Uçak Bileti

Türkiye, dünyada dört mevsimi dolu dolu yaşayan az sayıdaki ülkeden biri. Yılın her dönemi Türkiye’nin batısından doğusuna onlarca farklı destinasyonda alternatif turizm etkinlikleri yapılıyor.

Bazı bölgelerde yaz aylarında deniz, kum, güneş keyfi yaparken birkaç saat içinde karlarla kaplı dağlara gidip kayak sporuyla ilgilenebiliyorsunuz. Tatil denildiğinde birçok kişinin aklına yaz tatili geliyor. Yaz aylarında dolup taşan tatil yerlerinde konaklayacak yer bulmak zorlaşırken, fiyatlar da artıyor.

Sonbahar mevsiminde olduğumuz şu günlerde Türkiye’de henüz yaz tatili bitmedi dedirten rotalar bulunuyor. Sahiller boşalmış, birçok turizm beldesi yerlilere kalmışken vazgeçmek istemediğiniz yaz tatilini yapmanın şimdi tam sırası.

Türkiye’de Henüz Yaz Bitmedi Dedirten Rotalar

1. Fethiye, Muğla

Mobil Uygulama

Tarihi bölgeleri, yemyeşil ormanları ve masmavi deniziyle Muğla’nın Fethiye ilçesi yaz atmosferini en geç bırakan destinasyonlardan biri. Kasım ayının son günlerine kadar havanın ılıman olduğu Fethiye coğrafyasında gezilecek görülecek onlarca durak var.

İlçe merkezinde bulunan Çalış Plajı, Babadağ’da yamaç paraşütü aktivitesi, dünya güzeli Ölüdeniz, doğayla iç içe olmak için fırsat yaratan Saklıkent Kanyonu ve Telmessos Antik Kenti’ni keşfedin.

2. Kemer, Antalya

Antalya’nın turizm cenneti Kemer, yaz mevsimini ülkemizde en son terk eden merkezlerden. Sonbahar aylarında iyice sakinleşen Kemer’de çok sayıda konaklama tesisi var. Kemer’in çevresinde doğayla baş başa kalabileceğiniz milli parklar, bakir koylar ve tarihi bölgeler yaz aylarının müthiş atmosferine dönmenizi sağlayacak.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

3. Marmaris, Muğla

Muğla’nın Marmaris ilçesi, eşsiz koyları ve çevresindeki alternatif rotalarıyla iyi bir tatil başlangıç noktası. İlçe merkezindeki İçmeler Plajı, Marmaris Kalesi ve Barlar Sokağı ile başlayan rota Kızkumu, Orhaniye, Selimiye, Bozburun ve Sedir Adası ile taçlanıyor. Biraz daha vaktiniz varsa rotayı Datça’ya uzatabilirsiniz.

4. Kaş, Antalya

Antalya’nın en batıdaki ilçesi Kaş, Türkiye’nin en iyi dalış destinasyonlarından. Likya Uygarlığı’nın hüküm sürdüğü topraklarda yer alan Kaş, entelektüel kesimin tatilini geçirdiği bir merkez olarak biliniyor. Kaş’ın çevresinde bulunan antik kentler ve eşsiz koyları ziyaret ettikten sonra Yunanistan’ın Meis Adası’na karşı gün batımını izleyebilirsiniz.

5. Alaçatı, İzmir

Çeşme’nin ünü Türkiye sınırlarını aşan tatil destinasyonu Alaçatı, Eylül ayından itibaren ziyaretçi akınının durduğu bir yer. Sakinliği ve huzurlu atmosferi ile eylül ayından itibaren bolca keyif vaat eden Alaçatı’nın daracık sokaklarında yürüyün, Deliklikoy’a uğrayın, Ege lezzetlerini deneyimleyin. Çeşme merkeze uğramayı da unutmayın.

Alaçatı’yı ziyaret etmek için İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here