Uçak Bileti

Yaz gelmişse ve tatil planları yapılmaya başlanmışsa Kuşadası yakın markaja alınmış demektir. Siz de benim gibi tatile dahi gitseniz öyle her günü şezlongda yatarak geçiremeyenlerdenseniz bu yazı çok işinize yarayacak. Kuşadası gezilecek yerler tarihi, doğası, birbirinden güzel plajları ile tatilinizi renklendirmek için sizi bekliyor.

Kuşadası Gezilecek Yerler

Kuşadası Gezilecek Yerler Listesi

  1. Güvercinada Kalesi
  2. Kaleiçi
  3. Kuşadası El Heykeli
  4. Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı
  5. Kaleiçi Camii
  6. Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi
  7. Kadınlar Plajı
  8. Sevgi Plajı
  9. Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı
  10. Zeus Mağarası

Güvercinada Kalesi

Güvercinada Kalesi

Güvercinada Kalesi, Kuşadası Körfezinin ağzında limanı koruyan bir konumda bulunuyor. Adını üzerinde bulunduğu adadan alan iç kale Barbaros Hayrettin Paşa tarafından, surlar ise İlyas Ağa tarafından yaptırılmış. Surlar Mora İsyanı sırasında adalardan ve denizden gelebilecek saldırıları önlemek amacıyla yaptırılmış. Kuşadası’na gidip de Güvercinada Kalesi’ni görmeden dönmek olmaz.

Kaleiçi

Kuşadası tarihi yerlerden biri olan Kaleiçi Kuşadası’nın ilk yerleşim yeri olarak biliniyor. Sur duvarları çok iyi korunarak günümüze ulaşmayı başarmış. Kaleiçi’nin labirent gibi sokaklarında yürümeden, gündüzünü ve gecesini görmeden Kuşadası’ndan ayrılmayın.

Mobil Uygulama

Kuşadası El Heykeli

Kuşadası El Heykeli

Kuşadası’nın simgesi haline gelmiş bir yapı el heykeli. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda karşınıza çıkıyor. Avuç içinde birkaç siyah güvercin ve bir beyaz güvercin tutan beyaz bir el heykeli görüyorsunuz. Tam bu konumda günbatımını izlemeyi de ihmal etmeyin.

  • Kuşadası El Heykeli konumu burada.

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

Kuşadası merkezde gezilecek yerler içinde yer alıyor Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı. 1600’lü yıllarda Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılmış. Kervansarayda günümüzde otel ve hediyelik eşya dükkanları bulunuyor. Kervansarayın yanında Öküz Mehmet Paşa’nın heykelini görebilirsiniz.

  • Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı konumu burada.

Kaleiçi Camii

Tarihi Kaleiçi bölgesinde yer alan Kaleiçi Camii Öküz Mehmet Paşa tarafından 17. yüzyılda yaptırılmış. Camii Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerden birisi. Günümüzde aktif olarak kullanılan camiyi mutlaka Kuşadası gezilecek yerler listenize dahil edin.

Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi

2011’de hizmete açılan Oleatrium, 30 Yılı aşkın süredir bir birikimin sonucu olan, büyük bir sabır ve itinayla koleksiyon haline getirilmiş objelerden oluşuyor. Müzede, zeytinyağının üretim aşamasından sofralara gelene kadar hangi yollardan geçtiğinin öyküsüne tanıklık ediyorsunuz.

  • Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi konumu burada.

Kadınlar Plajı

Kadınlar Plajı

Ege’nin en güzel plajlarından biri olan Kuşadası Kadınlar Plajı altın renkli kumlarıyla biliniyor. Eski dönemlerde sadece kadınların kullanımına açık olmasından dolayı bu ismi almış olan plaj günümüzde herkese açık. Sahil boyunca restoranlar, kafeler ve butik oteller bulunuyor. Denizi pırıl pırıl ve kristal kadar berrak. Oldukça sığ olduğu için çocuklu aileler için de oldukça uygun.

Sevgi Plajı

Sevgi Plajı Kuşadası’na 17 km uzaklıkta bulunan Davutlar sahilinde yer alıyor. Okaliptüs ağaçları olan plajda doğal gölgelik alanlar bulunuyor. 550 metre uzunluğunda bir plaj burası ve içerisinde kafeterya, büfe duş ve tuvaletler var.

Sevgi Plajı piknik alanı olarak da kullanılıyor. Günübirlik olarak Sevgi Plajı’na gidebilir hem piknik yapabilir hem de denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Millî Parkı, 27.675 hektarlık bir alana sahip. 1966’da milli park statüsü kazanan Dilek Yarımadası biyolojik çeşitliliği, nesli tükenmek üzere olan canlıları ve endemik türleri içinde barındırmasından dolayı oldukça önemli. Kuşadası seyahatinizde 1 gününüzü mutlaka Dilek Yarımadası’na ayırın.

  • Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı konumu burada.

Zeus Mağarası

Zeus Mağarası

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na gidip girişinde yer alan Zeus Mağarası’nı ziyaret etmezseniz hatırım kalır. Mitolojik bir öyküye konu olmuş bu su dolu mağarayı mutlaka görmelisiniz. İnanışa göre gök Tanrısı Zeus, kardeşi denizler tanrısı Posedion’u kızdırdığında, elindeki yabası ile denizleri alt üst eden Posedion’un gazabından korunmak için bu mağaraya sığınıp, burada dinlenip yıkanıyormuş. Yaz aylarında gelirseniz siz de mağaranın içindeki doğal havuzda yüzebilirsiniz.

Kuşadası Hakkında Sıkça Sorulanlar


Kuşadası’nın en güzel yeri neresi?

Bu sorunun cevabı çok göreceli. Başkasına çok güzel gelen size hoş gelmeyebilir. Ama bana soracak olursanız Kuşadası’nın en güzel yeri Güvercinada Kalesi.

Kuşadası nereleri gezilir?

Kuşadası’nda hem merkezde bulunan yerleri hem de çevresindeki güzellikleri gezebilirsiniz. Güvercinada Kalesi, El Heykeli, Kadınlar Plajı, Dilek Yarımadası mutlaka görmeniz gereken yerler.

Kuşadası en güzel plajı hangisi?

Kuşadası’nın tüm plajları birbirinden güzel. Seçmek zor olsa da en güzel plajı Kadınlar Denizi diyebilirim.

Tüm bu yerleri ziyaret etmek isterseniz yolunuzu mutlaka Kuşadası’na düşürün. Kuşadası’na en kolay ulaşım için İzmir Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. İzmir uçak bileti ya da Kuşadası otobüs bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here