Uçak Bileti

Amasya, Türkiye’nin kuzeydoğusunda yer alan tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Amasya, kendine özgü mimarisi, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çekiyor. Siz de Amasya gezilecek yerler için bir plan yapmaya başladıysanız Amasya’ya nasıl gidilir diye de düşünüyorsunuzdur. Amasya nerede ve ulaşım yolları ile ilgili tüm detayları bu rehberde bulabileceksiniz.

Amasya Hangi Bölgede?

Amasya nerede

Amasya, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde konumlanmış bir ilimiz. Doğuda Tokat, güneyde Yozgat, güneybatıda Çorum, batıda Samsun ve kuzeydoğuda Çorum ile komşudur. Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü olan şehir, tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış.

Amasya’ya Nasıl Gidilir?

Amasya’ya nasıl gidilir sorusunun farklı cevapları var. Karayoluyla ya da uçak ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Amasya’ya ulaşım konusunu aşağıda detaylıca anlatacağım.

Amasya’ya Uçak İle Ulaşım

Amasya nerede Amasya havalimanı

Amasya’da Merzifon Havalimanı bulunuyor. Şuan için yalnızca Pegasus’un İstanbul’dan Amasya’ya direkt uçuşları var. Diğer şehirlerden aktarmalı olarak gidebilirsiniz. Merzifon Havalimanı şehir merkezine 50 km mesafede yer alıyor.

Mobil Uygulama

Onun dışında en yakın havaalanı, Samsun Çarşamba Havalimanı’dır. Samsun Çarşamba Havalimanı’na havayoluyla ulaşım sağladıktan sonra Amasya’ya otobüs veya özel araç kiralayarak yaklaşık 3-4 saatlik bir yolculukla varabilirsiniz.

Amasya uçak bileti seçenekleri için turna.com’u ziyaret edin.

Amasya’ya Karayolu İle Ulaşım

Amasya'ya nasıl gidilir

Amasya’ya karayolu ile ulaşım oldukça kolaydır. Şehir, Türkiye’nin kuzeydoğusunda yer alır ve başlıca ulaşım ağlarıyla bağlantılıdır. Ankara’ya yaklaşık 330 kilometre uzaklıkta olan Amasya’ya ulaşmak için genellikle karayolu tercih ediliyor. Ankara ile arası yaklaşık 5-6 saatlik bir sürüşle gerçekleştirilebilir. Yolculuk boyunca doğal güzelliklerle süslü Türk kırsalını keşfetmek ve tarihi mekanları görmek için keyifli bir seyahat imkanı sunuyor. Amasya’ya karayolu ile ulaşmak isteyenler için otobüs seçenekleri de bulunuyor.

Amasya otobüs bileti için web sitemizi ziyaret edin.

Amasya’ya Tren Yolu İle Ulaşım

Amasya'ya Tren Yolu İle Ulaşım

Amasya’ya tren yolu ile de ulaşım seçeneği var ancak yalnızca Samsun’dan. Samsun-Amasya bölgesel tren hattında her gün karşılıklı 1 sefer düzenleniyor. Bölgesel tren biletleri önceden satılmıyor. Seyahat günü gar gişelerinden alabiliyorsunuz. Güncel bilet ücreti 120 TL. Yolculuk yaklaşık 3 saat sürüyor.

Amasya’nın İlçeleri

Biri merkez ilçe olmak üzere toplam 7 ilçesi bulunuyor Amasya’nın.

  1. Merkez
  2. Göynücek
  3. Gümüşhacıköy
  4. Hamamözü
  5. Merzifon
  6. Suluova
  7. Taşova

Diğer içeriklerime de göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here