Uçak Bileti

Kimi yerler vardır muhteşem mimariyle öne çıkar, kimi yerler vardır tarihi özellikleriyle… Bazı yerler ise şirin sokakları ile ziyaretçilerini bambaşka bir dünyaya götürür. Her bir sokağında sıralanan muhteşem yapıları, şirin dükkanları, rengarenk bitkileriyle benzersiz bir deneyim yaşatır.

Teknolojinin, sosyal medyanın hepimizin hayatını etkisine aldığı şu günlerde hem yeni bir yer göreyim hem de benzersiz sokak fotoğraflarım olsun diyenler için sokaklarında kaybolmanın hoşuna gideceğiniz yerler bu listede.

Sokaklarında Kaybolmanın Hoşunuza Gidebileceği 5 Yer

1. Brugge, Belçika

Belçika’nın kuzeybatısında yer alan Brugge, Batı Flandra ilinin başkenti. Orta çağ izlerini günümüze kadar taşımayı başaran Brugge’un kanallarla bezeli daracık, Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürürken her bir birbirine benzeyen bu sokaklar yolunuzu kaybetmenize neden olabiliyor.

Mobil Uygulama

Belçika’da başkent Brüksel’den sonra en fazla yabancı ziyaretçi ağırlayan şehir olan Brugge’da sayısız çikolata çeşidini, Belçika biralarını, patates kızartmasını ve waffle çeşitlerinin tadına doyduktan sonra şehrin kanallarını ve ünlü dantellerle bezeli şirin dükkanlarını keşfedin.

Belçika uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Capri Adası, İtalya

İtalya’nın muhteşem tatil destinasyonu Capri Adası, Napoli Körfezi’nin güneyinde, Sorrentine Yarımadası’nın açıklarında konumlanıyor.

Roma Cumhuriyeti döneminden günümüze Güney İtalya’nın en önemli sayfiye yeri unvanını taşıyan ada, Kampanya bölgesi şehirlerinden Napoli’ye bağlı. Capri Adası’nın kent merkezinde rengarenk çiçeklerle bezeli daracık sokaklar, etkileyici İtalyan mimarisinin yansımlarını göreceğiniz çok sayıda yapıya ev sahipliği yapıyor.

3. Ubud, Endonezya

Endonezya’nın turizmle öne çıkan Bali adasında yer alan Ubud, pirinç tarlalarıyla tanınıyor. Küçük bir kasaba olan Ubud, Gianyar Regency’nin eteklerinde ve dik vadilerde sıralanan pirinç tarlalarıyla dünyanın en sıra dışı deneyimlerini sunuyor.

Sanat ve kültür merkezi olarak gelişen Ubud kasaba merkezi, daracık şirin sokaklarıyla çok sayıda yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Ubud’un sokaklarında kaybolmak unutulmaz bir deneyimin kapılarını açabilir.

4. Roma, İtalya

İtalya’nın başkenti Roma, dünyanın en büyük imparatorluklarından biri olan Roma İmparatorluğu’nun tarihi merkezi. Aynı zamanda Hristiyanlığın Katolik mezhebinin ruhani lideri Papa’nın da evi olan Vatikan şehir devletine ev sahipliği yapan Roma, Avrupa’nın en çok ziyaretçi ağırlayan şehirlerinden biri.

Benzersiz tarihi yapılarla bezeli Roma sokakları, birbiri ardında küçük mahalle meydanlarına açılıyor. Havuzlar ve çeşmelerle hayat bulan Roma sokakları günün her saati kalabalık, renkli ve hareketli. Yaz aylarında ziyaret etmeniz halinde Roma sokaklarının cıvıltısını ve şaşasını daha da iyi hissedebilirsiniz.

Roma uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Alaçatı, Çeşme, İzmir

Ünü Türkiye sınırlarını aşan Alaçatı, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir mahalle. Son yıllarda Bodrum, Marmaris gibi Türkiye’de öncü turizm merkezlerini geride bırakarak tatışmasız zirveye yerleşen Alaçatı’da yel değirmenleri ve geleneksel taş mimariyle inşa edilen Alaçatı evleri bu tatil beldesinin atmosferini farklılaştırıyor.

Daracık Alaçatı sokakları begonvillerle süslü. Her bir sokak yepyeni bir butik otel ve küçük atölyelere açılıyor. Ege lezzetleri sunan restoran ve konsept kafelerin yanı sıra Alaçatı’nın gece hayatı da çok ünlü. Alaçatı’da gün plajda başlayıp, sabaha karşı yine beach clublarda sona eriyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here