Uçak Bileti

Onlarca farklı medeniyete ev sahipliği yapan Mısır coğrafyası insanlık tarihi için büyük önem taşıyor. Antik Mısır’ın başkenti Teb ile aynı bölgede yer alan Luksor, onlarca tapınak, anıt mezar ve tarihi eserleriyle ülkeye gelen yabancı turistlerin uğrak noktalarından.

Türkiye’den İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın direkt uçuş başlatmasının ardından ulaşımın daha da kolaylaştığı Luksor’a farklı hava yolu şirketlerinin aktarmalı uçuşları da bulunuyor.

Mısır uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Antik Mısır’ın Büyülü Dünyası: Luksor

Antik Mısır kenti Luksor, Nil Nehri kıyısında yer alıyor. Tarih ve kültür meraklılarının yanı sıra doğal güzelliklere ilgisi olan ziyaretçiler için de çok sayıda alternatif sunan bölge benzersiz bir deneyim sunuyor.

Mobil Uygulama

Dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak da adlandırılan Luksor, ülkenin güneyinde Nil Nehri kıyısında. Tarihi geçmişi binlerce yıl geçmişe uzanan şehir Antik Mısır’ın başkenti Teb kentiyle aynı coğrafyada kurulu.

Türkçede kullanılan ve sağlık hizmetlerini anlatan tıp kelimesinin kökeninin de dayandığı Teb Antik Kenti, antik dönemin en önemli sağlık merkezlerinden biriydi. 1979 yılında UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’ne dahil olan kent, bu listeye girdikten sonra dünya genelinde ismini duyurdu.

Amon’un şehri olarak da bilinen Luksor, çok sayıda tapınak, firavun mezarı ve tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Şehrin en ünlü yapısı ise Karnak Tapınağı. Antik Çağ’da inşa edilen en büyük ibadethane olarak kabul edilen tapınaklar tüm görkemiyle ziyaretçilerini karşılıyor.

İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda yer alan Dikilitaş da Luksor’daki Karnak Tapınakları’ndan getirilmişti. Luksor’da Mısır’ın birçok bölgesinde hüküm süren çöl iklimi görüldüğünden gündüz-gece arasındaki hava sıcaklıkları arasındaki fark oldukça fazla.

Yılın yarı döneminde gündüzleri hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerinde seyrediyor.

Luksor’da tarihi bölgeleri ve antik kenti ziyaret dışında turistlerin ilgi gösterdiği en önemli etkinlik Felluca ismi verilen yelkenlilerle muz ağaçları ve şeker kamışı tarlaları arasında gerçekleştirilen Nil Nehri Turları. Nil Nehri Turları’na katılmak isteyenlerin önceden rezervasyon yaptırmaları gerekiyor. Yüksek sezonda tekne turları turist grupları tarafından kapatıldığından yer bulmak zorlaşıyor.

Luksor çevresinde geçmişte kendi parfümünü üreten Kleopatra’nın anısını yaşatmak isteyen yerel üreticilerin esans üretip sattığı küçük atölyeler bulunuyor.

Ağırlığı 720 tona, yüksekliği ise 21 metreye uzanan Memnon Heykelleri günümüzden 3 bin 400 yıl önce Krallar Vadisi’nde inşa edildi.

Luksor’a nasıl gidilir?

Mısır’ın güneyinde, Nil Nehri kıyısında yer alan Luksor’a İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşu bulunuyor. Mısır’ın başkenti Kahire, Lübnan’ın başkenti Beyrut ya da Yunanistan’ın başkenti Atina’dan dönemsel uçuşlarla aktarmalı olarak da Luksor’a gidebilirsiniz.

İstanbul’dan direkt uçuşlarda uçak bileti fiyatlarının yüksek olması nedeniyle birçok kişi aktarmalı uçuşu tercih ediyor. Luksor’un da içerisinde olduğu Mısır tur paketleri ile şehri ziyaret etmek en ekonomik seçeneklerden biri.

Türk vatandaşlarından vize isteyen Mısır’ın vize süreci çok geç sonuçlandığından plan yaparken bu duruma dikkat etmek gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here