Uçak Bileti

Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili konumuyla coğrafi açıdan çok şanslı bir ülke. Ülkemiz topraklarının büyük bölümünün yer aldığı Anadolu Yarımadası ise akarsular ve göller açısından oldukça zengin. Ülkemizi çevreleyen denizler ve Anadolu’nun dört bir yanındaki göller üzerinde yer alan adalar yeni yerler keşfetmeyi sevenler için yeni seyahat planı anlamına geliyor.

Türkiye’de az bilinen muhteşem adaların kimi tarihi dokusu, kimi doğal güzellikleri, kimi de göz alıcı plajlarıyla öne çıkıyor. Birçoğu az tanınırlığı nedeniyle sessiz, huzurlu ve sakin bir atmosfere sahip olan adalar temiz havası ve pırıl pırıl güneşiyle şehir yaşamından uzaklaşmak için bire bir.

Türkiye’nin Büyüleyici Güzellikteki Adaları

1. Orak Adası, Bodrum, Muğla

orak adası

Orak Adası, Bodrum’un doğusunda, Kargıcak Koyu açıklarında yer alıyor. Ada, turkuaz mavisi sularıyla tropik adaları andırıyor. Yüzme bilmeyenleri suya atlatacak kadar büyüleyici bir güzelliğe sahip olan adaya Bodrum Kalesi yanından hareket eden tekne turlarıyla ulaşılabiliyor.

Berrak sularında caretta carettalar ile yüzme keyfi sürebileceğiniz ada zengin sualtı yaşamı ile dalış meraklıları için de oldukça cazip. Adada herhangi bir yerleşim olmadığı için konaklama imkanı da bulunmuyor. Bodrum otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Mobil Uygulama

2. Şövalye Adası, Fethiye, Muğla

turkiyede az bilinen adalar

Şövalye Adası, Fethiye ilçe merkezinde, Çalış Plajı’nın tam karşısında, kıyıya oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Fethiye merkezden ve Çalış Plajı’ndan hareket eden motorlarla ya da otellerin müşterileri için tahsis ettiği özel teknelerle Şövalye Adası’na ulaşılabiliyor.

Yerli turistten çok Avrupalıların ilgi gösterdiği bir yer olan bu eşsiz adanın eski ismi ise Meğri Adası. Şövalye Adası, aynı zamanda bölgede üzerinde yerleşim bulunan tek ada unvanını taşıyor. Fethiye otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

3. Ayvalık Adaları, Ayvalık, Balıkesir

ayvalik adalari

Ayvalık Adaları, ‘Adalar Kenti’ olarak bilinen Ayvalık’ın Cunda Adası’nın da içerisinde bulunduğu irili faklı 22 adadan oluşuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tabiat parkı ilan edilen bölge toplamda 19 bin 624 hektarlık bir yüzölçümüne sahip.

Kızılçam ormanlarıyla kaplı tepeliklerin eteğinde birbirinden hoş koylara sahip olan bölge farklı mini ekosistemler barındırıyor. Ayvalık Adaları, yaz aylarında Ayvalık merkezinden hareket eden tekne turları ile gezilebiliyor.

Cunda Adası dışında hiçbir adada yerleşim olmadığı için yalnızca günübirlik ziyaret imkanı bulunuyor. Ayvalık otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Boğsak Adası, Silifke, Mersin

Boğsak Adası, Silifke

Boğsak Adası, Mersin’in Silifke ilçesinin Yeşilovacık Mahallesinde bulunuyor. Boğsak Koyunun tam karşısında yer alan adaRoma döneminden kalma ev, kilise, mezar gibi tarihi yapı ve kalıntılara da ev sahipliği yapıyor.

Mavi bayraklı bir plaja da sahip olan ada, bozulmamış doğasıyla cennetten bir köşe. Boğsak Adasına Taşucu’ndan kalkan tekne turlarıyla ya da Boğsak Koyundaki balıkçı motorlarıyla gidilebiliyor. Silifke otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

5. Can Adası, Eğirdir, Isparta

can adası

Can Adası, Isparta’nın Eğirdir ilçesinde, Eğirdir Gölü üzerinde bulunuyor. 1933 yılında Eğirdir’i ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen ancak kendisinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından yeniden Eğirdir Belediyesine bağışlandı.

Can Adası, bugün hem piknik hem de çadır ve karavan kampı sevenler için oldukça gözde bir adres. Eğirdir ilçe merkezi ve Yeşil Ada arasında kalan bu küçük ama sevimli ada üzerinde yapılaşma bulunmuyor.

Isparta’yı gezmek için otobüsle gidecekseniz o zaman ziyaret etmeniz gereken bir sonraki sayfa turna.com otobüs bileti sayfası olsun. En uygun otobüs biletleri için sefer arayıp, fiyatları karşılaştırabiliyorsunuz.

6. Yassıca Ada, İzmir

yassicaada

Yassıca Ada, İzmir Körfezi’nin batısında, Urla açıklarında yer alan bir tatil merkezi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaz dönemlerinde aktif hale getirdiği vapur seferleri ile rahatlıkla ulaşılabilen Yassıcaada, ekonomik bir tatil planı yapanlar için oldukça uygun.

Sakin ve sığ denizi ile çocuklu ailelerin de gözdesi olan adaya hareket eden vapurlar Karşıyaka, Konak ve Üçkuyular iskelelerinden kalkıyor. İzmir çevresinde görülecek yerler listenize ekleyin.

7. Kefken Adası, Kocaeli

kefken adası

Kefken Adası, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinin Cebeci sahilinin tam karşısında yer alıyor. Cebeci sahilinden hareket eden teknelerle yaklaşık 10 dakikada gidilebilen ve 1. derece sit alanı olan Kefken Adası üzerinde Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinden kalma kalıntılar var.

Ayrıca Cenevizlilerden kalma tarihi surlar ve antik kuyular da yer alıyor. Batı kıyılarında bir balıkçı barınağı da bulunan adadaki deniz feneri ise Karadeniz’de yol alan gemilere yol gösterici oluyor.

8. Avşa Adası, Marmara, Balıkesir

Avşa Adası, Marmara

Avşa Adası, Balıkesir’in Erdek ilçesinin kuzeyinde, Marmara Denizi üzerinde yer alan, bölgenin en popüler tatil merkezlerinden biri. 1960’lı yıllardan itibaren İstanbul ve çevresinde yaşayanların ilgisiyle adı sıkça duyulan Avşa, bu kitlenin Ege ve Akdeniz sahillerine gidişiyle birlikte kısmen pabucu dama atılan bir yer.

Avşa Adası, renkli gece hayatı, pansiyon, butik otel ve konaklama alternatifleri, hoş restoran ve mekanlarıyla ile yaz aylarında cıvıl cıvıl bir görünüme kavuşuyor.

İstanbul’dan deniz otobüsüyle 2.5 saatte, Balıkesir’in Erdek ilçesinden ise gemiyle 1 saat 50 dakikada gidilebilen Avşa Adası, özellikle bayram ve haftasonlarında oldukça kalabalık oluyor. Balıkesir otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

9. Kekova Adası, Demre

Kekova

Kekova Adası, Antalya’nın batısında, Demre ilçesi sınırlarında, Kaleköy ve Üçağız açıklarında yer alıyor. Kaleköy ve Üçağız’dan teknelerle ulaşım sağlanan mavi bir cennet olan Kekova, tarih ve doğanın harmanlandığı göz alıcı güzelliği ile benzersiz bir yer.

Adanın etrafı ise tarihi kalıntılarla çevrili. Antik çağlarda adada yaşanan deprem sonrasında sular altında kalan evler ve kiliselerin su yüzeyinde kalan bölümleri ve merdivenleri ise oldukça ilginç ve çarpıcı bir görünüm oluşturuyor.

10. Yedi Adalar, Gökova, Muğla

Yedi Adalar, Muğla’da Gökova Körfezi’nin güney bölümünde Taneli Burun ile Teke Burnu arasında kalan adalardan oluşuyor. Zengin su altı yaşamıyla dalış meraklıları için de mükemmel bir coğrafya olan yedi ada bölgesinde Küçük Ada, Zeytinli Ada, Uzun Ada, Martılı Ada, Göllü Ada ve iki küçük ada daha bulunuyor.

Halikarnas Balıkçısı’nın Yedi Adalar ile ilgili söylediği ‘Adalar burada gökyüzünde asılı durur. Burası Gökova’nın dünyanın merkezidir’ sözü ise bölgenin güzelliğini özetliyor. Yedi Adalar’a Akyaka, Marmaris ve Küfre Koyundan kalkan tekne turlarıyla gidiliyor.

11. Kalem Adası, Dikili, İzmir

kalem adasi

Kalem Adası, İzmir’in Dikili ilçesinin Bademli Köyü’nün karşısında yer alan, maviliğinin ışıltısı nedeniyle Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan muhteşem bir ada. Adanın tamamı birkaç parselden oluşan özel bir mülk.

Huzurlu ve sakin bir tatil için adanın en güzel yeri olan Kalem Adası Oliviera Resort’ta konaklamak iyi fikir. Bunun için iyi bir bütçe ayırmanız şart tabi. Adanın çevresine Dikili ve Bademli’den kalkan tekne turlarıyla gidilebiliyor.

12. Sedir Adası, Muğla

Sedir Adası, Marmaris’e bağlı Çamlı Köyü açıklarında, Gökova Körfezinin doğusunda konumlanan, dünyaca ünlü Kleopatra Plajı ile tanınan bir doğa harikası. Çamlı Köyünden ve Akyaka’dan kalkan tekne turlarıyla ulaşılabilen adada Roma döneminden kalma tarihi kalıntılar bulunuyor.

Mısır Kraliçesi Afrodit’in sevgilisi ile buluşmalarına tanık olan ve gemilerle Mısır’dan getirildiği efsanesine de konu olan Kleopatra Plajı, Sedir Adasının isminin duyulmasında en önemli sebep.

Türkiye’nin az bilinen muhteşem adaları, mavinin bin bir tonunu gözler önüne seren kıyılarıyla yüzmeyi ve keşfetmeyi sevenler için benzersiz bir deneyim sunuyor. Sakinliği ve huzuru bir araya getiren bir kaçamak için adaları yeni seyahat planlarınıza ekleyebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here