Uçak Bileti

Aydın‘ın Ege Denizi kıyısındaki turizm merkezi Didim, doğuda Güllük Körfezi ve Akbük Koyu, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile çevrili.

Her yıl yaz aylarında binlerce ziyaretçi ağırlayan Didim’in eski ismi Yenihisar’dı. İhtişamlı antik kentleri ve kilometrelerce uzanan sahilleriyle Didim’e Türkiye‘nin dört bir yanından ulaşım oldukça kolay.

Didim’e Nasıl Gidilir? 

1. Didim’e uçakla ulaşım

Didim’e hava yoluyla ulaşım için iki havalimanı alternatifi var. Milas Bodrum Havalimanı, Didim’e 75 km uzaklıkta. İzmir Adnan Menderes Havalimanı ise Didim’e 150 km uzaklıkta.

Mobil Uygulama

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na Türkiye içinden farklı hava yolu şirketlerinin alternatif uçuşlarının fazla olması nedeniyle Didim’e hava yoluyla gitmek isteyenlerin ilk tercihi İzmir Adnan Menderes Havalimanı oluyor.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Didim’e ulaşım: İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Didim ilçe merkezine 150 km uzaklıkta. Havalimanından Kuşadası ve Söke’ye giden HAVAŞ otobüsleriyle Söke’ye ulaşıp, Söke’den dolmuş ve otobüslerle Didim’e geçebilirsiniz. HAVAŞ ile Söke’ye yolculuk 35 TL.

Bir diğer seçenek ise havalimanından İzmir Otogarı’na gidip, otogardan Didim otobüsünü kullanmak. Taksi, araç kiralama ve transfer aracı seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Bodrum uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Milas Bodrum Havalimanı’ndan Didim’e ulaşım: Milas Bodrum Havalimanı, Didim’e 75 km mesafede olmasına rağmen havalimanından herhangi bir toplu taşıma aracı ile Didim’e gitmek mümkün değil. Havalaimanından araç kiralama, transfer aracı ya da taksiyle Didim’e geçebilir; Bodrum Otogarı’na gidip Bodrum-Didim dolmuşlarıyla Didim’e gidebilirsiniz.

Didim otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

2. Didim’e kara yoluyla ulaşım

Didim’e Türkiye’nin birçok şehrinden şehirlerarası otobüslerle direkt ulaşım sağlanıyor. Özellikle yaz aylarında ek seferlerin düzenlenmesi nedeniyle Didim’e otobüsle ulaşım çok kolay. Didim, İstanbul’a 720 km, İzmir’e 150 km, Ankara’ya 715 km, Aydın’a 120 km, Adana’ya 1000 km, Bursa’ya 475 km, Eskişehir’e ise 550 km uzaklıkta.

Aydın merkez, Kuşadası ve Söke’den Didim’e düzenli olarak belediye otobüsü ve dolmuş seferleri yapılıyor. İzmir’den hareket eden şehirlerarası otobüsler Söke-Didim güzergahında hizmet veriyor.

İstanbul’dan Didim’e özel araçla ulaşım için İstanbul-İzmir Otoyolu ya da İstanbul-İzmir Karayolu’nu takip etmek, İzmir’den sonra İzmir-Aydın Otoyolu güzergahını kullanmak gerekiyor. İzmir-Aydın Otoyolu’nun Söke Kavşağı’ndan çıkarak Söke’yi geçtikten sonra Didim’e ulaşılabiliyor.

Didim’de gezilecek yerler

Zengin tarihi, kültürel mirasın izlerini taşıyan Didim, eşsiz koyları ve plajları ile de yılın her dönemi ziyaret edilebilecek güzellikte bir destinasyon.

İlçe merkezindeki Didyma Apollon Tapınağı, Milet ve Priene antik kentleri, Altınkum, İlyas Bey Külliyesi ve Mavişehir, Didim’de gezilecek yerler arasında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here