Uçak Bileti

Maya kültürünün coğrafyası Meksika, turkuaz renkli denizi ve mercan kayalıkları, Karayip Denizi’nin efsanevi plajları ve eşsiz doğal güzellikleriyle dünyada alışık olduğunuz her türlü manzarayı unutturacak benzersiz bir deneyim sunuyor.

Türk Hava Yolları’nın direkt uçuş başlattığı Meksika’ya, Amerika ve Avrupa’nın birçok kentinden aktarmalı uçuşlarla da gitmek mümkün. Türk Hava Yolları ile Cancun’a İstanbul Havalimanı’ndan direkt uçuş 18 saat 55 dakika sürüyor.

Meksika uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kültürlerin Buluşma Noktası: Meksika

Kuzey Amerika ülkelerinden Meksika, dünyada benzersiz bir deneyim sunan destinasyon. Farklı kültürlerin buluşma noktası olan ülke eşsiz doğal güzellikleriyle kartpostalları andıran fotoğraf karelerine hayat veriyor.

Mobil Uygulama

Yucatan Yarımadası’nın kalbinde yer alan Cancun, son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle Meksika’da en popüler turizm merkezlerinden birine dönüştü.

Yucatan Yarımadası, Tulum ve Cancun gibi muhteşem tatil merkezlerinin yanı sıra obrukları ve doğal yeryüzü şekilleriyle de ünlü. Mağaraların çökmesi sonucunda oluşan doğal yüzme havuzları son dönemde Meksika’nın uluslararası tanıtımında kullanılan görsellerin de çekildiği yerler.

Dünyanın en kadim kültürlerinden olan Mayaları takip etmek için Cancun ve Tulum’la benzer rotada olan Chichen Itza’ya rotanızı kırmanız şart. Meksika’nın en iyi korunan Maya piramitlerinden biri olan El Castillo, bölgeyi ziyaret edenlerin gözdesi.

Her yıl ekinoks döneminde piramidin köşe çıkıntılarına vuran gün ışığı, piramidin tepe noktasından başlayıp aşağıdaki yılanbaşı büstüne uzanan aydınlık bir hat meydana getiriyor. Yılanbaşı ile gölge oyunu oluşturan bu görsel tam anlamıyla insanın aklını başından alacak güzellikte.

Piramit, mevsimleri sembolize eden dört merdivenden oluşuyor. Bu dört merdivenden tepedeki platforma ulaşmak için 364 basamak çıkmak gerekiyor. Platformla birlikte 365’e ulaşan bu sayı bir yılı simgeliyor. Dünyanın Yedi Yeni Harikası Listesi’nde halk oylamasında üst sıralarda yer alan piramit Meksika’nın en önemli tarihi yapılarından.

Piramit çevresinde görebileceğiniz tarihi noktalar arasında Baş Rahip Tapınağı, Savaşçılar Tapınağı, Büyük Top Sahası ve Caracol Gözlemevi de bulunuyor.

Cozumel Adası, Playa del Carmen’den kalkan feribotlarla ulaşılabilen cennetten bir köşe. Su sporları, renkli gece hayatı, doğal güzellikleri ve eşsiz restoranları ile turistik bir merkez olan ada günün her saati kalabalık ve hareketli.

Karayip Denizi’ne nazır hoş bir manzaraya sahip olan uçurumun üzerinde yer alan Tulum, Mayaların son yerleşim yerlerinden biri. Dört bir yanı Mayalardan kalan arkeolojik alanlarla çevrili olan şehir, dini açıdan büyük önem taşıyor.

Cancun’dan 20 dakikalık feribot yolculuğu ile ulaşılan Isla Mujures (Kadınlar Adası), bembeyaz kumsallarıyla ünlü. Playa Norte, adanın en meşhur plajı. Tekne turları ile adanın dört bir yanını keşfedebiliyorsunuz. Ada merkezi ve çevresini ise golf arabalarıyla dolaşmak mümkün.

MUSA ise dünyanın ilk sualtı heykel müzesi. Heykeller amansız turist akınından korunmak için farklı bölgelere yerleştirilmiş.  Tropikal havanın hakim olduğu bölgede sıcaklık değerleri hemen hemen aynı olsa da aniden bastıran yağmurlara hazırlıklı olmakta yarar var.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here