Uçak Bileti

Annecy, Fransa’nın Güney doğusunda İsviçre sınırına çok yakın küçük ve şirin bir tatil merkezi. Fransa’nın Lyon veya İsviçre’nin Cenevre kasabalarına yolunuz düşerse, Annecy listenizde mutlaka yer almalı. İçinden geçen kanallar nedeniyle Fransa’nın Venedik’i olarak da anılan Annecy, ülkenin İsviçre sınırı yakınlarında Annecy Gölü’nün ise kuzey ucunda kurulu.

Romantik atmosferiyle balayı çiftleri için de oldukça ideal bir seyahat rotası. Alp dağlarının muazzam manzarasına karşı hoş zamanlar geçirebileceğiniz bu şehir, kış aylarında kayak severlerin uğrak adresi haline geliyor.

annecy gezilecek yerler

Şehir Avrupa’nın en temiz gölünün yanında kurulmuş ve şehrin içinden kanallar geçiyor. Kanalların üzerine kurulmuş tarihi ve güzel köprüleri, gölün karşı kıyısında bulunan Alp dağlarının eşsiz manzarası, eski şehrin bozulmamış tarihi dokusu bu şehri güzelleştiriyor. Şehir kışın kayakçıların, yazın su sporları yapan tatilcilerin favori mekanları arasında yer alıyor.

Fransa’nın Savoie bölgesinde, Alplerin görkemi arasında minik bir göl kenarında kurulu, büyüleyici bir yer olan Anncy, sevimli ve huzur dolu bir güney Fransa kasabası.

Romantik atmosferiyle rüya gibi, minicik bir şehir olan Anncy’nin, uzun kadife perdeli, yüksek duvarlı eski restoranları, gole bakan zevkli döşenmiş ufak odalı otelleri, enfes lezzetteki balıkları ve sanki o yapraklara ilk siz basıyormuşsunuz izlenimi veren harika patikaları bulunuyor.

Mobil Uygulama

Annecy Gezilecek Yerler

Tam bir kartpostal kasabası olan, gölü, Alp zirveleri ve her köşesiyle huzurlu Annecy, kalabalıktan, gürültüden, aceleden, kirli sokaklardan, karmaşadan uzak eşsiz bir yerleşim.

Kasabanın eski yerleşim bölgesi sokak sokak gezilecek kadar güzel. Nehrin üzerinden geçtiğiniz romantik köprüler, Orta Çağ şatoları, Arnavut kaldırımlı daracık ve renkli başka sokaklar, şarap, çay, peynir satan minik minik dükkanlarla bambaşka ambiyansa sahip bir bölge.

1. Annecy Gölü

Annecy Gölü, hem manzarası hem de temiz havasıyla görenleri kendine hayran bırakan bir güzelliğe sahip. Avrupa’nın en temiz gölü olarak biliniyor. Berraklığıyla içme suyu kadar temiz bir görünüm oluşturan bu harika göl çevresinde, sevdiğinizle el ele dolaşıp manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Anncy’nin ortasından geçen kanalla ikiye ayrılan ve pek çok yerinde köprülerle bağlanan ana caddesi, Monmartre’yi andıran ressamlar, el işi ürünleri satanlar ve akordeon çalanlarla dolu.

Annecy Gölü’nün kenarında ise yürüyüş yapan, paten kayan, skateboard yapan, bisiklet süren ya da sadece güneşlenen insanları görmek mümkün. Diğer yandan deniz bisikletiyle gölün çevresini dolaşabilirsiniz.

Annecy Gölü’nün bir tarafında Alp Dağları, diğer yanında tarihi Annecy şehri bulunuyor. Ayrıca deniz bisikletleri ya da göl çevresini gezdiren tekne turlarına katılıp bu güzelliği daha yakından keşfetme fırsatı da yakalayabilirsiniz.

Tekne turu yapabileceğiniz bir çok şirket bulunuyor. Çeşitli rotalar ve fiyatlar mevcut. Gölde ayrıca yelken kulüpleri de bulunuyor. Deniz bisikleti kiralayarak gezmek de mümkün.

Bateaux Toé: Mayıs – Eylül ayları arasında hizmet veriyor. Ahşap antika görünümlü tekneleri ile gölde gezmenin keyifli bir gezinti yapabilirsiniz. İletişim: “Pont des Amours” – Aşıklar Köprüsü yakınında durakları bulunuyor.

Bateaux Dupraz: Mart- Kasım ayları arasında tekne turları düzenliyor.

Lake Safari: Temmuz – Ağustos ayları arasında düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Konakladığınız yerden sizi alma hizmeti de var.

Compagnie des Bateaux du lac d’Annecy: Yemekli göl turları düzenliyor.

Annecy Gölü The Boat: Katamaran ile göl çevresini gezebilirsiniz.

2. Annecy Tarih Müzesi

Annecy Gezilecek Yerleri

Annecy Tarih Müzesi (Le Palais de l’Île), eski bir Orta çağ hapishanesi. Şimdilerde tarih meraklısı gezginlerin buluşma noktalarından biri. Kültürel geziler yapmayı sevenlerin birbirinden etkileyici tarihi parçalar ve koleksiyonlar karşısında mest olacağınız bir müze..

Kanallar arasında bulunan konumuyla turistler tarafından en çok fotoğrafı çekilen ve beğeni toplayan yer. Giriş ücret : 3.50 € (-12 yaş ve altı ücretsiz). Ziyaret saatler Haziran-Eylül: 10.30-18.00; Ekim-Mayıs arası 10.00-12.00 / 14.00-17.00. Salı günleri kapalı. Bu linkten kontrol edebilirsiniz : http://musees.annecy.fr/eng

3. Thiou Köprüsü

Thiou Köprüsü (Bridge of the Thiou, fotoğraf tutkunlarının çekim yapmak için tercih ettiği yerlerden biri. Eski şehir merkezinde bulunan bu tarihi köprü, şehrin en popüler turistik yapılarından olduğu için üzerinde hiç eksilmeyen bir kalabalıkla karşılaştığınızda paniklemeyin. Onların arasına karışın ve manzaranın tadını çıkarın.

4. Aşıklar Köprüsü

Aşıklar Köprüsü‘nün (Lover’s Bridge) Fransızca ismi ise Pont des Amours. Vasse kanalının girişinde yer alan bu tarihi köprü, isminden de anlaşılacağı üzere şehre gelen aşıkların buluşma noktalarından. Muhteşem manzarasıyla isminin hakkını veren bu köprü, yaz aylarında doğanın kış aylarında ise beyaz örtünün güzelliğiyle süsleniyor.

5. Old Annecy

Old Annecy

Eski Şehir (Old Annecy), Romalılar döneminden kalma tarihi bir yerleşim yeri. Şehrin tarihi dokusunu hissedebileceğiniz şahane bir yer. Eski şehir merkezinde yayalara ayrılmış bölgede zevkli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bu bölgede restaurantlar, kafeler, dondurmacılar, el sanatları satan dükkanlar yan yana sıralanmış.

Özellikle haftasonlarında oldukça kalabalık olan Eski Şehir, mimarisi ve köklü tarihinin yanı sıra araç trafiğine kapalı yürüyüş bölgesi, hediyelik eşya dükkanları, kafeleri ve restoranlarıyla da şehrin cazibe merkezi oluyor.

Annecy’e nasıl gidilir

Annecy Fransa

Fransa’nın en güzel köşelerinden olan Anncy, İsviçre sınırında, Fransa ve Avrupa’nın önemli kayak merkezlerinin yanı başındaki Albertville şehrine çok yakın bir konuma sahip.

Daha çok İngilizler tarafından ziyaret edilen turistik bir yer olan Anncy’e Cenevre’den kara yoluyla Fransız ve İsviçre köyleri, küçük kasabaları arasında ormanlık yollardan geçerek ulaşıyor, gördüğünüz her anı kayıt altına almak istiyorsunuz.

Annecy, Cenevre Havaalanından 50 km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanının bir Fransa’ya, bir de İsviçre’ye çıkan iki kapısı bulunuyor. Turna.com uçak bileti sayfasından uygun fiyata Cenevre uçak bileti bulabilirsiniz. Ayrıca Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz.

İstanbul’dan THY ve Pegasus Havayolları ile Cenevre ve Lyon’a direk uçabilirsiniz. Annecy Havaalanı kasaba merkezden 6km uzaklıkta yer alıyor. Havaalanınından no 6 ve no 10 otobüsleriyle direkt Annecy ulaşımı var. Diğer yandan Annecy’e Lyon’dan da tren ve otobüs ile ulaşım mümkün.

Mimarisiyle masal diyarlarını andıran renkli ve huzur dolu bir şehir olan Annecy‘de, zamanın nasıl akıp gittiğini anlayamayacaksınız. Bu etkileyici şehri gezmek için seyahat planınızda en az bir gün ayırmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here