıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Antalya’da ziyaretçi akınına uğrayan tarihi yerler zengin tarihi ile bilinen Anadolu topraklarının yansıması. Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Antalya’nın Tarihi Yerleri

1. Noel Baba Kilisesi, Demre

Kaş ve Finike arasında, Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Kilisesi, Noel Baba olduğu düşünülen Aziz Nicholaos’ın ölümünden sonra inşa edilen mistik bir tarihi yapı. Hristiyanlar için kutsal kabul edilen kilisede her yıl özen izinle ayin düzenleniyor.

2. Myra Antik Kenti, Demre

Demre’de Noel Baba Kilisesi ile birlikte en önemli tarihi nokta Myra Antik Kenti. Tarihi geçmişi MÖ 5. yüzyıla uzanan Myra Antik Kenti’nde kaya mezarları, Roma Dönemi’nden kalan amfi tiyatro, Likya yazıtları görmeye değer.

Mobil Uygulama

Antalya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

3. Termessos Antik Kenti, Döşemealtı

Antalya’nın en görkemli antik kentlerinden Termessos, Güllük Dağı eteklerinde, 1.150 metre yükseklikte yer alıyor. Patika bir yoldan yukarıya yürüyerek ulaşılan Termessos’un bozulmadan günümüze ulaşan antik tiyatrosu oldukça görkemli.

4. Tarihi Saat Kulesi, Merkez

Antalya şehir merkezinde bulunan Tarihi Saat Kulesi, tıpkı İzmir ve Yozgat saat kuleleri gibi 1901’de 2. Abdülhamit adına inşa ettirildi. Kaleiçi semtinde, Kale Kapısı’nın dış surları üzerinde yer alan saat kulesi 14 metre yüksekliğe sahip.

5. Olimpos Antik Kenti, Kumluca

Olimpos, Antalya çevresinde en tanınan tatil merkezlerinden. Daha çok sırt çantalı, ekonomik tatil seven tatilcilerin ilgi gösterdiği Olimpos’un muhteşem sahili ve sahilin yanı başında bir de antik kenti var. Ağaç evlerden oluşan pansiyonlar yarım pansiyon konaklama hizmeti veriyor.

6. Apollon Tapınağı, Side

Side’de bulunan Apollon Tapınağı, güneşin oğlu olarak bilinen Apollon’a adanmış. Side’nin en bilinen tarihi yapısı olan tapınak deniz kıyısında özellikle gün batımında harika bir manzaraya sahip.

7. Perge Antik Kenti, Aksu

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Perge Antik Kenti, Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunuyor. Helenistik Dönem’in en görkemli antik kentlerinden biri olan Perge’de antik tiyatro ve şehir yapıları hala ayakta.

8. Aspendos Tiyatrosu, Serik

Antik tiyatrolar arasında en iyi korunan ve Anadolu’daki Roma tiyatroları arasında sahnesi ile günümüze ulaşan nadir örneklerden olan Aspendos Tiyatrosu, 17 bin kişilik eşsiz bir yapı.

Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarından biri olan Antalya’nın tarihi yerlerini gezip, muhteşem plajlarında deniz ve güneşin tadını çıkarma fırsatını kaçırmayın.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here